All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Scheel kommittén hotar den norska kabin dröm

För många stuga en fristad de söker att så ofta som möjligt, och det ger dem helt andra värden än de som kan räknas i monetära mynt. Det nyligen presenterade skatteförslaget från Scheel-kommissionen ger dock en helt annan beskrivning av kabinen. Förslaget lägger i stor utsträckning en position som ett investeringsobjekt.

"Måttlig beskattning av bostäder och stugor egenskaper har varit ett tecken på kvalitet för Norge och till gagn för vanliga löntagare som i vårt land kommer att ha möjlighet att förverkliga kabin dröm", skriver skattepolitik talesman för den norska Cabin Association, Mathias Dannevig, i ett e mail för att klicka. nr.

De har lite att spara för de höjningar av bostadsskatt som föreslås. Ökar som de tror kommer att hota norska stugan.

"Kommittén representerar en grupp ekonomer som har forlest i ekonomisk teori, och kommittén ser inte skillnaden mellan en långsiktig bostäder eller fritidshus inköp och en investering på Oslobörsen", sa Dannevig i e-postmeddelandet.

hundra Euro extra hytt skatt

förslag Scheel kommissionen innebär att bostäder får en betydligt högre värde i beräkningen av fastighetsskatt. Och även om minimiersättningen föreslås ökat från en miljon till 2, 13 miljoner och rikedom troligen sänkas till 0, 85 procent år 2015, kommer det fortfarande att ha en negativ effekt för dem som har en stuga i tillägg till privatbostad.

På grundval av ett bostadsvärde på tre miljoner kan du snabbt få en skattesats på 10 000 kronor om hytten har samma värde. Eftersom det finns många som bor i stugor som de har ärvt och har ett högt marknadsvärde.

Klicka. nej har baserats på Scheelkommitténs förslag till mervärdesskatt där de föreslår ett motsvarande värde på 80 procent av bostaden. Kabiner kommer tillfälligt att fördubbla deras jämviktsvärde från dagens nivå på cirka 25 procent, i väntan på ett bättre värderingssystem. Det föreslås vidare ett avdrag på 2 130 000, upp från dagens en miljon. Beräkningen är vidare baserad på fastighetsskatten sänks från en procent till 0, 85, och att personen stugägaren har ett hem värt tre miljoner. Kalkylen har inte beaktat någon skuld.

Egenskap Värde Cabin Värde Aktuell rikedom rikedom i

enligt Scheel val

3.000.000 miljoner 0 6545
1 500 tusen 1250 8670
2 miljoner 2500 10795
2.500.000 3750 12920
3.000.000 5000 15045

som tabellen visar det erhållna rikedom redan vid ett lågt värde av kabinen, och enligt studera chief Huseiernes Association, Dag Refling innebär detta att kabinen förflyttar sig från en social bra att beskattas som en ekonomiskt bra.

- och det verkar inte vi har tur, eftersom att äga en stuga ger några unika egenskaper oavsett inkomst, säger han att klicka.nr.

- Du kan se att stugan får full skatt eftersom avdraget placeras på fastigheten.

Full skatt på uthyrning

Stugorna har också en fördelaktig skatt på hyran. Tidigare beskattades endast 85 procent av hyresintäkterna över 10 000 kronor. Enligt Dag Refling innebär förslaget full beskattning.

Kan vara dyrare att duscha på morgonen

- Men det här är knappast dramatiskt eftersom man måste anta att det finns lite hyra.

Dubbla beskattning av stugor

Förslaget till ökad beskattning är dessutom det faktum att fler och fler kommuner introducerar fastighetsskatt. Enligt Statistik introducerade 11 nya kommuner fastighetsskatt 2014, det totala antalet är nu 341. Dessutom expanderade 22 kommuner gränser för egendom, så att 2014 var 199 kommuner med egendom i hela kommunen.

Och många av kommunerna beskattar så högt som möjligt. Klicka. Nej har gått igenom statistiken för de större stugorna, och vi finner att flera av dem har stannat vid sju-prominensen. Det är dels om kommunerna Trysil, Sør-Aurdal, Vestre Slidre, Hemsedal, Hol (Geilo), Risør och Kragerø.

i kabinen Association de är inte heller särskilt upphetsad när beskattningen drivs för långt och stugor människor i vissa kommuner diskrimineras också skatt i förhållande till den bofasta. Hög fastighetsskatt har också en socioekonomisk sida.

"Höga fastighetsskatt är OSÄLLSKAPLIG. Den bryter i grunden med den grundläggande riktlinje att skatt ska betalas efter intjäningsförmåga. Särskilt utsatta är personer eller familjer med lägre inkomster jämfört med föregående, som överlevande makar, pensionärer eller personer som är arbetslösa eller pensionärer" , säger Dannevig.

Om det skulle vara både ökad statlig förmögenhetsskatt på egendom och kommunal fastighetsskatt, hytter och husen blir föremål för dubbelbeskattning som andra tillgångar som inte.

Tro inte att vändning här gör dig rik!

Scheel intervall

Ursprungligen utses att överväga bolagsskatt, men då är det lämpligt att betrakta hela skattesystemet, eftersom uppdraget var att deras förslag skulle balansera, hela skattesystemet i sin helhet. Erhölls ett ytterligare mandat hösten 2013 för att överväga förslag som också ger netto skattesänkningar. Presenterade sitt förslag den 2 december.

"Med en sådan dubbelbeskattning av fastigheter i förhållande till aktier och banktillgodohavanden, egenskaper faktiskt ännu värre än pengar i aktier eller bank när det minsta bidraget är slut. Det finns kända ingen kommunal skatt på dina banktillgodohavanden och aktieinnehav", utvecklar Dannevig och tillägger att han hoppas att de rika politikerna väljer en skatteordning för hus och stugor som vanliga människor kan leva med i framtiden.

Scheel-utskottets förslag är osannolikt att gå igenom som det är idag, så det är svårt att veta den ultimata öde de olika hytt skatter. Men det verkar vara ett allmänt samförstånd att fastigheter värderas för lågt och bör lyftas, och det kan i isolation innebära en skatteökning för stugägare.

ADVERT

Mest populära