All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Trender du kommer att se i vinterträdgården i år

Vår och tid för otaliga timmar utomhus, sa du?

Slutligen kan vi inte göra annat än sitta inuti och längd efter ljusare och varmare tider.

Och du behöver inte kämpa genom ett lass av trädgårdsarbete om det inte är din favorithobby.

Oavsett om du föredrar grön natur, stadsliv eller Medelhavet, kan hittas i allt du behöver för trädgården, uteplats eller balkong att få ordentlig våren och sommaren känsla.

Men kom ihåg att du måste förbereda terrassen innan den tas i bruk.

Naturlig tro

Bambu, gröna växter och ljust trä.

Om trend

Enligt Kamomill idéer är natur och grönska är en av årets stora trender.

När det gäller trädgård och nattliv är det extra lätt att bli inspirerad av naturen - du är i den!

Material som betong, bambu, ljust trä och glasmålning glider in i. Och ingenting står i vägen för att blanda möbler och krukor i betong med känsliga tyger, som linne.

För kan en riktig sommardröm hänga upp linnetyg i träden, om du har turen att ha en trädgård, eller så kan du skapa din egen sol takterrass.

Eller du kan låta ett fint paraply placera pricken över din i-ett. PS: Ikea har många fina sommarnyheter i grönt.

Experternas kommentarer

- Det här är en trend som i mina ögon är alltid med när man talar vinterträdgård, säger Linda Elmin, inre stylist och ägare av interiörer butik Hviit.

- Det kommer naturligt och är en förlängning av den botaniska trenden vi har haft inomhus under vissa årstider nu. Långt leva den gröna, lägger hon till.

Vem gillar den tysta paletten med naturliga nyanser och användningen av naturmaterial, och verkar att stilen passar mest.

- Det är lätt att använda om du bor i hus, lägenheter i staden eller på landet. Uttrycket kan enkelt anpassas och göras mer bohemiskt eller kanske tättare om så önskas.

Signe Schineller, inredningsarkitekt och bloggare på Signeschineller. Nej, är också ett fan av den naturliga uterusstilen.

- Vi vet tillväxt och klorofyll! Vi är i djungeln, en estetisk djungel! Den är vacker, nästan öm, med grön mot bast och naturliga element.

Hon verkar också att lätthet och gröna inslag förstärker utegivare och dra den gröna på uteplatsen utan växter.

- Här kan du lägga till kontrastfärger som lavendel, cerise eller rosa, lägger hon till som ett tips.

Rough monokroma

- Jag tror att svarta och vita stil tilltalar dem som inte har en grön tumme.

Green är dock: Varför inte gå för naturliga och grönt den här säsongen? Foto: Foto: Broste Copenhagen

Lifelike: glas House Doctor, £ 70 Parasol från Nordal, NOK 699. Brickor från Greengate, NOK 259. ordförande Ilva, NOK 1799. Decanter från House Doctor, £ 179.Krukor av Ilva, NOK 419. ordförande Ilva, NOK 1249. Pots från Tine K Home, US $ 999 schäslong från Ilva, NOK 8799. Foto: FOTO: Tillverkaren

Om trend

Black & White är en klassiker i Skandinaviskt hem, och vi skulle vilja fylla på uteplatsen med det också.

Kombinera ett grovt bord i sten med mönstrade tyger och porslin.

En trälåda och krukor i zink ger ett industriellt uttryck och ett par lampor är perfekta för de långa sommarkvällarna.

En liten lägereld är inte mot oss. Om du tycker att stilen är för maskulin med mycket svart, kan du mjuka det med ljust trä, eller lägga till en knut eller två med några kuddar och filtar. Granit och Åhlens har många fina tips om kamilleidéer.

Experts Comments

Enligt Linda Elmin, inredningsdesigner och ägare till Hviits interiör, är detta en strängare och mer minimalistisk stil.

- Stilen kan mjukas på många sätt med både textilier och gröna växter. Här är det viktigt att använda olika material, betong, trä och så vidare, för att få en mer levande uttryck, säger hon och tillägger:

- Jag gillar det lite exklusivt uttryck här paletten ger - att det är lätt att göra personligt lägga till andra objekt

Och om du vill ha ett elegant utomhusutrymme utan för mycket dilldall, borde du gå för den här stilen.

- Jag tror att svarta och vita stil tilltalar dem som inte har en grön tumme, men vill ha en lättskött utomhus med en mer lounge påverkade uttryck, säger Elmin.

Signe Schineller, inredningsarkitekt och bloggare på Signeschineller. nej, stilen är perfekt för det feminina.

- Jag tycker om det industriella och maskulina utseendet, sedan mot våren och sommarens kvinnliga handen som växter och blommor. Svart lack ger och lite moody med snygg look, grov och tuff, säger hon.

Medelhavet vind

Stilen passar både stugan vid havet, balkongen i staden eller terrassen.

Om trenden

LEKRE VASER: Dessa vaser är från House Doctor, som liknar Kremmer House. Foto: Foto: House Doctor

TOUGH i svartvitt: Sofa från Ilva, NOK 5499. Pots från Ilva, NOK 189. vattenkanna från Nordal, NOK 349. Bench av Granit, NOK 379. Bålpanne från Eva Solo, £ 2499 . Betong Pall från Granit, NOK 399. Foto: FOTO: tillverkaren

blått är en av de stora färger i år, och det passar fint att liva upp en neutral balkong eller terrass.

Blanda etniska mönster, zigzag och slumpmässiga band i olika blå och vita toner, och det är nästan som att titta på vågorna invadera en Medelhavsstrand.

Vi norrmän går halvåret och drömmar oss till varmare breddgrader, så köp den perfekta fåtölj, fyll peeling med saft och njuta av solen som bara vi norrmän.

Kontrollera även Hübsch, Tine K Home och Home & Cottage.

Experter Kommentarer

- Det här är typisk sommar för många. Det är nästan så att du kan höra en vind och känna smaken av vitt vin ", säger Linda Elmin, inredningsarkitekt och ägare till inredningsbutiken Hviit.

Vad hon tycker bäst om stilen är att det är lätt att anpassa och lätt kan göras mer maritimt.

- Detta kan göras genom att lägga till mer dämpade blues och mer à la Medelhavet, med hjälp av ljusa färger och kanske mer dekoration, säger hon och tillägger:

- Denna stil är lämplig för stuga vid havet, balkongen i staden eller terrassen.

För Signe Schineller, inredningsarkitekt och bloggare på Signeschineller. Nej, den här stilen har havsbris och salt i luften.

- De mörkblå tonerna ger en cool och maritim känsla och ersätter den typiska mörkblå marinfärgen. Det är bra med balanserad kontrast med beige toner, vilket ger en känsla av torr och varm sand.

Hon talar om att blanda den blå färgpalett med mer uttalade färger.

- Varför inte lägga till någon orange som kontrast? Det är komplementära färger. Melon eller aprikos kan också vara en lösning, säger Schineller.

MEDELHAVSBRISBANE: Stolar som detta kan erhållas från Madam Stoltz och arbeta interiör. Bordet gör dig enkelt med några pallar och hjul. Produktinformation finns i texten. Foto: FOTO Mrs. Stoltz och tillverkare

Medelhavet bris: Blom Hay, NZ 79. Kudde från IB Laursen, NOK 169. Parasol från Nordal, NOK 699. Kudde från Kremmerhuset, NZ 99. Sun Habitat, NZ 6910. Suspension stol från HK Living, £ 5500. Lanterne från IB Laursen, NOK 179. Trälåda från Ilva, NOK 249. Foto: FOTO: tillverkaren

ADVERT

Mest populära