All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Mäklare snobb tricks

Stockbrokers Snob tricks

 1. Fax: "företrädare" + "eldstäder"
 2. Fax: "Walk-in closet" + 'master bedroom'
 3. Fax: "Bag castle"
 4. Fax: "Radhus"
 5. Fax: "Designer Lägenhet"
 6. Fax: "Designed"
 7. Fax: "Ullevål Haveby"
 8. Fax : "Haven"

Och de är mycket lätta att granska. Fastighetsmäklare anpassar åtgärden till målgruppen. Särskilt tydlig är när de pusher cakeboards i Oslo väst.

Bostadsannonserna under de senaste veckorna visar att mäklare försöker vädja till snobben bland oss. Eller de försöker aktivera snobbmusklerna i oss.

Snob Muscle

Torbjørn Ek, som specialiserat sig på att sälja lyxhus i just Oslo West, tillkännager det ögonblick en övre lägenheten - inte bakom slottet - men "bag slott" .

Är vi tillbaka på danska? Ska kålen säljas till söder? Har jag snubblat i konsonanterna?

Samma advokat Jag säljer en villa till vinnaren i Oslo. Liksom andra statliga hem har villaen en trädgård. Men sådana vulgära ord kan inte sättas i munnen. "Trädgården" är mycket bättre.

Artikeln fortsätter under annonsen

Målriktning

Jag säljer också en lägenhet på Gimle. Den har en balkong mot bakgården. Men jag är inte den enda.

Fastighetsmäklare1 tillkännager ett parhus med "stor trädgårdsmästare". Det ligger inte i Romsås eller Stovner, men i mer konditionerade "Ullevål Haveby".

Krogsveen kan inte bli värre. En av företagets ljusgröna annonser gäller en villa i Billingstad med "stenpläterad" uteplats. Bra det borde vara.

Norge är ett litet land i utkanten av Europa. Kanske det är därför det låter så varmare med några välplacerade engelska fraser här och där.

Se Snob knep som används i nya bostadsannonser

Engelska

Aktiv Real Estate erbjuder en lägenhet på "bästa Frogner" i Oslo. Den har både klädkammare och sovrummet. En modernisering av språket så att det blir mer "i tid"? Eller en antydan om gamla pengar och överklassen?

Fastighetsmäklare låtsas annars att tillbringa mycket tid i "hall", där "downlights" gör dem solarium brun medan svepen Winchester parkett innan "week end" insatsen i "townhouset".

Andra länder är också gillade i mäklarröret, ofta tillsammans med annan ensamhet.

Ut i världen

Du måste ha ugn eller öppen spis. Det måste antingen vara en "engelsk spis" eller en "svensk spis". Eller hur är det med en "stor, charmig runda brännare i vardagsrummet"?

Många använder det också lite mer "eldstad". Fastighetsmäklare1 har till salu en 3-rums fastighet på Majorstua med "tre eldstäder". Men var är Hiawatha och Den ensamma ryttaren?

Och hur finns eldstäderna i "designer lägenheter"? Alla andra stadslägenheter verkar vara "designade" idag.

Design

Attorney Einar Edin säljer en "konstruktion lägenhet med utsökta användning av material" i Homansbyen i Oslo. Fastighetsmäklare1 tar allt ut. I Vika i Oslo säljer nämligen en "herrgårds, extravagant och glamorösa lägenhet", där inredningen är "designad av inredningsarkitekt." Alarm! Ring Top Bech.

Vad betyder designetiketten? Har det varit designers i lägenheten? Var det en gång designers besöker där? Design Hiawatha?

mäklare snobb trick

 1. Fax "ombud" + "bränder"
 2. Fax "Walk-in closet" + "master bedroom"
 3. Fax: "Bag castle"
 4. Fax "Town House"
 5. Fax: "Designer Lägenhet"
 6. Fax: "Designed"
 7. Fax: "Ullevål Haveby"
 8. Fax: "Haven"

Stockbrokers mål är naturligtvis högre priser. Längst gå ändå utvecklare av bostadsprojekt Waldemars trädgård, kallar det hela "en orgie av glas, ljus och utsikt."

slagord

Inte alla vältra som Bramlett fritt i superlativ, men positiva ord - så kallade slagord - finns i överflöd i bostads reklam.

Varje lilla kryp är "charmigt" och "bör upplevas". Oavsett standarden är boende "tilltalande" och också "smakfullt".

Stenbenen beskrivs annorlunda. De är alltid så "klassiska" och "maskulin" att snobbmusklerna vibrerar starkt. Ännu mer intressant är användningen av ordet "representant". Vem representerar du? Vad ska representeras? Vad är klockan då? Och varför så "inleds" och "diskret"?

Se de knep som används i nya hemannonser

Annonserna är fax från Finn. nej och Aftenposten. Se det röda märket där tricksna används.

ADVERT

Mest populära