All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Grönsaker som kan odlas och om igen

Det finns inte alla rester av matlagning som finns i papperskorgen. De kan växa till nya och färska grönsaker, vilket innebär att du kan bli din egen självförsörjande ekologiska grönsaker - även om du inte har ett växthus eller en köksträdgård hemma.

Dessa 10 grönsaker kan växa i köket eller på balkongen i små eller stora krukor.

Basil

Du kan odla basilikan genom att ställa stammar med löv i ett glas vatten och blåsa dem en solig plats. Vänta tills roten har vuxit fem centimeter, innan du lägger dem i en ört krukor med jord

Se även:. Att tjäna dig i drivenheten

Morötter

Bladen av morötter kan faktiskt ätas, och du kan få dem att växa genom att placera ändarna av morötterna i vatten i ett rum med mycket ljus.

Vitlök

De flesta kastar vitlöket om de har börjat grilla med små gröna blad. Men i själva verket kan du göra dina vitlökspiror växa enormt imponerande.

Om vitlöket började groa, lägg det i ett glas lite vatten och vänta på att groddarna växer höga.

Alternativt kan du också plantera vitlök i jorden.

Getty Images

Selleri

Du kan få selleri växa igen genom att placera botten av selleri i en skål med varmt vatten en plats där det finns en hel del solljus. De nya bladen kommer växa upp från mitten och blir tjockare och tjockare.

Efter 5 till 7 dagar kan selleri placeras i en burk jord.

Ginger

Sätt gingerrot i vatten för en dag och lägg dem sedan i en burk jord någonstans där det är soligt och varmt.

Läs också: mogna dig avokado dina 10 minuter

Sötpotatis

Är du turen att få fingrarna i en söt potatis med spira, bör du skynda dig att lägga den i ett glas vatten vid fönstret.

Vänta på att stjälkarna växer längre och lägg dem sedan i vatten. Vänta på att de träffar rötter. Du kan lägga flera stammar i samma vattenglas.

När stammarna har rivit rötter, lägg dem i en burk jord. Vänta sedan på en sötpotatis.

Lök

När du använder lök i matlagningen, var noga med att dölja botten av löken och torka den för några dagar innan plattan i marken.

Getty Images

Koriander

Om du lägger stammar av koriander i ett glas vatten kan du få dem att växa. När rötterna har blivit tillräckligt långa ligger de i en burk jord i ett rum där det finns mycket ljus.

Inom några månader kommer de att växa upp.

Läs också: Surviving kryddor örter på köksbänken

salladshuvudet

Liksom lök och selleri, se till att dölja botten av salladshuvudet så att du kan läka mer sallad. Ställ salladdeg i ca en centimeter vatten. Efter några dagar, när du kan se nya löv och rötter, sätta salladen i marken.

Bladen kan växa upp till dubbelt så stor. Kål kan växa på samma sätt.

Purre

För att få porrer att växa hemma måste du använda botten av grönsaken. Klipp av den, cirka fem centimeter från roten och lägg i ett glas vatten.

Kommentarer

När du kommenterar måste du använda ditt riktiga namn. Var objektiv, respektera andras åsikter och kom ihåg att många läser vad du skriver. Brott mot reglerna kan leda till uteslutning.

ADVERT

Mest populära