All egendom: trädgård, kök, inredning >> Uppdatering

Knep som kan öka värdet på ditt hem

Renovering ger ökat värde

- Mall väggar vita

- Grå och blågrå är trendiga färger

- glida ner den gula parkett

- Olje parkett ljus

- Mal köksluckor på tall kök

- Byt kök rattarna

- Slip bänkskiva i köket

- Byt ut gamla tak

- mall badrum inredning vit

- slutföra "ofärdiga" projekt

- Ha en välskötta trädgård och uteplats

(Källor: Housing Stylist Siri Höst och fastigheter Hanne Tegneby)

Om du lägger ut ditt hem för försäljning, eller kanske du vill att refinansiera lånet? Då kan det vara smart att genomföra en enkel renovering av logi.

Så enkelt som ett par färgstreck på väggarna och dörrfronterna kan det hjälpa till att öka värdet mycket, vi borde tro på experterna.

Öka värdet för

bostad - Mitt bästa råd om du planerar att renovera att sälja, är att hålla kostnaderna nere och använda en minimal mängd av renovering. Det kommer troligen att vara den mest ekonomiska, säger Siri Haust, chef för din bostadsstilist.

Hon finner att ytan renovering är det billigaste och enklaste sättet du kan göra för att öka värdet på ditt hem.

- Ge väggarna en ny färgfärg. Försök att modernisera intrycket genom att måla i färger som är aktuella. Just nu är det mycket "in" med blå och grå, säger hon.

Hösten föreslår också att byte av gamla taklampor kan vara en dåre av saker för att ge ett mer modernt intryck.

glida ner på golvet

Om golvet i ditt hem bärs efter år av användning, rekommenderar hösten att mala ner och få golvet oljas eller lackad ljus.

- I ett hus köps i 60-, 70- eller 80-talet, har parkett förmodligen gulnat med åldern, och gul lövträd är definitivt inte "i" längre. Ett nytt, ljust golv ger ditt hem ett värdeförhöjning, menar husstylisten.

Du kommer att kunna spara lite pengar genom att göra jobbet själv, men du vill lägga ut jobbet till proffs här är en kostnad som du förmodligen kommer att få igen.

Avsluta projekt

- Oavsett om du säljer din bostad eller har en besiktningsman att besöka, jag skulle rekommendera gör vad du kan för att ge ett gott intryck av ditt hem, uppmuntra Hanne Tegneby, chef för DNB egendom i Fredrikstad .

Förutom att rengöra och hålla det rent, innebär det att man fixar allt som inte ser ordentligt ut. Till exempel, om det saknas listor runt en dörr eller om du har en tråd som hänger och saktar.

Hösten håller med.

- Det är oerhört viktigt att avsluta arbetet. Om du har en lista som saknas, är det lämpligt att få den på plats, betonar hon.

Artikeln fortsätter under bilden. Experten kommer dock att råda folk att vara försiktig med att spendera mycket pengar på renovering av kök och bad. Om du har ett vanligt, vanligt kök, är det bättre att få ut det mesta.

- Den person som vill köpa huset kanske inte har samma smak som du. Det är också inte säkert att du kommer tillbaka för vad du behöver laga mat. Detsamma gäller för badning. Men en tjänare som är trasig kan vara en bra förändring, påpekar Tegneby.

Skulle vi tro Haust kommer att dra nytta av det att laga mat och bada beroende på om du planerar att stanna eller sälja.

- Om du ska sälja, skulle jag inte ha spenderat hundratusentals om detta, men om du har planer på att refinansiera ett lån och fortfarande bor i huset, jag ser på det annorlunda, påpekar hon.

Mall badrum inredning

Även om badrummet kan vara mogen för utbyte, bör du tänka två gånger innan kostnader för nya plattor och nya armaturer. Badet är dyrt. Du kan dock "enkelt städa upp" badrummet på ett enkelt och rimligt sätt genom att ge ett gammalt badrum fronter en färgfärg. Det kan vara väldigt dumt, speciellt om du har eik eller talldekorationer som är några år gamla.

Hösten uppmuntrar dig att måla det vita, men betonar att det är väldigt individuellt vad folk tycker är bra.

- Det är inte nödvändigtvis att kakel och inredning du tycker är smaklös för någon som överväger att köpa ditt hem. Det finns inte längre bara en trend, men många möjligheter.

Byt ut eller måla köksluckor

För att ersätta köket är inte något experterna tycker är oklokt.

Så enkelt att måla golvet själv

- Jag rekommenderar minimal utlägg vid renovering av köket. Kommer ni att göra något, skulle jag rekommendera att ersätta fronterna eller bara koppla av och måla köksluckor om du har en tall kök etablerar Autumn tillägger att hon tycker att det bör vara upp till köparen hur man rättar till kökets utformning och behov.

Ska du uppgradera köket, kan det vara ett tips att byta ut handtaget och slipa och olja köksbänken.

Renoveringar att släppa

Enligt hösten bör du inte spendera pengar på en ny garderob i hallen.

- Jag tycker också att många kunder har ett starkt fokus på uteplatsen. Jag skulle definitivt inte rekommendera någon att spendera pengar på en ny häck eller ny singel på gården, säger hon.

Istället rekommenderar hon att man byter ut ett uteplatsbord som håller på att lösa upp och eventuellt olja eller fläckar terrassen.

Fastighetsmäklare Tegneby är inte helt överens om att uteplatsen ska prioriteras.

- En välskött trädgård och innergård höjer intrycket av bostaden. Därför rekommenderar jag att investera i en ny lass med grus om det behövs. Det är alltid bra med blommor, både inom och utanför, tycker hon.

Hur mycket spenderar du?

Fall betyder att du kan få mycket pengar att investera 10 000 kronor på enkel renovering. Några tiotusentals måste du noga göra något med golvet.

Du kan tjäna 300.000 pengar för att göra om köket till sovrummet

Housing stylist berättar om en incident där hon engagerad i uppdrag där bostaden först hade marknadsförs för försäljning utan det hade gjorts enkel yta renovering, och säljarens egen möbler och inredning.

- Jag rensade och tog bort några av säljarens möbler och bytte ut dem med oss. När hemmet satts ut till försäljning igen fick de 300 000 dollar över priset, förklarar bostadsdirektören och påpekar att ett mer attraktivt hem kommer också att vädja till fler köpare.

Vill du läsa mer av sådana saker? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och följ klicka på Facebook.

ADVERT

Mest populära