All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Terrassen - Vårt nya vardagsrum

Denna terrass ligger i Tønsberg. Basen är ca. 70 m2, av vilka cirka en tredjedel är försedd med tak och väggar.

- Terrassen är ett uteservering under hela sommaren, säger Mia. Här är alla barnens extrafunktioner. Vi har en grind vid trappan, så att barnen var unga, de spelade säkert här, körde en bil och cyklade. Ofta sätter vi också sin lilla uppblåsbara pool här. Det är dock särskilt den cafeteria som vi använder. Här äter vi alla måltider under sommarmånaderna.

Här kan gästerna sitta torra trots att regnet häller ner.

Utrymme för 40 gäster på terrassen

Terrassen byggdes inte för att vara en lekplats för barnen. När Ole och hans pappa började lura det var målet en stor terrass för en fest.

Raising the Curtain. Billig och smart lösning, som på denna terrass håller solen borta, och är också effektiv om du vill hålla dig varm på en sen höstnatt.

- Jag ville ha en terrass där vi kunde vara 50-60 personer samtidigt att äta, säger Ole. Och det fungerar utmärkt. Vi har kräftor varje år, då är vi minst 40 personer och alla är under taket. Vi har också satt här i regnskuret, men ingen har blivit våta. Dessutom tycker jag att terrassens storlek gör huset vackert. Det är ett mycket högt och kvadratiskt hus, som med hjälp av terrassen verkar lägre och blir bättre proportioner.

Läs också:

Effektiv värme i vinterträdgården

Sommaren är kort norr här. Inte bara är höst, vinter och tidigt våra kalla perioder, de är också mörka och ledsna. Men i vinterträdgården kan du njuta av sommarklimatet ...

Fort gjort!

Ole och hans far byggde Terrass under tre mycket effektiva veckor, och det var bara på kvällarna och på helgerna fortsatte de.

"Vi var väldigt motiverade och ville avsluta det på sommaren, så vi var på rätt väg," säger Ole. Landmärkenna förvärvade dem förra året. Stora och soliga markiser som skyddar både fönster och matsal.

Färgerna som valts för att matcha plattorna och hålla färgskalan intakt.

- Allt jag ångrar är att jag inte gjorde vardagsrummet ännu större.

Ole bästa terrassråd

  • Terrassvärmare förlänger säsongen med ett par månader i båda ändarna.
  • Tänk stort. Varje kvadratmeter du bygger ger extra glädje efteråt.
  • Bygga terrassen i samma höjd som huset, vilket därmed matchar terrassen och huset bättre tillsammans. En naturlig förlängning av huset.
  • Bygga sydväst. Solsken på eftermiddagen och kvällen!
  • Få ström till värme, musik och lampor, det vill säga fler uttag.
  • Bygg så att glidarna mellan golvbrädorna blir så smala som möjligt.
  • Bygg ett fönster för ventilation - när det är varmt är det bra att kunna ventilera!
  • Lägg mattan på golvet för att förhindra kyla och fukt.

Läs också:

Einer - en äventyrlig buske

Common einer är en karaktärsverk i Norge och växer över hela landet upp till 1700 m höjd. Den största arten kan växa upp till 6 meter hög och närma sig ...

70 kvadratmeter drömterrass. En plats för sol och bad, fest och vila. Används både i solen och regnet av barnen leker och badar i poolen.

Dubbel användning. Lastbänken är också ett förvaringsutrymme för alla kuddar och leksaker på vintern. På sommaren kan du hitta kalla och heta förfriskningar.

Lukt från plantagen.

Kuddar från Plantation. Fin för användning på terrassen!

ADVERT

Mest populära