All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Soldäck

Hanne och Ole Nielsen har en stor och varierad tomt, med plats för både prydnad rabatter och köksträdgård. I ett hörn av tomten har de till och med en egen liten damm, omgiven av vild tillväxt. Det finns små sittplatser överallt i tomten. Den nyaste uteplatsen är morgonterrassen. Det används flitigt, eftersom paret tycker om att äta frukost utomhus.

- Uteplatsen var belägen här, eftersom det är en plats med både morgon och morgonsolen, medan vissa täta buskar och träd ger bra skydd för den kalla vinden från väster.

Terrassen är gjord av sten i olika storlekar. För att undvika problem med marken och ogräs i lederna kastade paret en tallrik som en bas.

- Plattan är bara 2, 4 meter i diameter, så gjutningen gick mycket bra, säger Ole.

Ole har också ritat och byggt pergolan bakom terrassen. Det följer den runda formen på terrassen och skapar en vacker inramning. Mellan stavarna är förstärkningsnätet. Det bildar en stramare för två rika blommande clematis, som bildar både väggar och tak i pergolen.

Hanne har skapat en harmonisk blandning av växter som matchar de något rödaktiga klipporna och det bruna träet i pergolen. Som en kontrast till den gröna har hon planterat en blodhassel och en perukbusk med röda blad, medan klimatiserar med lila lila blommor.

Läs också:

Senaste nyheterna på tvättytan

Du hittar de senaste nyheterna på tvättens framsida. Tillverkare gör ständigt förbättringar för att underlätta vardagslivet i tvättstugan.

En tät kant av pallkorg och mahonia bildar en matta under pergola. I hörnet mellan rabatter, gräsmattor och terrasser ärver en gråbladig ben och döljer hörnet för att vara svårt att skära.

Här bor: Hanne och Ole Nielsen.

Var: Ubby, västra Zeeland, 10 mil från Köpenhamn.

Hannes och Oles tips till hagglede:

Gör gott om sittplatser på flera ställen på tomten.

Tät plantering och tät tillväxt till marken minskar underhållet.

Läs också:

Test: Rengöring med en ångtvätt

Får du en renare hus du lösa smutsen med ånga? Och inte minst: Tvätter man sig snabbare? Vi har testat Kärchers nya ångrengöringsmedel SC1.

Var kritisk när du kombinerar färger på grödorna, vilket ger dig en vacker och harmonisk helhet.

1 Klematis, 2 Reddish wig bush, 3 Blood Hazel, 4 Mahonia, 5 Arves,

6 Georgianer, 7 Elephant Cress, 8 Storgullkurva. Illustration Ralf Kronholm

ADVERT

Mest populära