All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Knep för att skapa en enhetlig och personlig stil

det låter banalt, men genom att sätta samman bilder till en stämning ombord en står långt bättre rustad i renoveringen.

- moodboards, även kallade collage, är på väg att sortera idéer och inspiration foton, så att man får överföras till har dolt i huvudet i praktiken. En bild här och en bild som kan vara trevligt att titta på separat, men att lägga dem ihop ger dig en annan översikt, säger Bjørg Owren, kreativ ledare på Ifi. nr.

Både førstegangsoppussere och proffs

Den traditionella cut-and-paste version av collage fungerar bra, men kräver en hel del arbete och tillgången på produkter.

Användning av humör styrelse är en välkänd arbetssätt bland inredare och arkitekter, men användbar tänke inte på något sätt reserveras för proffsen.

- Tvärtom kan skapa en stämningsbräda vara det mest användbara, även om det är första gången du skojar något. Det är det absolut enklaste sättet att identifiera vad man verkligen gillar - något som kan vara ganska svårt i en stor färg och inre djungel, säger Owren.

Fördelen med att samla bilder och färger du tycker är att hitta det mycket lättare att hitta en röd tråd. Detta gäller både dem själva och de som på något sätt bidrar till renovering.

- Om du möter färgförsäljaren med ett färdigt moodboard, är det mycket lättare för den anställde i affären att vägleda på ett bra sätt. Du pratar omedelbart "samma språk", och du förhoppar förhoppningsvis de stora missförstånden, säger Owren.

Ny gratis online lösning

Ifi. nej deras moodboard är ledigt att använda och tillåter användningen av bilder både från ifi. nej, dess bildarkiv och alla andra bilder du kan ha.

- Vi har länge uppmuntrat folk att klippa och klistra från bladen för att mejsla ut en översikt över sin egen stil och att ha något konkret att visa upp på färg återförsäljare, men det kan bli lite för mycket arbete att man har tid och kunna faktiskt göra det. För att förenkla denna process, ifi. nej nu lanserade därför en gratis moodboard-lösning för alla våra användare, säger Owren.

Genom ifi. nej: moodboard är gratis att lägga till bara de bilder du vill ha, antingen bilder i moodboardgalleriet, på ifi. Nej, du har tagit din egen kamera eller hittat någon annanstans online.

När humörkortet är klart kan det enkelt sparas och delas med vänner och bekanta. Lösningen finns på ifi. nej, eller gå direkt till www. ifi. nej / moodboard / frontpage

Tips för dem som vill skapa moodboard:

1. Ha en plan för vad man ska göra - Letar du efter ett humör för hela huset?Eller arbetar du med ett visst rum? Vilka färger ser du för att du ska använda?

2. Tänk på variation i material - skapa ett moodboard för vardagsrummet, ha olika inslag i rummet (möbler, golv, väggar, textilier, etc.) i åtanke när du plockar bilder, så får du ett mer holistiskt resultat.

3. Titta noga på bilder - ifi. nej, dess galleri, interiörbloggar, Pinterest, Instagram och hemsidan för möbelkedjor, målare, golvtillverkare, tapetstillverkare, inredningstidningar och utländska webbplatser à la houzz. com är bra förslag.

4. Inkludera dem du bor med - låt jobbet vara en vanlig process, så du kommer att undvika de stora diskussionerna efteråt.

5. Ta det färdiga moodboardet till affären och de kommer snabbt att få en uppfattning om vad du letar efter och du kommer genast att tala "samma språk".

Obs. Kom ihåg att ta hänsyn till upphovsrätten och inte publicera andras bilder utan godkännande.

Använda IFI. Ingen elektronik moodboard-lösning, du kan montera collager av bilder och färger.

ADVERT

Mest populära