All egendom: trädgård, kök, inredning >> Tjänsten

Tips för rengöring av huset om 20 minuter

Det finns förmodligen många av oss som befinner sig i samma situation. Du tittar och tänker: Hur har du varit så rörig varje dag? Stackar av papper flyter på vardagsbordet, skåpet hotar att expolera och en undrar när var vardagsrummet faktiskt börjar se ut som en showcase på en leksaksaffär?

Januari är månaden att städa upp, få en röra i röran och införliva rutiner som förhindrar att huset hela tiden ser ut som ett slagfält och ingen hittar sina saker när de behöver dem.

Den amerikanska hemsidan The Nest föreslår många olika uppgifter du kan ta för att göra ditt hem snyggare och mer effektivt. Några av dessa tar sekunder, andra upp till 20 minuter, men resultatet är garanterat värt mer än ansträngningen ändå:

Om du har 30 sekunder tillgängligt

1. Ta en snabb rengöring i köksfacken. Knivar håller sig skarpa längre om de ljuger för sig själva, och matlagning blir mycket effektivare när du vet var du ska hitta saker i köket.

Håll översikt: Den här smarta kalendern gör det enklare att hålla reda på din familj. Kombinera med smart lagring och du är på väg till ett renare hus. Foto: FOTO: Hvit / Ferm Living och Ikea

2. Tomma plastpåsar har gjort det enkelt att fylla i lådor och skåp i köket eller tvättstugan. Samla allt i en smart väskahållare (det här är för en slicka och ingenting i din närmaste Ikea varuhus).

3. Rensa dina smycken. Haka ihop alla kedjor som har varit röriga och häng dem på väggen eller inuti skåpet. Du sparar tid nästa gång du klär dig.

4. Fyll med toalettpapper på badrummet. Då undviker du en kris med någon som plötsligt upptäcker att den är av papper i värsta stund, och du får alltid kontroll över när du behöver köpa mer papper. Förvara i en ren behållare bredvid toaletten.

5. Ta kontroll över fjärrkontrollerna. DVD, Blueray, X-Box; De flesta av oss har många kontroller som strömmar runt i vardagsrummet när som helst. Håll reda på dessa genom att lagra dem på ett bricka eller i en burk eller vas på bordet. Eller gå till inköp av en fjärrkontroll som kan hänga över armstödet på soffan.

Om du har 1 minut tillgänglig:

1. Fäst klistermärkena på insidan av garderobsdörren under diskbänken i köket. Nu vet du alltid var kökshandduken och gummihandskarna hänger.

2. Har du cykeln i garaget? Sätt in en spik i väggen och häng hjälmen bredvid den, så du vet alltid vart du ska gå.

BOXER: Köp smarta lådor och lådor för att lagra alla små saker. Foto: FOTO: Granit och Ikea

3.Trött på att aldrig nå lådor och kryddor som finns i köksskåpets baksida? Sätt alla dessa på ett spinnbräda inuti garderoben, så att du alltid kan få den exakta kryddan du letar efter.

4. Har diskbänk både vackrare att titta på och effektivare genom att lägga fram saker du använder ofta, såsom salt, peppar och olivolja på ett fint Candy skålar.

5. Har du barn i lekliknande-butik-ljudåldern har du garanterat en hel massa olika typer av batterier som flyter runt. Samla dessa in i en genomskinlig förvaringslåda (Muji har många till ett rimligt pris). Spara samma batterier tillsammans.

6. Färga koordinerar kläderna i din garderob så att samma färger är fastsatta. Du sparar tid nästa gång du letar efter en outfit som matchar. Och som en bonus kommer din garderob också att bli snyggare.

Om du har 10 minuter tillgängliga:

1. Rengör skoplådan. Butik och grupp efter typ: höga klackar, platta skor, stövlar och sneakers gör plats för alla. Skor som du använder mindre ofta kan placeras längre bakom garderoben.

Samma tid - 16 500 kronor skillnad

2. Rengör i bokhyllor och fönsterramar. Gruppobjekt ihop med färg, det gör automatiskt sakerna snyggare.

3. Rengör köksskåp. Ta hand om dina skåp. Kassera allt som har gått ut på datum. Gruppglas genom innehåll och sammanhållning. Allt med det kortaste hållbarhetsdatumet måste ligga i förgrunden av garderoben. Att ha höga skåp gör det enkelt att investera i en hyllenhet. (Dessa finns på Ikea eller hos en kökshandlare).

4. Med sängvalsar lagras du mer under sängen. Sängkläder, filtar och extra handdukar till gäster kan vara praktiska att lagra här.

5. Lim en magnet på en liten ficklampa och fest på säkringsboxen. Nästa gång en säkring brinner spenderar du inte tid på att jaga facklan innan du startar strömmen igen.

20 minuter ledigt:

LEAD CONTROL: Gör det kul att hålla koll på barnens rum med färgstark och praktisk förvaring. Foto: FOTO: Ikea

1. Rengör på skrivbordet eller på hemmakontoret. Torka på tangentbordet och töm krummen och damm. Torka också av datorns damm. Arkivera papper, räkningar, kvitton och andra viktiga saker som ligger och kastas. Notera permeren och göra det lättare att hitta nästa gång du behöver något.

