All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Världens tio mest lyxiga hem

Det finns gott om bra arkitektur och avundsvärda platser runt om i Norge. Havsutsikt, närhet till naturen eller trendiga, urbana och stadens centrum; Det kostar att vara ett fartyg på fastigheten, oavsett om det är på land eller utanför världen.

Men även de trevligaste egenskaperna vi har att erbjuda hemma är ofta lite envisa mot några av de mest överdådiga hemmen som finns utanför våra gränser. Och det är bara en fråga om lyx, ändå enligt hemsidan udda svårt att överträffa dessa bostäder, som är döpt som några av världens finaste - och dyraste.

1. Antilla Skyscraper, Mumbai, Indien

Det finns få som har råd att bygga sin egen skyskrapa. Men det var just den härskande indiska affärsmannen Mukesh Ambani, nominerad som världens femte rikaste man, när han letade efter ett nytt hus.

Ambui byggde en 27-våning skyskrapa i mitten av miljoner staden Mumbai, som enligt webbplatsen kostade honom inte mindre än två miljarder dollar. Något som kommer att göra skyskrapan det dyraste privata huset någonsin byggt.

Arkitekterna från Hirsch Bedner Associates visade att den webbplats som inspirationen till det inre av det nya huset kom från den välkända lyxhotellet Mandarin Oriental i New York, där Ambanis fru hade varit en gäst.

27 ETASIER: Här är en av världens rikaste män. Foto: PHOTO: Oddee. com

Som ett hotell: Kvinnan i huset inspirerades av en vistelse på den vackra Mandarin Oriental. Foto: PHOTO: Oddee. com

2. UpDown Court, England

Bara några kilometer från London är imponerande UpDown Court, som anses vara en av de viktigaste privata bostäder som byggts i Storbritannien sedan 1800-talet. Den palats strukturen har inte mindre än 103 rum, fem pooler, bowlingbanor, tennishall, en privat biograf, Helipad på taket av din helikopter - och 24-karats guld på golvet. Men mest kända är fortfarande prismärken av ära: Den sista gången Updown Court var ute för försäljning var priset satt till 85 miljoner pund.

Men om du vill Celebre grannar - drottningens Windsor Castle är bara ett stenkast bort, liksom hus Elton John - ja, då kanske den här egenskapen är för dig ändå.

3. Versailles, Florida, USA

Allt är större i Amerika, det heter. Och då kan man bara föreställa sig storleken på detta hus - vilket sägs vara det största familjehemmet någonsin byggt i USA.

Den 30 sovrums stora herrgårdsvilla har egen bowlinghall, rullskridskoåkning och olympisk storlek pool. Enligt Huffington Post var tidsdelningen mogul David Siegel och hans modellkvinna, som fick tecknet och startade huset, nyligen utrustade för drygt 75 miljoner dollar.

Förutom de 30 sovrummen var det också 23 badrum och en fantastisk utsikt över Lake Butler, som ligger 20 km från Orlando i solskenet i Florida. Garaget har plats för 20 bilar, det finns ett separat båthus på fastigheten, vinkällaren har två våningar och barn kan njuta av sin egen teater nere.

Huset heter Versailles - efter det berömda slottet i Frankrike - när ingången till bostaden byggdes på modell efter detta.

4. Fleur De Lys, Beverly Hills, Kalifornien

som ett slott: En av USA: s största privata hem. Foto: PHOTO: Paul Thompson

UPDOWN COURT: Vill du bo med Queen Elizabeth eller Elton John som granne borde du satsa på det här huset. Foto: Foto: Savills

I sig själv Beverly Hills är palatsliknande hem av Mariah Carey - som också sägs vara en av de dyraste hem någonsin byggts. Det var en miljonär från Texas som ursprungligen byggde huset - som såldes till sjungstjärnan för en nettovärde på 125 miljoner dollar.

7 vackra sommarvillor du kan hyra

Runt fastigheten hittar du stora trädgårdar, privat bostad för personal, spa och pool och en tennisbana.

I likhet med herrgården ovan var Fleur De Lys också utformad för att likna det berömda Versailles slottet utanför Paris, en gång ett hem till Queen Marie Antoinette.

5. Hearst Mansion, Beverly Hills, Kalifornien

Huset som en gång tillhörde avistykonen William Randolph Hearst var 2007 efter försäljning till nätt summa av 165 miljoner dollar. Om du tror att prislappen är lite över en kan det hjälpa att veta att för pengarna får du följande: 29 sovrum, tre pooler samt en privat biograf och privat nattklubb.

Och inte bara får du ett hem kan du skriva hem om; Du får också grannar du kan skryta med, för både (Nyingle) Tom Cruise och David och Victoria Beckham bor för familj.

