All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Så gör de gamla betong trappan till en stor trätrappa

Säga vad man vill om de gamla betong trappan men snyggt de inte visas när de är gamla och slitna. Du kan naturligtvis välja att ta bort alla trapporna eller göra som vi har gjort här: Foder hela betong trappan i trä.

Hur så konkreta trappor innan vi började:

Och så var resultatet:

Innan du börjar:

Här har vi valt att lägga tabellerna direkt på betongen eftersom vi inte kunde låta det översta steget vara högre. Om du har möjlighet att bygga upp alla steg 45 mm, är det lättare att lägga pråm på trappan, spikning plankorna och sedan dra åt pråmar på trappan.

För att fixa konkreta steg

1. Fall till längden på stegen. Lämna hyllan något utanför trappan och tro att de borde täcka alla bredder på sidorna.

2. Förborra skruvarna. Börja montering längst ner. Håll hyllorna på plats, använd en vattentank. Borra med 4 mm. betongborr, inte mer än ett litet märke i betongen.

Läs också:

Hur man får rätt steghöjd

Om du bygger en trappa är det viktigt att du får rätt steghöjd. Vi ska berätta för dig hur.

3. Ta bort planken och borra med 5, 5 mm betongborr. Sätt sedan på kontakten och dra åt hyllan. Fortsätt på samma sätt hela vägen till det övre steget.

4. Den yttre planken på en trappa ska sticka ca. 15 mm. Lämnen som måste klyvas får inte vara för smala, i sådana fall är det bättre att dela upp i två bredder.

Vad du behöver:

Saw, cirkelsåg, sticksåg, vinkelhake, borrhammer, murverk 4 mm och 5, 5 mm, treborr 4 mm och skruvar.

Material:

Tryckimpregnerade plankor 28 x 120 cm. Plus 5 mm pluggar för betong. Skruvar 4, 3 x minsta 54 mm och skruvar 4, 3 x max 54 mm.

ADVERT

Mest populära