All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Förlust är mycket mer än dekoration

de har fått en ny syn på resultatet efter de arbetade med ett uppdrag Engblad & Co av Eco.

förluster är så mycket mer än mönster och dekoration, gör den taktila det ett material som kan användas för att forma utrymme i ett helt annat sätt än målning, säger de.

Liksom andra arkitekter har tittat på förlusten som ett slags uttryck för dålig smak, en självförstärkande inställning som enligt deras uppfattning har inneburit att många har varit ovilliga att använda tapeter.

La fördomar åt sidan

Mårten Claesson, Eero Koivisto och Ola Rune är partners i det prestigefyllda design och arkitektbyrån Claesson Koivisto Rune.

I en intervju med eco. se Mårten Claesson, Eero Koivisto och Ola Rune om deras nya relation med tapeten. De lämnade alla fördomar åt sidan när de började arbeta och undersökte grundligt vad som var för dem ett nytt designområde.

dyka in i ämnet gav inte bara inblick i förlusten bör vara ett självklart inslag i alla arkitekter verktygslåda, men också att många möjligheter har gått förlorade under åren att arkitekter endast har ansett förlusten som dekor.

"Det är roligt att återupptäcka tapeten, eftersom vi tidigare har målat istället för att använda tapeter", säger Mårten Claesson.

Dekoration

-Arkörer börjar med volym och förhållandet mellan rymden med varandra. När det är klart lägger vi färgen. Vi trodde inte att tapeten är till någon hjälp, säger kollega Ola Rune.

Men där har de ändrat mening och väsentlighet är viktigt. de kände att allt var lös när de upptäckte att tapetet kunde göra ett mönster utan att uppfattas som dekoration. Och resultatet har blivit märkt, till exempel vann Wallpaper Design Award 2015 för "Blur" -designen.

Designad "Oskärpa".

ADVERT

Mest populära