All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Trick som ger dig mer utrymme att spela

Renovering innebär ofta mycket mer än så för att gnistra vissa väggar och sätta i vissa färgskikt. Skulle du verkligen ha en ny order i ett gammalt hus som är inrett för en annan tid, kanske du vill gå mer noggrant på jobbet.

I sådana fall kan det vara bra att ha en arkitekt eller inredningsarkitekt med laget. Titta bara på vad experterna fick med denna äldre hus på Bygdøy, dito cool på Frogner i Oslo och funktionalis bostad i Kongsberg.

Flyttade väggar och tak

arkitekt Knut Longva inför ett antal utmaningar när det gäller utnyttjandet av utrymmet i denna gamla och smala tegelhus i Ulleval Garden i Oslo.

- Det var särskilt köket som måste göras drastiskt. Det var ett slutet och ledsamt rum med slitna gröna skåp organiserad i U-form, säger Bonyts arkitekt. com

Han är välkänd för den ultramoderna National Library i Oslo och AIBN elegant ny utveckling i Lilleström.

DESIGN IN HIGH: Det nya öppna och ljusa köket är som ett friskt andetag i det gamla tegelhuset. Här ser vi rummet sett från trappan som leder till tredje våningen, taket på huset. Delar av de gamla skåpen återanvänddes. Foto: Foto: Nils Petter Dale

A FRESH Interiör: Så det var tidigare stängt rum efter Knut Longva rev väggar och tog bort en korridor. Den mousserande orangefärgen över bänken ger livet till hela rummet. Foto: Foto: Nils Petter Dale

SAMVERKAN MELLAN former: klassisk design tak står väl till den tidlösa stil uttalande detta rum. Foto: Foto: Nils Petter Dale

från vägg till vägg: Pleksiplaten över köksbänken går från vägg till vägg i köket. Guldorangefärgen är målad rakt på baksidan. Foto: Foto: Nils Petter Dale

FULL ANSLUTNING: Här är den nya relationen mellan vardagsrum, matsal och kök efter flera väggar på första våningen revs. För att dölja alla ledningar och få en kontinuerlig yta läckte alla tak på bottenvåningen ca. 50 cm. Foto: Foto: Nils Petter Dale

Personlighet: Hemmet präglas av experter dekoration har vunnit mark. Bilden på framväggen är målad av Pushwagner. Foto: Foto: Nils Petter Dale

trick som gjorde skillnaden

fantastiska lösningar till Kragerø hut

För att få kökszonen i huset för att fungera bättre, bort Longva första skiljevägg mellan korridoren och den tidigare köket i 60-talet talet. Detta gav en luftig, fri förbindelse mellan de tre huvudrummen i huset; kök, matsal och vardagsrum ut mot trädgården.

- Dessutom öppnades detta grepp på bottenvåningen för trafik uppför trappa. Det var också renoverat och det är vackert suddigt överst i huset, förklarar arkitekten.

Återanvända 60s skåp

TYPISKA trappor, Det finns inte mycket utrymme, och när det gäller att utnyttja utrymmet maximalt.Foto: PHOTO: Nils Petter Dale

TWO LIGHT ROM: Här kan du se kök / vardagsrumslösningen. Alla väggar och tak är målade vita. Foto: PHOTO: Nils Petter Dale

EN Lätt stil: De olika dekorativa elementen har noggrant valts för att passa ihop. Golvet i både nya och gamla bord är slipat och målat med vitlackerad lack. Foto: PHOTO: Nils Petter Dale

MÖTE DESIGNTID: Det är nästan femtio år mellan de gamla designstolarna PK 22 och de nyare sakerna som tekanna som designats av Nigella Lawson. Foto: PHOTO: Nils Petter Dale

Lyckligtvis var de gamla köksskåp i massivt trä så solid att de kunde återanvändas. De fastnade på, tog bort alla lister och slipades och målades igen. Med detta blev de nästan lika nya till ett rimligt pris.

Nausterna du aldrig har sett

Den yttre passagen är också ett kapitel för sig själv. Det är två och en halv kvadratmeter, och utmaningen var att omorganisera den med en maximal garderobsutrymme. Arkitekt Longva drog specialism och satte in en stor spegel som förstorar rummets visuella erfarenhet.

I vardagsrummet och i andra rum slipades de gamla trägolv med en vit pigmenterad lack. Golvet i vardagsrummet består av både gamla och nya bord, medan i köket alla golvplattor är nya - och med värmekabel under.

Sänkt takgolvet

Eftersom det gamla taket med markerade backar hade mycket låga tak, medan takhöjden under golvet var mer än hög, kunde arkitekten Longva sänka golvnivån till taket med 31 centimeter.

EN HÖGER: Här kan du se hur den rehabiliterade trappan sträcker sig uppåt i huset, nästan som en vacker möbel. Foto: PHOTO: Nils Petter Dale

Proceduren var att avlägsna hela den gamla golvkonstruktionen, lägga till en ny stråle, återisolera och slutligen omklädda det gamla golvet, både på toppen och botten.

- Uppgiften var en fullständig förnyelse och införlivande av dagsljus i ett gammalt hus med många små rum, säger arkitekt Knut Longva. Foto: PHOTO: Sølvi dos Santos

Denna stuga är helt rå!

- Denna operation var mycket billigare än de många trodde att det skulle vara. Ibland är snickeriarbeten oerhört fördelaktiga, säger Knut Longva.

- Rummen på andra våningen hade faktiskt en onödig höjd under taket, avslutar arkitekten.

Läs också:

fantastiska lösningar i Kragerø hut

Nu kommer de svala ministugor

en skulptur i huset: trappor som leder upp till både badrum och olika sovrum. Foto: PHOTO: Nils Petter Dale

UTAN DÖD: Även i badet maximeras rymden. Foto: Foto: Nils Petter Dale

pikant: Den starka signalfärg och massivt trä sätter sista handen till en på innrednnigen. Foto: PHOTO: Nils Petter Dale

FULLSTÄLLIG ZONE: En ren, tidlös stil karaktäriserar också duschzonen. Foto: Foto: Nils Petter Dale

TOUGH Kontrast: Dörren till förrådet vid trappan fick också en ljus färg. Foto: Foto: Nils Petter Dale

KUL ROM FÖRÄNDRING: Sedan ordet sänktes, det var trevligt utrymme på vinden.Foto: FOTO Nils Petter Dale

i detalj: En sådan liten glänt fönster Minia skapar spänningar i det inre. Det här är från det gamla förvaringsrummet på vinden. Foto: Foto: Nils Petter Dale

SOV alla i vita ROM: Föräldrar sovrummet på översta våningen har en skräddarsydd, utrymme byggt interiör. Foto: Foto: Nils Petter Dale

Tvärsnitt av uppehålls Foto: Ritning: arkitekt

Flexibla glasdörrar gör allt för kabinen vid havet

Inbyggd upp stuga på grekisk ö

Renovering av kök

Lägenhet arkitekt Longva Ulleval Garden Foto: Teckning: Knut Longva

ADVERT

Mest populära