All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Såg bröder i Autofil Duell

En privat ishall, speciellt beredd för tillfället. Två avskilda BMW 3-serien. En massa paintball-gevär och 4000 kulor. Tio kilo röda tomater. Två rullar gaffateip. Och en hel termos med kaffe.

Detta är receptet på en drömdag för pojkar i alla åldrar. Det är mycket lätt att snooze kameran, släppa hela rapporten och bara gå bananer för resten av dagen. Men allt detta har en avsikt. Med mig på snöiga fält någonstans mellan LaSalle och Vormsund säger Tore och Steinar Sagen, två bröder känd från P3-programmet Radioresepsjonen, förutom tv-initiativ med samma namn.

Som svurit Radioresepsjonen supporter, har jag många gånger funderat över hur god ton mellan bröderna till salen. Det är ett känt faktum att även med lätta ben som mantra kan temperaturen inne i radiostudio ibland vara ganska hög.

- Vi försöker undvika att sätta oss i situationer där vi konkurrerar. Det är sällan bra , säger Steinar. Så vad händer om du sätter upp mot varandra i en deprimerad situation, kasta bilar och skjutvapen i mixen? Låt oss ta reda ...

STEINAR SAGEN

Foto: Stein Inge Stølen mer

* Alias ​​ Basse, Sexy Lubben, Bolle King Pottifar

* Född: <999 > 24. Februari 1975 *

Ta anteckningen: 6. Mars 2009 *

Running: Toyota RAV4 *

Best auto fil erfarenhet: - Dagen efter jag tog lappen! Fick en polisbil med blått ljus genom Oslo. *

Sämsta autofilserfarenhet: - Kolumn kör över Saltfjellet. Skrämmande! *

Foto: Med gratis *

Inte Hög luftfuktighet *

Funfact om Steinar: Han har en tatuering av Bamse , världens starkaste björn på armen. Detta beklagar han verkligen på ... TORE SAGEN

Foto: Stein Inge Stølen mer

*

Alias ​​ Lens Prinsen, 110 (kroppsvikt), The Young guiden Töre. *

Födelse: 7. November 1980 *

Tok lappen: 22. Mars 1999 *

Running: Hyundai Galloper *

Best auto fil erfarenhet: - Det är då jag körde oss över i en Chevrolet Impala. Jag grät när jag var tvungen att leverera bilen från mig ...! *

Värsta auto fil erfarenhet: - I Paleet parkeringsgarage i Oslo. Jag var utkledt tecknet Tyholt Apenes och hade Ratte en gigantisk Silverado runt den trånga parkeringsgarage. Då svettar jag bra under peruk ...! *

Foto: Kycklingvingar *

Inte Människor som cyklar på vintern *

Funfact om Tore: Kan vara mycket hastig i trafik. En gång gick han över så högt att personen på framsidan av bilen gnidde. Alla fönstren stängdes ... Övning 1: Missa inte tomaterna!

Bilarna får 25 tomater bifogade längs sidan, och kommer att springa två rundor runt ett preparerat cirkulärt spår. Ärende nr 1 måste köras så noggrant som möjligt för att undvika att tappa tomaterna samtidigt som du fortfarande måste köra tillräckligt snabbt för att undvika kula från fall nr 2. De som har de flesta tomater kvar vinner roten!

Foto: Stein Inge Stølen Visa mer

Steinar är beväpnad och placerad mitt i ett speciellt utformat cirkulärt spår, sitter Tore bakom ratten. Så här har du tunga raka i din mun! Den unga trollkarlen gör sitt bästa för att hålla en god takt utan att förlora frukten. Vi har avsiktligt lagt till en del av spåret till en mycket grov yta, något han snabbt upptäcker där bilen hoppar och studsar. Storebror är inte sent i labbet, och salvor av salva efter salva. Kulorna låter som popcorn mot bilens långsida. Detta måste vara en av de konstigaste saker jag har sett!

Foto: Stein Inge Stølen Visa mer

Tore Park efter runda nummer två, och vi börjar räkna tomater. Han har förlorat fyra. Trots många träffar på bilen träffas bara en av tomaterna av en paintballboll. Totalt kommer det att finnas fem poäng till Steinar, som ivrigt äger rum i den andra bilen.

Yngstemann sparar inte heller på kryckan och branden från första ögonblicket. Bun kingen håller en klart lägre takt. Kommer det att betala ...? Charteret minskar, vi springar bort till bilen och räknar. Här saknas bara en tomat, och Tore har bara träffat en. Bara 2 poäng till småbror - och Steinar vinner!

Foto: Stein Inge Stølen Visa mer

Övning 2: Bästa tiden under omslaget!

Så här ger du allt! Fall nr 1 kommer att köras i tre på varandra följande rundor i tid. Fall nr 2 kan göra allt för att distrahera föraren, inklusive skytte på bilen. Det lägger till en sekund i varje match. Bästa tiden vinner!

