All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

"Starten har gått - Nu kommer det att gnälla"

Januari 2017:

I helgen fick vi äntligen tillgång till huset för att börja med de uppgifter vi ska göra. Vi skulle besöka en vän, Ruth och Trond från Sørumsand och gnistrar på tapeten.

  • Detta är en del av Vi på Villas hemsida som följer Talmos familj mot drömmen. Lär känna dem bättre här.

Första skottet tog lång tid, och resultatet var inte riktigt 100 procent. Pappersremsan glidde lite från substratet på vissa ställen och bildade "blåsor" som inte gick bra.

Hjälp från en vän

Efter ett tag kom Tommy in, en kompis som tidigare arbetat som målare. Vi visade upp de leder som Trond och jag hade gnissat till nu. Tommy tyckte att vabletten var tvungen att fixas. Anledningen till att pappersremsan flydde från väggen var bristen på massa.

Det är viktigt att applicera mycket skurmassa innan du trycker på remsan i fogen. Om det finns en krossmassa bakom hela remsan kommer den inte att falla någonstans. Det är inte farligt om du tar för mycket, för när du trycker en remsa i fogen med sparkningsbanan efteråt kommer överskottet att återgå till sparkplattan.

Läs också:

Små eller stora plattor? Ja, tack båda.

Små och stora plattor ger olika effekter, men de kommer också med olika utmaningar.

Trond försöker här på de nya glittrande tricken han har lärt sig.

Trond och jag såg stora ögon när Tommy visade oss på ett skott. Vid fyra tillfällen hade han fyllt hela fogen med en massa, utan att spotta något på utsidan. Tommys skämt verkade helt vertikalt, inte som vårt, som glidde fram och tillbaka på spårets utsida.

Tommy satte remsan överst och använde sparkplattan för att trycka den in i massan hela vägen ner till golvet innan han lätt klippte remsan med spaden. Det var vad han sa, hela skottet var klart på ingen punkt i sikte.

Sparkling gick som ett spel när Vegard lärde sig några knep.

  • Se alla saker i Hjälp, vi bygger husserien här.

Vi lärde oss mycket av detta. Vid nästa skott gjorde vi oss i rikliga mängder, och även om vi inte var lika snabba som Tommy, var vi klart mycket snabbare än den tidigare vi själva hade tagit. Otroligt användbara lektioner i början av processen, när vi blev vana vid detta på varje skott resten av helgen.

Delicious med vänner som kommer till

På fem timmar på lördag lyckades Trond och jag sparka alla leder och hörn i båda sovrummen som var redo för plattan.

Alla tyckte att det var jättekul att äntligen kunna göra någonting. Kom igång, se framsteg, se huset bli lite mer gjort!

Otroligt härligt att ha sådana goda vänner som står uppe och sover och ryggar sig. Det är vad vi är otroligt uppskattade.

Missa inte fortsättningen - Fortsätt med att anmäla dig till vårt nyhetsbrev!

ADVERT

Mest populära