15 tricks som gör små rum större

2. Lägg upp mer hyllor och krokar där du har plats. Du får aldrig för mycket lagringsutrymme.

3. Spara och spara bilder och semesterminnen. Använd rena lådor (House docor har många med tuff retro mönster, Muji och Ikea har enkel vit) och gömma undan foton, biljett Män, fina stenar och snäckor och annat som du vill ta hand om.

Att skapa utrymme och hitta utrymme

Det är en utmaning i de flesta hem, inte bara för dem som bor kompakt, för att hålla ordning och att skapa utrymme. På Ikea har man förstått vikten av ordning och reda är för människors välbefinnande och 2012 katalog som lanserades i höstas bara Closet rymdtema.

- Ett snyggt hem tillsammans med socialt sammankomst är det som gör att norrmänna trivs i hemmet. Vi letar efter lösningar som skapar utrymme för både tid och tid, lagring och hobbies, förklarar den interna ägaren i sitt pressmeddelande.

I en undersökning utförd av Norstat för Ikea säger nordmän att det de behöver mest av allt hemma är bra lösningar som skapar mer utrymme. Detta är en gemensam nämnare mellan regioner, kön och ålder

ÖVERSIKT: Välj lagring som gör det enkelt att hålla reda på vad som händer där. Foto: Foto: Ikea och Alvhem Mäkleri

Pro Skill råd

Detta gör det snyggt i tid

Apple Shine Lifestyle Organization är en yrkesmässig organisation företag som vanligtvis hjälper stressad och snäva bosatt New York-borna att få snyggare hem. Och New Yorkers bor ofta i mini-lägenheter, så här är mycket att lära sig.

Nyligen ropade grundare Amelia Meena några av hans bästa organisatoriska tips till den populära interiörbladen Apartment Therapy:

1. Börja med att alltid plocka upp efter dig själv. Här måste du ta dig lite i nacken och vara din egen vårdnadshavare. Låt inte roten stå upp.

2. Se till att allt i ditt hem har sitt fasta utrymme. Och sätt tillbaka den när den har varit i bruk någon annanstans.

DELEGER: Låt alla i hemmet ta ansvar för att hålla ordern. Foto: PHOTO: Producent och Alvhem Mäkleri

3. Ta en grov utrotning fyra till fem gånger om året och bli av med allt du inte behöver.

Skapa utrymme i köket

4. Använd avföring, krokar och höjd på skåp eller rum med smarta hyllor för förvaring.

5. Låt inte priset du betalat för en sak förhindra dig att bli av med den. Fokusera på vad du använder idag och vad du behöver i ditt hem.

Andra smarta småtips

Curl tråden

Vill du lyssna på dem som har att ta lite av alla linjer för att ta reda på vilken en hamnar där - och i vilken maskin? Det kan vara smart att markera ledningarna. Sätt på en liten bandbit där du skriver vad varje sladd hör till - eller skriv ut med en Dymo-maskin.

Post

Skapa en permanent poststation där all post som kommer in i huset kommer att läggas till. Det här är bra att ha på korridoren eller på en fast plats på till exempel köket. Ställ in en hylla om du inte har en lämplig plats. En brevinnehavare eller posthållare håller fullständig kontroll över vad som har öppnats och vad som inte är, vad som behöver besvaras och vad som kan gå direkt i papperskorgen.

Lådsystem

POWER ON: Krokar och hyllor gör det lättare att hitta en fast plats för alla kläder och saker. Foto: FOTO: Alvhem Mäkleri och Ikea

Alla kläder du förvarar i lådor ska grupperas efter typ. Dispensers i olika storlekar gör det enkelt att skilja underkläder från nattklänningar och strumpor från tights. Ikea och Granit har ett bra urval.

Vardagsrum möbler som sparar utrymme

Tvätt

Och om du är mer i familjen, kan det vara en idé med flera tvättkorgar.Investera i de som gör det enkelt att sortera tvätten innan den finns i tvättmaskinen. En kort idé för dig med barn kan vara att hänga en smutsig handduk på en krok i barnens rum. Då kan de ta väskan till tvättstugan när den är full. H & M har billiga varma väskor med cool design.

Sticky Notes

En Dymo-maskin eller klistermärke är din bästa vän när det gäller att hålla ordern i världen. Markera lådor, lådor, broschyrer och bindemedel med vad de innehåller, och det är så mycket lättare att hålla reda på vad du letar efter. Du hittar både maskiner och lappar på Granit och Clas Ohlson.

Nycklar

Hur många minuter av ditt liv har du inte slösat bort söker du redan nycklar? Tillräckligt är nog. Hitta en fast plats för alla nycklar till ditt hus, helst i omedelbar närhet av ytterdörren, och gör det vanligt att lämna dessa bort från dig så fort du går in. Nyckelhållare finns i alla slags mönster och prisklasser. Designtorget har fina små fågelhus för detta ändamål.

Källor: The Nest, Good Housekeeping, Kvinnodagen och organisera Junkie

Läs också:

Testa dig själv: Har du ett normalt förhållande med rengöring?

Letar du efter nya inredningsförslag? Du kan hitta dem i Bonytts inspiration guide

Tvätta hus med bakpulver och vinäger

Kontrollera om barnet i livmodern är en pojke eller flicka

TID: Hallen är ett bra ställe att börja när du behöver bli mer organiserad. Var noga med att ha tillräckligt med knutar och krokar så att allt kan få en fast plats. Foto: PHOTO: Ting och Ikea

ADVERT

Mest populära