All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Substrat bestämmer rullen

Applicera färg så snabbt som möjligt vid målning. Genom att använda en rull av stapel som är anpassad till substratets struktur, får du rätt mängd färg. Detta undviker ytterligare arbete med flera lager och förhindrar att störande reningar uppstår.

- Olika rullar har olika användningsområden och olika finish, säger Jostein Brekka, ansvarig för produktutveckling hos den manliga verktygsleverantören Jordanien.

Färgkoder

- Det blir inget bättre däck än vid den tunnaste punkten på lacken, säger Jostein Brekka.

Jordanien ledande leverantör av målarverktyg till den norska konsumentmarknaden, och använda olika färger på rullarna att göra det enkelt att välja rätt roll på alla jobb. Vit betyder användning till extra slät yta, grön färg appliceras på rullar för jämn yta och rosa indikerar användning på grov ytstruktur.

Färgkodningen är relaterad till gångjärnets längd och materialet som rullan är gjord av. I allmänhet, gäller det att rullar lång lugg transporterar mycket färg och är bäst utformat för fasader och grova ytor medan valsning med en kort lugg fogar mindre färg och ger en slät takyta och väggar. Korta hattar är speciellt bra för att måla lister, dörrar och köksmöbler.

- med fel rulle typ du riskerar att få ojämn struktur där du vill ha en slät yta, eller att du får för mycket färg flöden, säger Jostein Brekka.

Kvalitetsavdelning

De gröna och rosa rullarna är också uppdelade i kvaliteter enligt principen bra - bättre - bästa. Basic sortimentet består av enfärgade gröna eller rosa rullar, gjorda av en stickad polyestergänga, spunnen från stapelfibrer. Rullen är busty och kan ge bort några fibrer när de används. Den har hög kapacitet, men sprutar lite färg.

rulle av vit färg och en rosa eller grön remsa är gjord av bra, vävd polyesterfiber som fångar små sprutar små och applicerar en bra och likformigt skikt.

- En rosa Basic Roll lämnar mycket färg med ett grovt mönster på ytan. Mönstret har höga toppar och djupa dalar och är väl lämpad för grova ytor som vägg och klädsel. Men det borde komma ihåg att det inte finns något bättre däck än vid den tunnaste punkten på lacken, säger Jostein Brekka.

Bästa valet

Valsen släpper lite färg och fäller inte fibrer.

Det ultimata sortimentet, med ett utmärkt rosa eller grönt utseende, är gjord av spunnet ändlöst garn. Rullen är utformad för att ge bästa finish och bra däck. Det tar upp mycket färg och skrattar inte.

- Grönvalsad rulle är Jordans bästa rulle för alla typer av färg- och inredningsfack. Valsen har hög färgabsorption för färre doppning och snabbare jobb, mycket bra täckning och minimal sprutning.Den lämnar en jämn och jämn yta och är särskilt lämplig för tak, golv, torka väggen och väggen med strie eller tapet, säger han.

ADVERT

Mest populära