All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Trickarna som gör sprutbuketten längre

När liljorna blommar, kan ingen klara av att hålla fingrarna ur skålen. De är lätta att få tag i och otroligt dekorativa, vilket betyder att det är ett måste att göra en bukett. Problemet är bara att syrian tyvärr snart dör: flera av blomhuvudena faller av och blomklyftorna börjar snart hänga med näbben.

Lyckligtvis finns det flera knep som gör syrorna längre. Här är fyra av de bästa tripparna för att göra sprutbuketten längre för din hemliga fräsch doft.

1. Banka Horns Roots With a Hammer

Detta trick gäller för de flesta blommor som växer på buskar eller grenar som ska sättas i vaser. Tricket gäller också för Hortensia.

Börja ge syrinerna en lång snedställning. Se till att snittet öppnar in i mitten av blomgränsen så att blomman kan suga vatten och näring.

Du lyckas också odla jordgubbar i trädgården.

  • Den här höjden räcker inte, och här kommer hammaren på bilden:

Lägg sprutan på ett arbetsbord och hitta en hammare. Ge botten 5 till 7 centimeter några bra slag med den platta delen av hammaren, så att du nästan borstar botten av stammen.

På så sätt optimeras syrians förmåga att suga vatten.

Undrar hur man gör det? Ca. 55 sekunder i den här videon får du visa steg för steg:

2. Sätt sprutorna i kylskåpet

Om du vill förlänga livslängden och hållbarheten hos sprutorna, kan du också försöka sätta syrorna i kylskåpet. Du kan till exempel göra detta medan du är på jobbet eller om du är borta i några dagar.

På så sätt håller syrinerna sig färska under lång tid så att du kan njuta av den vackra utsikten när du är hemma.

Gör en doftande blomkorg

  • 3. Använd ljummet vatten i vasen.

Livslängden på sirap i vaser kan förlängas genom att syrorna sätts i ljummet vatten. Använd din egen kropp som termometer - 37 grader eller mer ovan är den idealiska temperaturen.

Syrierna har samma förkärlek för varmt vatten som rosor. Båda blombuskarna har helt enkelt lättare att absorbera hett vatten än kallt vatten.

Äger du inte gröna fingrar?

  • Lär dig användbara blomvektorer här 4. Byt vattnet när det blir grumligt.

För att hålla lila längre, bör du också byta ut vattnet så snart det är grumligt. Klipp några centimeter i botten av stammen varje gång du byter vatten.

Också, var noga med att häll mer vatten om det avdunstar i sommarvärmen.

Missa inte vårt nya hus och trädgårdsnyheter - anmäla dig till vårt nyhetsbrev här!

Kommentarer

När du kommenterar måste du använda ditt riktiga namn.Var objektiv, respektera andras åsikter och kom ihåg att många läser vad du skriver. Brott mot reglerna kan leda till uteslutning.

ADVERT

Mest populära