6. Acqua Liana, Florida, USA

Billigt och miljövänliga är inte ofta ord som läggs i samma mening, men det är just vad som är fallet med egenskapen Acqua Liana i Florida. Det beror på att fastighetsingenjören Frank McKinney har byggt ett jätte miljöhus - som säger att det är miljövänligt på alla sätt. 7 dubbelrum, 22 badrum, en separat vattenfall, basketplan och solpaneler som utgör täckning bostad energinivåer är bara några av vad du får med ditt köp om du skulle känna att köpa den här egenskapen.

INTE FÖR ALLA: 125 miljoner dollar, sjungstjärnan Mariah Carey var tvungen att betala för detta "hus". Foto: PHOTO: Stella Pictures

ÄR KINO OCH NATKLUBB: Tidningen William Randolph Hearst ägde en gång huset. Foto: FOTO: Lyx lanserar

7. Villa Leopolda, Frankrike

World 20 coolaste hotell

Villa Leopolda, som ligger i Villefranche-sur-Mer i södra Frankrike, byggdes ursprungligen för kung Leopold II av Belgien 1902. Enligt Daily Mail är trädgårdar bostad så omfattande att det krävs 50 heltids trädgårdsmästare för att behålla den.Under 2008 var lyxvillor uteslutna och den ryska miljonären Mikhail Prokhorov hade gjort ett bud på 750 miljoner dollar. Efter att ha betalat en insättning på 75 miljoner, återkallar Prokhorov från köpet - vilket förlorar hela insättningen efter en domstol i Nice beslutade att det inte skulle återbetalas.

8. The Manor, Los Angeles, USA

Det finns inte mer Hollywoood än Aron Spelling berömda hem The Manor. Huset, som nu såldes till nya ägare, byggdes av den kända filmregissören 1991 för sin lilla familj - och som helhet hade 123 rum. Enligt webbplatsen msnbc fanns det inget sparsamt av någonting när stavning skulle bygga drömhemmet. Här hittar du allt från en inomhus skridskoåkning, till flera simbassänger, tre kök, privata fruktträdgårdar, en docka museum och - otroligt nog - mitt eget rum för inslagning presenter. Dessutom var ett helt golv avstängt till garderober - som rumsfamilj kläder och skor.

År 2007 sålde Cindy Spelling efter stavningens död huset och såg till att The Manor blev en av de mest lukrativa hemförsäljningarna i amerikansk historia.

GRÖN LUXURY: Här kan du njuta av lyxen med ett gott samvete - huset producerar sin egen energi. Foto: PHOTO: Frank McKinny Estate

CHRISTIAN HISTORY: Detta palats byggdes för en kung. Och om du bor här är det lätt att känna sig som en. Foto: PHOTO: Barcroft

9. Manalapan Residence, Florida, USA

Utesofa till 38. 000 säljer som aldrig förr

Det finns ingen tvekan om att solen delstaten Florida har många förmögna invånare med imponerande hem. Och enligt webbplatsen Oddee är Manalapan Residence säkert en av dessa. Detta "beach house" som ägarna enligt hemsidan kallar sitt hem, har inte mindre än 14 sovrum, 24 badrum, ett garage med plats för 18 bilar, en privat kasino, bar, gym, flera stora akvarium med hajar (!), Två hissar och både bowling och go-carts.

Frestat? Priset är på nettovärdet 135 miljoner dollar.

10. Barbie Malibu Mansion, Kalifornien, USA

Alla små tjejer dröm: I Malibu har Barbie sitt eget drömhus - i full storlek. Enligt webbplatsen Trend Hunter var i samband med den berömda docka 50-dag som möbler och inredningsarkitekten Jonathan Adler fick uppdraget att klä upp en gigantisk strand hus i Kalifornien för att likna den berömda blondinerna dockhem.

Och här talar vi rosa så det varar. Sovrummet är vägg-till-vägg rosa mattor - komplett med Barbie's initialer. Ett separat museum har utställt vintage Barbie dockor, och i garaget är den berömda rosa bilen - en Volkswagen New Beetle. I vardagsrummet är ett originalporträtt av Barbie, undertecknat Andy Warhol, och ljuskronan består av inte mindre än 30 spetsparykar.

Källor: MSNBC, Hollywood Laister, Trend Hunter och Telegraph

Beach House: Det är lätt att rymma både en bowlinghall och en privat spa när du har stort utrymme att leka på. Foto: Foto: Luxuryhomes

var rikt på TV-SERIE: Aaron Spelling hade samvetskval för att strö på med - och många av dem tillbringade han jätten hem i Beverly Hills.Foto: Foto: Stella Pictures

Se också:

drømmebad budget

Kolla in dessa lyxiga egenskaper är

Denna uppfattning betalar för

Här är Norges drömhem

Ta med barnen på lyx <999 > INTE alla smaker: Men små tjejer hade kommit att älska att bo i det här rosa huset. Foto: Foto: Jonathan Adler

I Barbie SPIRIT: I samband med Barbies 50-årsdag var denna unika hem i Kalifornien inredda för att fira dockans hem. Foto: PHOTO: Jonathan Adler

ADVERT

Mest populära