All egendom: trädgård, kök, inredning >> Frågor Och Svar

Fönster har slagit sig ihop

Fönster stängs eftersom träet i huset twist och flytta, och just detta är inte så mycket att göra med.

Men lyckligtvis är det möjligt att fixa det. Du måste ta bort hela fönstret och sedan sätta tillbaka det helt i vatten. Detta kan vara ett bra jobb om rörelsen i huset har varit betydande, och man måste då slå sig ner för lite gips och måla arbete för att få det fint igen.

Räkningen för det här jobbet kommer förmodligen att vara billigare än att köpa en helt ny fönster, men du bör ändå överväga att ersätta den. Många gamla fönster har problem med värmeförlust, och om så är fallet kommer det så småningom att betala sig för att köpa nya. Priserna på ett nytt fönster varierar kraftigt med storleken och formen på fönstret, så du behöver antagligen bara ta ett telefonsamtal till vissa företag och lyssna på dem.

Vad du ska göra, med andra ord, blir ett bedömningsfall från din sida. Om det gamla fönstret fungerar bra, är det förmodligen den bästa lösningen att fixa det. Och om du är lite nonsendable, kan du spara mycket för att göra det själv. Men om fönstret vad du gör klokt i att bytas ut, eller om du vill ha lite mindre arbete kring processen, räcker det kanske bättre att ersätta den.

ADVERT

Mest populära