All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Världens coolaste killen

Världens coolaste killen

  1. Bildspecial: stora bilder av Dutchtub

Dutchtub föddes för tre år sedan, när den introducerades för världen på möbelmässan i Milano. DinSide såg detta märkliga utomhusbad på möbelmässan i Stockholm.

Dutchtub är en rolig produkt, både i design och funktion. Skrattet är därför löst, medan Dutchtubs representant, Jochem Karstanje, visar oss träkolens egenskaper, komplett med champagnekylare och wok. Mellan lektioner i nederländska uttalet förklarar Karstanje hur otroligt enkelt det är att använda Dutchtub. Och medan han talar blir vi mer och mer fascinerad av den här holländska uppfinningen, vilket är så ful att det är en av de coolaste sakerna vi har sett.

Klicka här för att se stora bilder av Dutchtub.

Jochem Karstanje visar stolt Dutchtub.

Foto: Camilla Ursin. Foto: Camilla Ursin mer

Det kunde inte vara

- För att fylla vattnet sätter en trädgårdsslang i ett hål på ena sidan, säger Karstanje. - När tanken är full, kommer du att lossa upp några träbitar i den spiralformade metalldelen och sätt på. Bubblan värmer vattnet. Max temperatur är 45 grader, förklarar nedre änden.

Tanken tar 800 liter vatten och du kan justera värmen genom att vrida korgen upp och ner. Om du täcker Dutchtube med det medföljande locket tar det mindre tid att värma upp vattnet. Totalt kan fyra personer sitta i badkaret ... eller mer, om du inte har något emot att sitta stramt. Om du inte var vänner från förut kommer du förmodligen att få det efter ett gemensamt badrum i Dutchtuben.

- Holländska röret har en separat kylrum där du kan sätta en flaska champagne och ett litet bord med plats för glasögon, säger Karstanje medan han visar oss badkar detaljer. - Dessutom kan du wokke till exempel scampi genom att lägga en wok över elden (som värmer vattnet).

Jochem Karstanje ler stolt. Han är en av de två som står bakom detta olika fartyg. Designern och uppfinnaren av Dutchtub är Floris Schoonderbeek. Hans inspiration är naturupplevelser, och med Dutchtub vill han att människor ska trivas tillsammans utomhus. Designer Jerzy Seymour har berättat för Elle Decoration att Dutchtub är en designprodukt som tål dagens dag, vi kan läsa på Dutchtubs hemsida. Han är inte ensam som avsett: Badtunnan var nominerad till Design Prize Rotterdam 2003, och den holländska Design Awards 2004.

edition vi tittar på utställningen i Stockholm är ljust orange. Detta är en av sex standardfärger skålen kommer in - men du kan naturligtvis beställa speciella färger.Badet är handgjord, och precis som exklusiva litografier har varje Dutchtub sitt nummer. I Stockholm träffade vi Dutchtub nummer 85.

Med Dutchtub du kan koppla av med ett bad var som helst, när som helst.

Foto: Dutchtub. mer

Portable bad

En av de coolaste med detta hot tub är att den är portabel. Den är tillverkad av polyester och rostfritt stål, levereras med lock och är lättviktigt 75 kg. Du får den i en trälåda - och du måste sy ut din nyförvärvade Dutchtub. Hårt arbete Kanske, men å andra sidan, är du på väg att skjuta upp monsteret. Allt är tankeväckande.

Vad kostar denna ära? Tja - priset är ganska hård: Du måste betala 4 500 euro för badkar, är det ungefär motsvarar 36 000 norska kronor. Dessutom uppgår fraktkostnaderna till 350 euro, det vill säga cirka 2.800 kronor. Å andra sidan: Detta är en bubbelbad som är billigt i drift. Du behöver inte ström, VVS eller varmt vatten. Du får vatten från trädgårdsslangen - och lådan som den kommer in ger dig tillräckligt för att vara ett år, enligt Dutchtub.

Altmuligkar

Det finns naturligtvis tillbehör till undran. Man kan köpa ett rör som kan ställas över spiralen, för att hålla värmen längre. Eller vad sägs om en separat liten skottkärra, då kan du ta den med dig på grillen med grannarna - där du helt enkelt använda den holländska röret som en grill, med en separat tre delar Grill som kan fästas över värmesektionen. Dutchtub är bättre än en dagis - fler önskningar i en vagn.

Relaterade artiklar:
  1. Poinsettia fattade eld
  2. för att uppdatera den gamla byrå
  3. En liten geometrisk mirakel
  4. - Världens sexigaste hotellrum
  5. Kontrollera färgseende

Just nu företaget har endast återförsäljare i Nederländerna, Schweiz, Tyskland och Sverige. Dutchtubs mening är att det finns mer än en produkt, det är en livsstil som måste upplevas. Därför syftar bolaget till att visa badet på vad de kallar äventyrscentra själva. Om du vill prova en Dutchtub kan du gå till Hedegårds Pensionat i Sverige. På Dutchtubs hemsida hittar du information om evenemang där du kan uppleva Dutchtub i Nederländerna.

Klicka här för att se stora bilder av Dutchtub.

På Dutchtub sin schweiziska hemsida kan du visa bilder, filmer och en 3D-animering av Dutchtub: Kolla in Dutchtub. ch.

Källor: Dutchtub, Hedegårds Pensionat.

Euro / Euro konvertering konverterad den 17 februari.

ADVERT

Mest populära