All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Tobakslagen tog fart på terrassen konstruktion

utomhus är en växande marknad!

Det är hostelries som står för en stor del av tillväxten, eftersom de var tvungna att investera i alla möbler till rökare, men konsumentmarknaden har också ökat kraftigt.

Möbler måste ha golv för att stå på

- Vi talar troligtvis om en dubblering, från en till två miljarder. Någon exakt mätning existerar inte. Produktionen av norska trädgårdsmöbler är vanishingly liten, så bilden vi får genom att titta på importen är beskrivande nog, säger Knut Skoe i möbelrådet.

Parallellt med möbelförsäljningen har byggandet av terrasser och andra utomhusutrymmen ökat. Skoe anser att detta har skapat värde för både möbelhandlare och de som säljer för att sälja oljor och oljor.

- Människor bygger "tallrikar" och snart dekorerar hela "hagan", säger han.

Återförsäljare, återförsäljare och återförsäljare bekräftar bilden. Försäljningen av olja och olja för underhåll har ökat, inte bara i volym utan även i värde. Människor är angelägna om kvalitet.

Storan till Storesys har ökat intresse.

Thomas Sletvold, som driver Colorful Sletvold i Jessheim, säger att det finns mycket mer pengar på denna marknad nu än för tio år sedan.

- Sedan sålde vi kinesisk olja till nästan bortskaffningspriser, medan det var penslarna vi tjänat. Lyckligtvis har vi lyckats vrida det här. Nu köper människor dyrare produkter. De vill ha en terrass bok med färg och helst något som varar ett par år. Vi ser också ett ökande intresse för andra typer av utomhusgolv; keramiska plattor, plastplattor som Bergoplattan och inte minst konstgräs i alltmer naturliga kvaliteter.

Sletvold tror tillväxt i Aktivera däck är också kopplade till det huset massor har blivit mindre och folk vill ha minsta möjliga gräsklippning.

Sletvold packar ut saker när vi kontaktar. Han är bekymrad över hur objekten ska placeras i butiken så att de bäst utsatta när snön kryper tillbaka och din våren kunder kommer att handla vårpussen.

Då måste hitch och nödvändiga tillbehör vara väl placerade. Med gudinnorna i godlune är allting på plats för 2014 att vara en bra lågsäsong.

- Människor ska vara blinda för att inte ta med det här. Vi rader tyvärr inte att sända alla, därför måste vi ut produkterna så att människor nästan snubblar över dem. Här ska ingen gå ut med olja eller kull utan nödvändiga verktyg. Det borde vara borst och rulla på varje linje ", sa han med pressen av varje stavelse.

Extra hastighet in i säsongen

Folk vill förverkliga planer de missade förra året.

På Hønefoss skiner de också till vädret.

- fint väder förra året ger oss extra fart i den här säsongen. Sol och värme set ordentlig fart i människors planer, och nu inser att de allt de missade förra året, både terrasser och olika utomhus, säger Guri Tolpinrud i målning Fargehandel.

De har funnit att många bygger uthus med både tak och väggar för att skydda möbler och sträcka säsongen.

- Vi märker redan att folk är angelägna att komma igång. Jag hade bara en kund som hade bokat en jacuzzi. Han skulle behandla taket över badplatsen före montering. Vi rådde honom att vänta tills materialen var helt torra, men att han kunde tvätta så fort vädret var tillåtet, säger hon.

Flickorna på målningen är angelägna om god vägledning. Guri, som började i affären för ett år sedan, pralade av sina chefer som lärare.

- Vi märker att kunskap är viktig. När det gäller utomhusutrymme finns det många nya frågor; tak och väggar i hagestues, det är ute eller inom vilka produkter, när kan de börja och så vidare. Människor frågar på många ställen och får olika svar, vilket gör dem osäkra. För oss är bra vägledning viktig, hon påpekar entusiastiskt.

Färghandel väntar på en trevlig vinter, så folk kan komma igång med förberedelsen, nämligen tvättning av både huset och utrymmet! Då är butiken full av allt som behövs - och bra råd.

Släpp inte på marknaden

På Maxbo har uteromsbommen givit upphov till försäljning av däck.

Rune Kjølberg, kategoribeståndare för träbelastningar i Løvenskiold Handel, säger att det inte har blivit någon droppe på denna marknad, som de har sett i andra kategorier. Det finns en ökning av både volym och pris.

- Människor väljer alltmer exklusiva utomhusgolv till priser som ligger långt över traditionell däck. Trenden är mot underhållsvänliga material. Den största är tillväxten av Kebony, som i värde står för 25 procent av försäljningen av däck med oss, säger han.

Detta har hänt under de senaste 5-6 åren. Han förväntar sig att säsongen ska starta strax efter påsken.

På Maxbo är de angelägna om inspiration och för att visa bredden. Många av butikerna är bra på att göra utställningar som visar produkterna i kontext. Utbildning är också oroad över dem.

- Vi vill att kunden ska ta med både vad han behöver och vad han inte visste att han behövde, antingen verktyg, fästelement eller räcken. "Merchandise" ger extra pengar, och kunden blir ofta extra nöjd när han får något han inte tänkt på, säger kategorichef.

Gråskiva i skottet

Scanox Butinox Terrassolja / beis Berggrå.

Knut Skoe i Møbelrådet är en av dem som byggt en annan tallrik förra sommaren, totalt har han 200 m² hemma och i stugan. Den nya plattan ska behandlas så snart snön försvinner. Vilken typ av behandling det blir är inte avgjort, men efter huvudtrenden blir det hög kvalitet, i viss grad grå.

- Grå är klart favorit på nya terrasser, säger Sletvold. De är välutrustade med färgdiagram och streck.

På Maxbo är trenden bekräftad.

- Grå är utan tvekan den stora trendfärgen, även om det finns många olika bruna toner också.

Kebony passar bra i den trenden, det gråter och får en silvergrå patina efter ett år om du inte bearbetar materialet.

På målningen på Hønefoss tror de också på grå, men de märker också att människor inte bara tittar på trenderna.

- Vi säljer mycket till kabinister, och de är mest angelägna om att få något som passar stugan och terrängen, säger Guri Tolpinrud.

Rummen är fortfarande en tillväxtmarknad. Skon påpekar att det inte bara är möblerna och golvet det är investerat i.

- Det finns paraplyer, segel, tält och markiser för att inte prata om kuddar och all grillutrustning. Allt detta måste bibehållas, så det är klart att det inte bara är möbelhandlare som har utökat sin marknad här, avslutar Skoe.

ADVERT

Mest populära