All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Trampolin regler som du inte visste om

Trampoliner är till nytta för alla och ångest för andra. Medan de var reserverade för få, har de nu blivit en vanlig syn i norska trädgårdar. Och med skrik och rop och hoppning och hoppning har de närliggande klubbarna också börjat dyka upp.

Men vad är reglerna för trampoliner i sin egen trädgård? Vi på Villa har pratat med Vegard Syvertsen, generaladvokat vid Grande & Co. Law Firm.

- Generellt bör trampolin placeras så att det inte är synd för grannen. Det borde inte vara en onödig nackdel för grannen, säger Syvertsen.

Tänk på

Men med små tomter eller landningar med grov terräng är det inte alltid möjligt att placera trampolinen väl från den närliggande fastigheten.

- Om du inte har något val, till exempel på grund av webbplatsens storlek, bör du överväga ämnet och diskutera det med din granne. Till exempel, låt grannen veta att du inte vill använda studsmatta på natten eller tidigt på morgonen, rekommenderar Syvertsen.

  • Drömmer du om en bubbelpool ute? 7 saker att tänka på första

Det är bland annat Granneloven som reglerar förhållandet mellan angränsande fastigheter. Det anges tydligt att "ingen ska ha, har gjort eller konfigurera genomföra något så orimligt eller sutur Vande skada eller olägenhet grannen fastigheter."

- Grannen kan inte neka dig att ställa in trampolin på fastigheten eller att använda den. Som hyresvärdägare har du rätt att göra vad du vill ha på din egen egendom, säger Syvertsen.

Få mer bra tips på hottie: Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

- granne måste acceptera några men kritisk tröskel passeras när han appliceras på en skada eller olägenhet är onödiga eller orimligt, baserat på en intresseavvägning av angränsande lag.

Foto: Getty Images

Avstånd Ej reglerat

Vad är galenskap är ofta ett gottfinnande. Det kan vara svårare att få ut budskapet att trampolin hoppning leder till insyn i grannens uteplats eller hem är en olägenhet än studsmattan används vid olämpliga tider som natten och morgonen.

I forumet Vi villan har en trampolin och grannrelationer har länge varit ett tema, och frågan om avståndet till grann gränsen har kommit upp.

Träd och landskapsplanering vid angränsande deponier regleras av angränsande lag, och avståndet till angränsande egendom avseende byggnader regleras av planerings- och bygglagen. Trampoliner, å andra sidan, är inte reglerade.

  • Se hur: bygga ett slott av gungställning

- Regeln cirka fyra meter från grann gränsen gäller endast för fasta installationer, säger Syvertsen.

Tänk på säkerheten

Att säkra trampolinen är ett annat relevant ämne. I mars 2015 var det obligatoriskt med rutor och kuddar på alla medelstora och stora trampoliner, förutom begravningen.

För mini-trampoliner är det inte obligatoriskt för webben, men de bör säljas med slitstarka fötter.

Det är lätt att låsa upp i principer och önskan att vara rätt, men i sista hand bör man överväga huruvida någon trampolinläckage är tillräcklig för att riskera närliggande förhållande. Det är därför viktigt att ta hänsyn till grannarna och försöka få en bra dialog.

  • Var kreativ: 4 sätt att få en färgfull uteplats på

- Ta försiktiga överväganden. Försök placera trampolinen så det är inte så illa för grannen. Om det inte gör det borde du vara medveten om användningen av studsmatta och tiden det är i bruk, säger Syvertsen.

Kommentarer

När du kommenterar måste du använda ditt riktiga namn. Var objektiv, respektera andras åsikter och kom ihåg att många läser vad du skriver. Brott mot reglerna kan leda till uteslutning.

ADVERT

Mest populära