All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Toaletten som säger "SPA"

Kanske har alla toaletter i framtiden en tvättfunktion istället för papper? För Geberit är åtminstone framtiden här. Nu lanserar de Geberit AquaClean Sela i en tidlös design. Toaletten rensar dig med tempererat vatten.

Touchless

Det schweiziska företaget driver rörsystem och har 35 års erfarenhet av sanitetssystem. Med toaletterna är tanken enkel. De kommer att främja renhet och minska risken för överförbar sjukdom.

"Det handlar om att ha ett hem och en offentlig miljö så beröringsfri som möjligt, säger seniorkonsult Arvid Aalen i Geberit.

Den nya toaletten har en integrerad duschfunktion. En stråle av tempererat vattenblandat luft gör det rent på ett bekvämt sätt, och tar hand om hygien och personligt välbefinnande. Toaletten drivs med en användarvänlig fjärrkontroll, eller från kontrollpanelen på sidan av toaletten.

- Design och funktion är i ett, säger han.

Det är den kända italienska designern Matteo Thun som har utvecklat toaletten och har redan fått mer prestigefyllda utmärkelser för sin eleganta och kompakta design.

Toaletten har en inbyggd varmvattentank, så när du sätter dig behöver du inte oroa dig för att få en kall dusch.

- Det är enligt grönt tänkande att inte använda papper, säger Aalen.

Upptagen av renhet

Enligt en undersökning av personlig hygien och välbefinnande i Norge från 2012 svarade tre av fyra norrmän att de tycker att hygien är viktig. Detta var särskilt sant för kvinnor.

De flesta tar en dusch eller två om dagen. En av tio har mer än två badrum och toaletter.

- Nästan hälften av de svarande använde våtservetter förutom vanligt papper, vilket indikerar hög renhet, säger Aalen.

Seniorkonsulten i Geberit kan också säga att ett stort antal japanska har en beröringsfri toalett. Det finns denna typ av toalett ganska normalt än ett tillägg.

Den nya Geberit-toaletten har toalettstol och lock av hög kvalitet, Duroplast. Integrerade spjäll ger tyst öppning och stängning av locket. Enligt leverantören har den keramiska enheten en form som ger mycket bra spolning och är utrustad med smutsavvisande yta.

Toaletten, som är väggmonterad, gör det lätt för rengöringsändamål.

Geberit AquaClean Sela kan köpas i alla VVS butiker, och kan ses från Geberits distributörer i Norge från april. Toaletten är kompatibel med andra Geberit-produkter.

ADVERT

Mest populära