Det första steget bakom ratten är Steinar. Tore står i en strategisk position där banan är smalast och tar ett steg på pistolen. Den smarta platsen ger honom två skjutschanser per runda, strax efter starten och strax innan målet går. Tummen upp, Boltkongen ger järnet. Lilla bror väntar på att BMW ska komma runt första tur innan han lossnar. För det första svänger bollarna till höger och vänster om bilen, det ligger strax utanför räckhåll. Men då kommer det närmare och kulorna slog med en metallisk klink, lät, lät!

Foto: Stein Inge Stølen Visa mer

Steinar rasar sidled genom ett regn av orangefärgad paintball. Dörren och fönstren är hårt slagna, han ger gas och kommer ut ur hitzonen. En halv minut senare är han tillbaka på andra sidan spåret och måste gå igenom en annan rush för att komma in i mål. Lät, lät, lät, lät! Färgen sprays runt bilen, men Basse får inte en pistol och böjer gas upp på det sista knäet innan målet. Två omgångar kvar. Samma behandling. Temperaturen ökar med varje skott som avfyras. Likväl måste Linseprinsen komma ihåg att han bara har ett visst antal kulor i tidningen. Han får i flera bra skott innan Steinar äntligen passerar målstreck för sista gången, klockan 5: 49.

Då är det Tors resa. Han raser ut i sina något ekrar 316, den lägre motoreffekten verkar inte vara ett hinder. Takten är hög, och vid första glidning finns det bara några bollar som kommer i kontakt med bilen. När han går ut ur sikte, brinner Steinar av några träningsskott för att se hur mycket sortiment han har.

- Det är så ja,

, sa han. Foto: Stein Inge Stølen mer

Eftersom BMW återigen visas han redan börjat skjuta. Kulans gång har en fin båge och träffar bilen märkvärdigt långt borta. Imponerande strategi! När Tore äntligen passerar målstreck för tredje gången är det ingen tvekan om att han har kört snabbt. Klockan stannar vid 5:39. Tio sekunder snabbare. Men behåll det. ? Kom ihåg att varje match räknas som en extra sekund!

Vi korsar båda bilarna. Båda är fulla av orange fläckar. Tores bil har 11 träffar. Detta ger totalt 5:50. Stein bil har å andra sidan träffats med 16 kulor. Tore vinner runda 2 med en bra marginal!

Foto: Stein Inge Stølen mer

Exercise 3: Hur hårt vågar du att krascha?

Det handlar om att köra i snöfallarna på det mest spektakulära sättet. Den som strävar hårdast och gör så mycket som möjligt, bli av med segern här!

Nu har vi kommit till dagens finale. Övningen borde egentligen kallas "Vem kan driva breiest", men efter några övningsrundor, blev det uppenbart att ingen av pojkarna lyckas undvika snödrivorna i den enormt hala böj. Med välsignelsen från spårets ägare och bilen väljer vi därför att öka våra ansträngningar avsevärt. Båda bröderna använder samma bil för att jämföra tävlingen. Dessutom är den silverfärgade 320 utrustad med en extra skyddsplatta framför.

Foto: Stein Inge Stølen Visa mer

Först ut är Steinar. Han hämtar mycket fart från kullen och håller pedalen planterad i gungan. Bilen hamnar i buljongkanten med stor kraft och landar mitt i ett staket. När de snöiga molnen har gått, finns det en glittrande Steinar som står vid bilen, tydligt nöjd.

Foto: Stein Inge Stølen Visa mer

Kan lilla bror matcha detta? Tore vet att det är allt eller ingenting som han rasar över kullen före gungan. Jag ser det vita ögat i de vida öppna fönstren. Den skarpa twitteren fungerar på en blast. Då händer det. Floooffff! BMW skjuter över spåren och plogar långt ut ur fältet. Snön är på alla sidor. Spectacular! Men var det bättre än Steinar? Juryn måste samla ...

Foto: Stein Inge Stølen mer

Detta kommer att vara ett foto finish, bokstavligt talat. Vi studerar noggrant bilderna av expeditionerna. Saken är klar: Tore gjorde mest showen! Det betyder bara en sak: Vi har en vinnare. Lilla Bror, Ung Trollkarl, 110, Linseprinsen, Töre. Du är den grymma förare-shooteren!

Yappadudeliduuuu!

Foto: Stein Inge Stølen mer

Foto: Stein Inge Stølen

Foto: Stein Inge Stølen

Foto: Jamieson Pothecary

Foto: Stein Inge Stølen

Foto: Stein Inge Stølen < 999> Foto Stein Inge Stølen

Foto Stein Inge Stølen

Foto Stein Inge Stølen

Foto Stein Inge Stølen

Foto Stein Inge Stølen

Foto Stein Inge Stølen

foto Stein Inge Stølen

foto Stein Inge Stølen

foto Stein Inge Stølen

foto Stein Inge Stølen

foto Stein Inge Stølen

foto Stein Inge Stølen

foto: Stein Inge Stølen

Foto: Stein Inge Stølen

Foto: Stein Inge Stølen

Foto: Stein Inge Stølen

Detta fall publicerades ursprungligen i Autofil nr 5/2011.

ADVERT

Mest populära