All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Perenner som aldrig misslyckas

Om jag bara kunde ha tre perenner i min trädgård, vad ska jag välja?

Ingen tvekan.

  • Daylilies eftersom de ger blomman en gyllene glöd.
  • Host eftersom de är de skuggiga eleganta problemlösarna.
  • Pionjär, för att de ger mig en lycka till.

Pioneer är en bra mental upplevelse för mig. Skönheten, doften och nostalgi symbolerna. När jag sviner runt bland mina pionjärer, minns jag barndom glad blomsterskatt.

Jag tittar på hur jag borstar min näsa i de silkeslena, snöiga bollblommorna i farfarens trädgård. Hur de luktar som hembakade bullar gjorda av gott smör och kardemumma. Till denna trädgård gick jag ofta. Här blev stormiga känslor lugna.

  • Planterna som drar fjärilar till trädgården

Och jag får samma lugn i min egen trädgård, fylld med pionjär.

Pioneer (Paeonia) är en hård flerårig. Detta beskrevs för 100 år sedan av världsberömd pionjär veteran James Kelway.

Läs också:

Romantisk nostalgi med pelargoner

Romantisk nostalgi efterfrågas som aldrig förr, och pelargoner är växt som gör hela skillnaden.

"Det är inte lätt att döda en föregångare. De är lika tuff som tistel, lika härdig som gatsten och som full av vitalitet som maskrosor! Pioner leva länge, kan de tål sträng kyla och hög värme. De har bara en viktig hävdar att de behöver en viloperiod i vinterkölden varje år. "

För ett kärleksdeklaration!

Du kan njuta av peonflödet från sen vår till slutet av sommaren eftersom det finns arter och sorter med olika blomningstider.

  • Hur magnifika Pioneer

Bland gamla engelska och franska sorter är utsökt doftande skönheter. Nya amerikanska hybrider förekommer i fantastiska färger, som korallröd, körsbär och pärlrosa.

I USA kallas dagsljuset (Hemerocallis) den perfekta staven. Det är otroligt robust och tål torkning i veckor och trivs praktiskt taget var som helst utanför skuggan.

Läs också:

10 saker du bör göra innan oktober

oktober markerar en tydlig åtskillnad mellan sommar- och vintersäsong. Här är de saker du måste skynda dig göra innan oktober är över.

Sällan smittad med sjukdomar och skadedjur, och hjort bryr sig inte om det. Lövverket är krökt och hängande, vilket gör dagsljuset till en elegant växt i sängen.

daylily ger sängen en rik färgspektrum eftersom det finns praktiskt taget i alla regnbågens färger, vilket gör det tacksamt att kombinera med andra perenner i matchande färger.

Sök dagsljus online och du kommer att bli förvånad över växtriket och färgerna.

I den framstående - ja, det underbara släktet är Hosta, där finessen är de härliga bladen.

De förekommer i spännande former och färgförändringar i gyllene, stålblå, kalk och skogsgröna, i grädde och i vitt. Ofta är bladen vackert formade i olika nyanser och kontrastfärger. Lövverkets färgspel gör hostan för idylliska bondgårdar och för blomstrande tillväxt. Det är lätt att leka med hosta och ge upphov till överraskande effekter.

Lägg till en hosta med stora vita löv tillsammans med blanda vita liljor för att skapa magi i ditt mörka hörn.

Läs också:

Hur man gör dockor till barnen

Vill du ha ett roligt projekt som kommer att glädja barnen i åringar? Skapa ett överdådigt dockor!

Hosta trivs i skuggan, och med sina lysande löv kan det bli en dyster northside i en attraktion.

Dessutom blir en sådan säng lätt att läsa, eftersom hostens kompakta löv inte ger upphov till ogräs. Dessa stavar har sådana goda egenskaper och finns i otaliga olika former och har olika namn. Fortsätt utforska i sin värld.

Du kommer inte bli besviken. Pioneer, Daylily och Hosta är växter som bara skapar glädje och aldrig ett dåligt samvete.

  • 12 steg till en lyckad flerårig säng

De nya amerikanska dagsliljorna är ofta mångfärgade med ett kraftfullt mönster på blomman. En raffinerad sort är "Bandit Man".

Daylilies är lätta att kombinera med andra stauder. "Frans Hals" med orange band på kronbladet fångar solbränna rostiga toner.

Något nytt i dagsljuset är det kraftfulla och varma aprikosfärgade dagsljuset "Fulva Kwanso". Trevligt i blomsterbädden i solnedgångstoner.

Måste ha! Tänk på synen på ponyhybrid "Coral Charm" med sin unika korallrosa nyans i den stora skålformade blomman.

Stor favorit är lukten marionett "Madame Jules Dessert" , en gammal fransk svart med livliga blommor i skimrande guldrosa.

Även i slutet av våren presenterar jungfruen "Mai Fleuri" (Paeinia x arendsii) sin ljumma blomma. Sällsynta och attraktiva.

Dagens värd "Frances Wiliams" med sina sensationellt vinklade blad av stålblått och lime grönt är underbara som nedre däck.

Den eleganta blomhostan "Albopicta" samlar ett mörkt utrymme med sina skimrande blad i ljusgult, dekorerat med gröna ränder.

Ogräs har ingen chans där stora hostar växer ut. Här är den utsökta blomstervärden "Francee" med vita kantade blad och svavelpannor.

ADVERT

Mest populära