All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Tjocklek bestämmer trägolv livet

Ju tjockare slitskiktet och den totala tjockleken av parkett, ju fler gånger golvet kan slipas. Här är en översikt över de vanligaste parktjocklekarna.

7 mm planka trä

Not "laminatgolv", men en tunn lövträd som bara kan lätt slipas med sandpapper för finbearbetning med ett nytt lager av lack. På grund av sin smala kvalitet är Plankwood väl lämpad för att lägga på befintliga golv eftersom den bygger lite i höjd. Golvet är svårt, hårdare än ek, och har därför ett långt liv. En djupare skada kan inte repareras om inte parkettstången byts ut. Yttre tjocklek på 0, 6 mm.

10 mm

Liten tunnare typ av parkett som kan slipas 2-3 gånger. Lämplig för att läggas över befintliga golv eftersom det bygger lite i höjd och det är inte nödvändigt att justera trösklarna och dörrarna. Slitskikt av 2, 2 mm.

13, 14 och 15 mm

Den vanligaste parktjockleken som kan läggas till befintliga och nya undergolv. Här är vanligtvis det bästa urvalet av skogar och mönster / sortiment. Limer i spår och fjäder. Slitskikt på ca 3, 6 mm och golvet kan slipas 4-5 gånger.

20 mm

Tjocklek 6 mm och den tjockaste i flera tillverkares val. Golvet är limt i spår och fjäder. Golvet kan slipas upp till 10 gånger och har därför en extra lång livslängd. Bra val på skog och mönster.

22 mm

Används när man bygger nytt eller monterat tak och lägger parkett direkt på kakel eller balkong. Golvet ska spikas. Slitskikt av 3, 6 mm. Kan slipas 4 till 5 gånger.

Dessutom finns det speciella golv från varje enskild tillverkare.

ADVERT

Mest populära