All egendom: trädgård, kök, inredning >> Uppdatering

Trappor var både mörk och omoderna

Denna kostnad förnyelse:

Stair projektet var en del av en omfattande renovering inklusive bestod i att riva upp och ersätta golvet, flytta en vägg och bygga nytt tak.

  • Elektriker: 40 000 £
  • Mallar: 000 NOK 50
  • Snickeri: 145 £ 000
  • Trappa: 110 £ 000
  • Belysning: 20 £ 000

Totalt: kr 365 000

Elin Skaret Larald tyckte att trappan var både mörk och osjälv. Det hade också en ledsen filt. Hon ville därför ha hjälp från Bonythelpen att modernisera trappan, men också få en bekräftelse på att de gjorde bra val för framtiden.

Enligt inredningsarkitekt Cecilie Claussen är trappan av hög kvalitet och dessutom neutral i uttrycket. Därför har den lång livslängd, både fysiskt och estetiskt.

Men hon valde att stänga trappan så att det fanns mer utrymme för förvaring.

Stängd trappa

- Vad uppnådde du genom att stänga trappan?

- En sluten trappa gör att du kan använda volymen nedan för lagring utan att det verkar. Öppna trappor är trevliga när de passerar genom ljus, men här handlade det mer om att göra ett utrymme för förvaring.

- Hur ska detta rum användas?

- Idealiskt bör den stängas helt genom att installera skräddarsydda dörrar av mössnät. Men det här är förstås kostnadseffektivt.

(Artikeln fortsätter nedan.)

renoverade trappa: 1. De tre stora pendlar, diameter 50 cm, vilket med målning landning trapphus stycke. Trappan själva gör lite av det. 2. De slutna stegen säkerställer att saker som lagras under trappan inte verkar. Gummibolaget i hallen valdes eftersom det motstår mycket slitage från en upptagen familj. Resten av lägenheterna är målade vita (NCS S 0500-N) för att återspegla det mesta ljuset i denna fönsterlösa del av huset. Trappan tillhandahålls av Stair Group. Foto: PHOTO. Niklas Hart

Konsekvent uttryck

- Hur lång är denna trappa modern?

Nu är garaget ett coolt vardagsrum

- Långt. Trappan är av hög kvalitet och också neutral i uttrycket. Därför är det också bestående. Om du vill byta är det bättre att variera med konst och lampor. Trappor är dyra, så du borde vara väldigt tyst för att välja ett galet uttryck.

- Vilken är grunden för valet av material?

- Det var många olika stilar i huset, och vi försökte få ett konsekvent uttryck. Materialitet var ett verktyg här. Golven upp och ner finns nu i ekparker, och trapporna och räcken i ek hjälper till att skapa en anslutning. Glasväggarna hjälper till att göra trappan öppen och luftig. Det kräver extra städning när du har små barn, men det är en reflektion.

Vill du läsa mer av sådana saker? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och följ klicka på Facebook.

ADVERT

Mest populära