All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Säljaren inte berätta allt

I avsnitt flyttar norrmän vart tionde år. Säljaren kommer därför oftast att ha bott i bostaden i flera år. Då är det lätt att vänja sig på bristerna i både hemmet och omgivningen.

Även om säljaren har att ge information, ska du inte tro att han kommer att berätta att grannen partierna ofta eller att barnen i området med hjälp av trädgården som frukt butik. Bara för att han inte ser det som ett problem.

Använd nätverket

Om du känner någon som bor i det område du tittar på kommer det vara lätt att veta vad du behöver. Du kan också vara bekant som av någon anledning är välkänd i det område du vill flytta till.

Använd ditt eget och vänner nätverk för att få information som är relevant för huruvida du vill bosätta sig i ett visst område.

Naboprat

Om du får chans, kan du betala en chatt med dina grannar. Till exempel berättar en säljare att lägenheten är tyst, medan grannarna har sagt damen på golvet nedan att ha pianolektioner hela morgonen.

Detta säljer inte plikten att berätta för dig, och han kan hålla den torr när han säger att det är tyst. Han talade om trafikförhållanden, förstås.

Du kan vanligtvis förvänta dig information om andra aspekter av ditt hem och närområde genom att ta grannskapsräntan innan du köper innan du väntar på efteråt.

Gå ut

Det är inte bara ett hem du köper. Du köper också till ett grannskap. Det kan därför vara en idé att bekanta dig med det boendeområde där du köper. Det är alltid viktigt att veta vad du vill ha. Om närheten till stadens centrum är den viktigaste, stå ut med brutna flaskor på lördag.

Om du vill ha lugn och ro, är det en fördel med bostäder. Om du vill att dina barn ska trivas, kan lekplatser och närhet till grundskolan vara viktiga. Ta en rundtur i det aktuella bostadsområdet vid olika tidpunkter, både morgon och kväll, vardag och helg, för att bygga upp en bild av hur det skulle vara att stanna kvar.

ADVERT

Mest populära