All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Som vi samlas i badrummet ...

Begreppet Allrooms kom till Norge när man inte längre bara gjort mat och åt i köket var de vuxna att gå online i pentry och barnen att göra läxor på matbordet. Nu är badrummet på väg att ta över allrumsfunktionen, vi kommer att tro på inredningsarkitekten Åse Imseth. Hon berättar kunderna mer än gärna riva källarväggar mellan bastu, sportutrustning och tvättstuga för att skapa din ideala badrum - och det bör vara stor. "Vi har ett dåligt samvete mot våra barn. När vi äntligen har lite tid tillsammans på eftermiddagen och barnet går till badet, vill vi att vuxna ska vara i samma rum, förklarar hon. "Badrummet har blivit familjens nya vardagsrum och också ett arbetsrum där strykbräda har sitt naturliga utrymme.

Stor och bekväm

Även den äldre generationen vill ha större badrum. Att inte kunna samla fler människor, men för komfortens skull. - De kommer båda att ha separat bad och dusch - och duschrummet måste vara rymligt. Standardkabinettene är inte så relevant längre - nu duscha Utrymmena 1m x 1, 20, så att det finns utrymme för en pall i duschen. Även de försänkta tvättställen ska vara större.

Imseth erfarenhet att även barnfamiljer som vill ha större duschrum, det finns en punkt för många att vuxna och barn ska kunna duscha tillsammans. Men 80-talets mode med två handfat för att kunna tvätta samtidigt är helt passé, "ingen" köper den längre. Och "nej" köparen bidé längre heller, även om detta är en produkt som kanske kunde ha varit utmärkt i dag när vi hävdade Imseth är mycket oroade över hygien: - bide var möjligen före sin tid, folk inte riktigt förstår poängen. Idag är det annorlunda - nu väljer många att investera i sin egen bubbelpool istället för att sjunka i något som främlingar har använt före dem.

Varm "walk-in"

Oavsett vår ålder, kommer vi att njuta av våra simningstider. Komfort är viktigt och vi vill ha det varmt och likt när vi lämnar badrummet. - Det är på modet att sätta värmekablar i "walk-in" på toaletten så vi kunde snubbla ut ur badrummet och in i sovrummet eller omklädningsrum utan att få kalla på fötterna, säger Imseth. - I badrummet vill vi lyssna på musik eller titta på tv. Tekniken har gått in i badrummet för att stanna och fjärrkontrollen får sin plats på badhyllan!

Stor och lyxig är inte billig. Imseth uppskattar att dagens nyrenoverade drömrum har en genomsnittlig prislapp på 200 000 - 250 000 kronor. "Hundratusentals räknare håller inte längre," säger hon.

ADVERT

Mest populära