All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Världens mest avkopplande rum

han påstår nämligen att han har lyckats konstruera världens mest avkopplande rum. Som ni kan se på bilden ovan kanske inte ser det riktigt som du hade föreställt i förväg, vår första reaktion var, åtminstone det såg ut som om någon hade gått ut på scenen i en bit saknade konsertsal.

Total avkoppling på 15 minuter

Konceptet har nyligen visat sig vara glädjen av nyfikna testkaniner. I praktiken berättade testkäftarna att lägga sig på en mjuk matta, och det enda tillbehöret var en kudde nedsänkt i lavendel.

att initiera avkoppling processen tog dock Wise Man använder också relativt enkla multimedia trick: Belysningen i rummet var första dämpat, innan rummet var badade i en avkopplande grönt ljus medan försökspersoner tittade upp i en konstgjord blå himmel.

Tror du verkligen att det här fungerar? (Closed)

Ja gosh, detta tror jag (48%) 42

Nej, det är en bluff (30%) 26

är så stressad att jag är villig att prova något (23%) 20

Nedstigningen är inte kontrollerad och speglar endast läsarnas egna åsikter.

Det var dock inte tyst, avslappnande musik spelades under 15 minuters seansen.

Läs också dekor tips för att sova gott om natten

Stress Fixar

- Kombinationen av vårt moderna liv och finansiella krisen innebär att fler och fler människor blir stressade, säger professor Wiseman. Vår forskning visar att en viss dos av dämpad grönt ljus ökar produktionen av dopamin i hjärnan, som har en lugnande effekt. Dessutom kommer den konstgjorda himlen att göra det lättare att fokusera på sig själv, istället för att bli distraherad av vardagen.

Men inte musikvalet är slumpmässigt, musiken är, till exempel, dedikerade musik professor Tom Blinko:

- Jag blev tillsagd att komponera ett musikstycke med en lugn och tydlig rytm, säger Blinko och valet föll slutligen på en lugn sopran röst ackompanjemang av en järn orkester.

- Det finns mycket forskning som visar att alla dessa element som vart och ett har en lugnande effekt, fortsätter professor Wiseman, men detta är första gången vi har använt alla element samtidigt.

Gör det själv?

Om du vill försöka själv följer du receptet, enligt Research. com har i själva verket inte Wiseman tänker tjäna pengar på konceptet:

- Vi säljer inte en avkoppling, vi säljer idén om avkoppling, säger han.

Är du stressad? Här får du gratis avkopplingstips från DinSide Health.

Källa: Alpha Galileo och Research. com

ADVERT

Mest populära