All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Tjuven inte tar sommarlov

Enligt Huseiernes Landsforbund mest bostadsområden tjuvar välorganiserat, och det finns vanligtvis flera deltagande vid varje inbrott. Vissa känner igen, andra gör genombrottet, och den tredje gruppen står för transport.

Det finns exempel på där det har anställts svarta arbetare i privata hem, det har sedan dess begått stöld. Tyverierna indikerar att det har varit information om värdesaker och var de befinner sig i huset. Detta visar hur skrämmande det kan vara att använda "svart" arbete.

Huseiernes National Association har samlat sina topp 10 tips för dig att undvika att bli en del av innbrudddsstatistikken sommar. Om du följer tipsen kan du förhoppningsvis sova lite säkrare medan du är borta!

1. Inte berätta om din semester på Facebook och e-post

Du måste med alla medel inte publicera information på Facebook eller på Frånvarohanteraren i din e-post som du "på semester tills xx. datum".

Läs också:

Tack - några enkla försiktighetsåtgärder

Undvik takräcke på vintern med några enkla försiktighetsåtgärder.

2. Låtsas att du är hemma

Sätt gärna kaffekopp kvar på bordet när du lämnar, och lämna några leksaker som ligger på golvet. Dra inte gardinerna eller låt blommorna stå och blekna i fönsterbrädan. Men kom ihåg vad tjuven kan se från utsidan. Om den nya plattskärmen visas i vardagsfönstret bör du flytta den.

3. Undvik fullständig brevlåda

Stanna eller omdirigera ditt mail och tidningen medan du är på semester. Du kan stoppa eller vidarebefordra inlägget genom att ringa 81000710 genom att gå till www. rekord. nej, eller genom att fylla i ett formulär på ditt lokala postkontor. Kom ihåg att flagga din semesterpostlåda tydligt om du beställer post- och tidningsleverans.

4. Vidarekoppla din telefon

Många tjuvar ringer på förhand för att kontrollera om huset är tomt. Slå inte på telefonsvararen med meddelandet att du är på semester. Placera din telefon i stället, var du än reser eller en vän.

Läs också:

Med trä på taket

Det är ganska möjligt att klä taket med trä. Det har gjorts i århundraden, och trätak kan ha en längre livslängd än du tror.

5. Fyll i facket

En tom papperskorgen kan visa att du inte är hemma. Be grannen att sätta en väska i stativet och lägga lite kull i lådan.

6. Ta bort värdesaker

Lämna inte silver, smycken, fotoutrustning, pengar och andra lättförhandlingsbara värdesaker i huset. Värderbara föremål bör lagras i banken. Var god överblick över värdesakerna i hemmet och ta bilder av dem och rummen i huset. Kom ihåg att behålla dina foton på ett säkert ställe (till exempel via e-post).

7. Kontrolllampa och ljud

En enkel klockströmbrytare kan tändas och kanske en radio medan den är borta.

Läs också:

Hur skräddarsydda prefab

En skräddarsydd prefab är fullt möjligt. Börja tidigt och leta efter professionell hjälp och du kan få ett färdigt hem som är unikt för dig.

8. Montera dubbla dörrlås

Halva av alla tjuvar går in i huset genom dörrarna. Passa dubbla försäkringsskyddade lås på alla ytterdörrar, källare och verandor.

9. Installera larm

Hus med inbrottslarm utsätts sällan för inbrott. Larmet ska vara kopplat till ett larmcenter. Glöm inte att säkra andra våningen; Kom ihåg att tjuvarna har stigit - oavsett om de använder din eller din nästa!

10. Allier med din granne

Bra grannar passar huset för varandra när de går på semester.

Källa: Huseiernes Landsforbund

ADVERT

Mest populära