All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Tv kupong blir fjärr

I sin doktorsavhandling vid Linköpings universitet visar data forskare Aseel Berglund hur det kommer att vara möjligt inom kort.

Anledningen är utvecklingen av digital-tv, vilket gör interaktivitet med TV: n som möjligt i mycket större utsträckning än i dag, enligt forskning. se.

Enkelt

Dessutom kommer nya applikationer att kompletteras med tillgång till Internet och ytterligare tjänster du kan välja. Dessutom kan antalet tillgängliga TV-kanaler öka dramatiskt.

En vanlig fjärrkontroll kommer att vara för svår att navigera genom allt detta.

Vad sägs om dig?

Vill du ha en sådan fjärrkontroll? (Closed)

Ja (82%) 238

Nej (12%) 34

Vet ej (6%) 18

Avstvemningen styrs inte och speglar bara läsarens egna åsikter.

Berglund lanserar termen "Paper Remote" som en möjlig lösning för framtida TV-hantering.

"Paper Remote" kommer att skrivas ut och på digitalpapper, som redan har utvecklats. Det kommer också att vara interaktivt med TV: n.

När du använder elektronisk penna för att peka ut de olika program eller tjänster ikoner på digitalt papper som rymmer TV kupong.

Lite teknisk

Vill du planera din TV-natt eller kanske en tv-vecka? Ange vad du vill se och TV: n kommer ihåg dina val och slår på när sändningarna börjar.

Relaterade artiklar:
  1. Burn-in OLED TV: Morten upplevt mardröm
  2. TEST: Philips 65PUS7600
  3. TEST: LG 65EG960V
  4. Sony duell: Vilken ska du välja?
  5. TV TEST: Samsung UE55JU6475
  6. TEST: Philips 55PFT630
  7. Hur bra TV får du verkligen nå högsta pris är 12 000?
  8. TEST: Samsung UE65JS9505
  9. TEST: Philips 65PUS9809
  10. TEST: Panasonic 65AX900

Svårt? Nope. De flesta människor brukar navigera i tidningar och tidskrifter, och även de som tittar på en liten TV har blivit på en tv-bilaga.

Forskarna förutspår därför att icke-tekniska personer kommer att ha lättare att använda en sådan interaktiv TV-bilaga än en vanlig fjärrkontroll.

De konstruerade till och med en prototyp med digitalt papper och en elektronisk Anoto-penna. Papperet har ett prickmönster som pennan känner igen och varje punkt är kopplad till en viss funktion.

ADVERT

Mest populära