All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Tricks för en billig och mysig uteplats

ÄTA UT: Även om det inte sommartemperaturer kan lätt klä lite extra och äta middag utan när solen skiner, tror Gjessing.

Om du har turen att bo någonstans med ett vardagsrum finns det tillräckligt med att komma till. Till exempel bör någon med en trädgård granska denna checklista.

Om du inte redan har gjort det kan det vara dags att städa terrassen. Eller kanske du har en balkong, och så bör du kolla vad du verkligen får göra på det?

Samtidigt är det trevligt att bara koppla av.

Billigt och bra på uteplatsen

Med enkla möbler och låga skuldror njuter vi de första varma dagarna i vårsolen, skriver Lev Country.

Det gör också Cathrine Gjessing, som skriver blogg goypatangen. blogspot. nr. Hon bor på en liten gård på Nøtterøy med sambo Christian och dotter Tilde (2). Familjen älskar att vara ute.

Det måste inte heller vara dyrt att göra uteplatsen trivsam.

- Ta reda på vad du är trött på att ha inuti. Använd det du har förut! Låt in lådor och skåp. Mycket kan göras med en färgslag, tips Gjessing.

Keramik och gamla flaskor

Även hon har använt gamla skatter för att skapa en välkomnande uteplats.

- I blomlåda under fönstret har jag samlat flaskor av olika storlekar och några är dekorerade med hampa tråd, säger hon.

Annars tycker hon om att använda fårskinn, vilket är bra att sitta på och tåla mycket, såväl som keramik. Det är dekorativt och du hittar gott om det i livsmedelsbutikerna.

- Kanske är det fortfarande för kallt för inre växter ut på natten, men jag drillar de glatt in och ut på en vagn, sade Gjessing.

Artikeln fortsätter under bilden.

SIMPLE UTEKOS Lev Land Ling har samlat dessa produkter till en stor uteplats: Sittplymåer från Nordal, £ 299 fällbart bord med brickor av Hübsch, NOK 630. Himla bordsduk Mira i linne str. 134x310 från Ellos, NOK 1390. Målat trästol från Norrgavel, från $ 1950 Brickor från Mille Moi i rotting, £ 599 (bland tore-trädgård. Com). Metallkorg med 6 rum från IB Lausen, 153 kr. Trädgårdsbänk från HK Living, NOK 5290. Ulltango i storlek. 130x200 cm från berget, kr 533 (med royal design .no). Foto: PHOTO: Producent

Lägg ner listan till middag

Det är extra trevligt om du tar med resten av familjen med dig också.

GRÖN ÄR SEEDED: Gjessing är glad att plantera ut, åtminstone under dagen, för att fräscha ut uteplatsen tidigt på våren.

Det finns inget problem för Gjessing.

- Mitt bästa tips är att lägga ner en lista för middag! Vi har ett riktigt barn, så vi har redan ätit många middagar i år, säger hon.

- Enkel tomatsoppa, minipizzor, ostsmörgåsar och korv är säkra vinnare. Klä upp och njut av de dagar som är bra!

Vad sägs om att prova pizza på grillen?

Det kan också vara kul att göra bröd.

Så att sätta dina barn ut

Med en liten duk på bordet, kan en brudgum förberett en liten tebjudning.

Men du får inte äta. Gjessing har också andra tips om hur hela familjen kan använda uteplatsen.

  • Gå till skogen eller stranden och samla fina grenar, stenar, skal och fjädrar.
  • Ta ut målningar eller målar och gör former av stenarna.
  • Har du större barn du kan avancera med lim och garn.
  • Gör stora drömfångare av de fjädrar du hittat på stranden.
  • Skapa kransar med halm, kottar, etc.

Ät mer våfflor!

Lev Landlig har tagit vaffeljärn och extra lång förlängningssladd i solen.

improviserad HAGEKOS Lev Country visar hur man njuta av det varma vädret och tidig vår med improviserad soffbord. Trädgårdsmöblerna har inte hittats, så fåtöljerna kommer ut. Med ett par koppar och blond trasa blir det en fin liten tefest. Foto: FOTO: Helge Eek STYLING: Kristin Langebraaten

Med varm filt och läderfälla, blir det en trevlig helgmiddag i den vita vägen.

Frukt och bär är också enkla och bra att äta ute.

MÖTE ÅR UTAN: Innan trädgårdsmöblerna tas upp, används en kudde på trappsteg och en gammal bräda för att njuta av vårsolskenet. Frestande frukt och bär i fina färger för lunch ger vitaminer och hygien på en gång. Foto: Foto: Helge Eek STYLING: Kristin Langebraaten

ADVERT

Mest populära