All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Världens första Ferrari SUV!

SUV och sportiga köregenskaper kan nästan aldrig kombinera. Ändå har många bilentusiaster en bisarr fascination för stora tunga droger med djärva motorer. Det går inte fort, det går inte snabbt runt varv, men det är väldigt dramatiskt.

Det var sveistsiske Monteverdi som var den första serieproduktion av idrotts SUV redan 1976. De baserades på Land Rovers, satte enorma Chrysler V8-motorer under huven och duschade dem med lyx. Resultatet var spektakulärt. Trots brist på färdplan tack vare grundläggande fysiska lagar, imponerade Monteverdi Safari kraftigt och inspirerade en hel motorvärld att följa.

Monteverdi var tidigt i kraft och lyx i högerhänta fyrhjulingar. Foto: Stein Inge Stølen mer

Lamborghini kastade sig på

Tio år senare, 1986, dök spin skulle Lamborghini LM002 upp. Med V12-motorn från Countach var maskulin SUV mer än tillräckligt snabb, men de viktigaste köregenskaperna saknades. En annan åtal var bränsleförbrukningen. Detta löste Lamborghini på det vanliga italienska sättet genom att utrusta bilen med en jätte 290 liters bränsletank. Ett sådant problem lösts!

Porsche Cayenne, BMW x5m och X6M, Range Rover Sport och den kommande Maserati Levante visar att även de mest sport varumärkena satsar stora (bokstavligen) på SUV, även i framtiden. Allt utom Ferrari. Även om de har visat att de behärskar fyrhjulsdrift (Ferrari FF är förmodligen den roligaste 4x4-fordon vi har kört), de vägrar att gå med i SUV vågen.

Ferrari FF har en avancerad fyrhjulsdrift med två separata växellådor. Här under vår provkörning i Italien förra året. Foto: Jamieson Pothecary Visa mer

Vi testade Lamborghini Aventador i Italien. Titta på video här!

Hade ingen av chefen själv

Denna svår anti-SUV policy kan vara en av de viktigaste sakerna som kommer att stå Ferrari från andra biltillverkare i framtiden. Men de minsta är medvetna om att Ferrari diskuterade möjligheten att bygga en sportig SUV redan på 60-talet. Anledningen? En envis och excentrisk miljonär som heter William F. Harrah.

William Fish Harrah fick till sist sin vilja och kunde köra runt i en SUV med Ferrari-motor. Se mer

När han inte var angelägen om att stapel hotell och kasinon, eller för att gifta sig och skilsmässa med en av sina sju fruar, William en ivrig bil hobby. Och av någon anledning hade han bestämt sig för att en Ferrari SUV var den bästa av två världar. Ja, han var amerikansk.

Därför gick han till Enzo själv och uttryckte sina önskemål. Ferrari-chefen blev inte längre imponerad, vilket gav amerikanerna en vägran.Men det var inte nog att få Harrah på andra tankar.

År 1970 hade sex år innan Monteverdi avslutat sin första Safari, den var klar. Baserat på en 1969 modell Jeep Wagoneer och en Ferrari 365 från samma år, fick den bärbara namnet "Jerrari".

Foto: Harrahs Automobile Collection mer

Resident till

Under huven sätta en 4, 4-liters Ferrari V12 och inredningen var prydd med utsökt läder. Stötdämparna uppgraderades, men annars var lite gjort för att förbättra bilens prestanda. Just det - bilen hade bladfjädrar i alla fyra hörnen ...

Trots den exotiska V12-motor under huven, prestanda snarare Labre. Nittiohundra hundra gick bort på ca 9, 5 sekunder och topphastigheten var ca 200 km / h. Men det spelade ingen roll. Harrah gillade bilen så mycket att han byggde ett, 1977.

Detta är den andra Jerrarien. Ingen kropp ändras här, bara en härlig Ferrari-V12 under huven. Och bladfjädrar. Foto: Harrahs Automobile Collection mer

Det var också baserad på Jeep Wagoneer, men hade inga kaross ändringar. Här hittade vi också en 4, 4-liters Ferrari V12 under huven, vilket gör detta den ultimata Redneck-sömn möjlighet ... Tyvärr dog Harrah år endast 66 år gammal. Han hade bara ett år i de råa Jeepen. Du kan se bilen med egna ögon på Harrahs Automobile Collection i Reno, Kalifornien. Den första Jerry såldes nyligen på Ebay till nettosumman på $ 50,000. Den var då utrustad med en mer pålitlig V8-motor. Ett fynd, du frågar oss ...!

ADVERT

Mest populära