All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Det enkla livet i skogen är den trendigaste

Detta är värdefullt, säger Inger Lid. Den enkla stugan liv, nära naturen och lugnet i skogen. Vi möter Inger på kabin trapporna på Fossli av Norefjell, där hon ansluter till en ännu bakade tyttebærscones, medan hon hoppas på en liten solstråle.

Stugan tog över henne för fyra år sedan, 28 år efter att föräldrarna köpte platsen. Kort avstånd till Oslo där hon bor gör sin resa ofta.

- Jag tycker att höst är den bästa tiden på året. Luften är fräsch och klar, och du kan återställa förväntningarna på de glada varma soliga dagarna. Det är som ingen väsen på hösten, säger Inger till tidningen Hytteliv.

Det finns också ingen krångel i skogen kring hennes stuga; en liten 38-meters skogshytt, utan vatten, långt ifrån stadscafeer och höftrestauranger.

Trendiest

Även om det visar sig att hon verkligen är den trendigaste av oss alla. Trendforsker Li Edelkoort har sagt till NRK att skogens lugn och inlandet är mest hip och trendiga. Trenden experten uppskattar att intresset för det enkla, långsamma och lokala kommer att komma tillbaka mer och mer.

- Trender tenderar att vara en reaktion på någonting annat, så det kan inte vara oväntat att många nu söker motsatsen till lyxiga slädar ", säger Inger. "Enkelheten, lugnet i skogen och närheten till naturen, du får inte komma i ett palats med många grannar" fortsätter hon.

TOTAL: Årsbyggd: 1969/70. Storlek: 38 m². Rumsdelning: Två sovrum, vardagsrum, matplats, pentry och litet badrum. Faciliteter: Kraft och elektrisk toalett. Foto: FOTO Sveinung Bråthen

Gör det själv: lampskärm över matbordet är gjort av torra grenar från vissa nedhuggede granar. Artiklarna var länkade med hjälp av ståltråd. Foto: PHOTO: Sveinung Bråthen

KORTREIST: Tranbär ligger strax utanför kabinväggen. En av matfavoriterna är självgjord grov gurkabär. Foto: PHOTO: Sveinung Bråthen

MATKROKEN: Köket är mysigt men enkelt. De mest nödvändiga köksredskapen är på plats. Foto: PHOTO: Sveinung Bråthen

Glad i fågellivet

Runt hennes stuga är bara svart skog, men bilden är inte mörkad. Det har blivit mycket ljusare jämfört med hur det var för två år sedan, säger Inger. Det var efter att markägaren tog ner några träd. Nu är det möjligt att se över den ljusa ängen som växer upp.

- Stugan ger mig fortfarande nya intressen. Jag är oroad över vilda djur och fågelliv. Jag lägger ut frön hela året. Precis lika mycket för min skull som för fåglarna. Granmeisen är bland de mest angelägna ombord. Liten liten och hård. Svartmeisen är lite billigare, och faktiskt ännu mindre än granaris. Sex tjejer har besökt styrelsen.

- Var du inte rädd när du är ensam i skogen?

- Nej, jag hittar inte mörkret.Jag har varit ute i mörkret och hört ljud. Jag tror att jag träffade på en älg. Det var åtminstone något förgiftat som blev av med. Det stannade också en stund och försvann genom skogen.

Gör det själv

BRA BESÖK: Inger är oroad över vilda djur och fåglar. Hon släpper ut frön under hela året. Meisefamily är bland de mest angelägna ombord. Foto: PHOTO: Sveinung Bråthen

NY STYLE: Sovrummet fick en riktig makeover när Inger tog över stugan. Hon lade två skikt Jotun Lady Color Sand på väggen och färgen Blindind på sängar och hyllor. Foto: Foto: Sveinung Bråthen

STOR ATMOSFÄR: Inger ville ta hand om det lite grova uttryck, och är förtjusta i furu. De flesta möblerna i vardagsrummet har lämnats av föräldrarna. Foto: PHOTO: Sveinung Bråthen

Inger gillar att vandra, plocka bär och njuta av den rena, rena luften, men hon trivs också.

- Folk tycker om att de inte har tv i stugan och att de odlar det goda samtalet, böcker och kortspel. Men jag är glad att se många TV-serier och filmer.

Hon har också skapat sin egen stuga blogg. Hon försöker göra mycket av sig själv. En lampskärm över matbordet har varit ur några torra grenar från strimlade granträd. Artiklarna var länkade med hjälp av en liten ståltråd. Pappas skidupplevelser har fått nytt liv som en hyttkudde på soffan och som vårdnadshavare. De flesta möblerna i vardagsrummet har stått efter föräldrarna. De är den traditionella sorten. Tall, ull och smidesjärn.

Många projekt

Renovering har Inger tagit progressivt. Två ytterväggar har torkats, fönsterskovlar med groddar har målats och hon har staplat mycket på botten av stugan.

COST BAD: När Inger tog över stugan var panelen i badrummet gul och mörk, och hyllorna var målade bondeblå. Taket, hyllorna och ramarna var målade vita, och sedan tunnade hon färgen och skenade väggarna i samma sömn. Vissa vita kurvor och lila tillbehör som självgardiner och gardiner gjorde tricket. En liten bit snickeri har också varit. Spegelramen är gjord av en stor, blåst gren. Foto: PHOTO: Sveinung Bråthen

- Om vi ​​kan prata om en inredningsstil har jag velat hålla det lite grovt. Jag gillar tall, men i sovrummen fanns en gul panel från topp till botten. Det var inte oförskämt, men jag gillar det bättre nu, efter att jag målade.

Jag har sett i olika tidningar att människor har så vackra badrum i sina hytter, mycket trevligare än jag har hemma. Här är det lättare. Badrummet är strängt inget bad, det är en vattenkokare. Vattnet kommer från en hink på golvet bakom bänkridån, fylld med regnvatten från cisternen. Men det är ganska möjligt att göra det mysigt ändå, även om det är lite enkelt.

Vill du läsa mer om Inger Lids stuga, kan du följa henne på bloggen här.

Läs mer:

Här är vinnaren av Norges drömstuga 2014

TEVARMER: Som nygifta 1950 stickade Ingers mamma A skigenser till sin pappa. Nu har det blivit en väktare av tröjan. Det sys ihop av ärmarna på utsidan ett annat skydd och isolerar sålunda dubbelt.Det ser bra ut mot den vita påfågen och väcker goda minnen. Foto: Foto: Sveinung Bråthen

Det var aldrig en option att sälja mormor timmerstuga

I samarbete med studenter och en lokal bonde byggde Gry Kristiansen denna bivack

ADVERT

Mest populära