All egendom: trädgård, kök, inredning >> Uppdatering

Rummet var trånga och hade en obekväm soffa

Tonje Tecken och dotter Pernille vardagsrummet var trångt och hade en obekväm soffa. Dessutom hade de för lite bänkutrymme i köket. Ton ville ha en blandning av nya och gamla med beröring i öst, medan Pernille ville ha en strängare och modernare stil.

- Jag fann att rummet självt var mycket svårt att dekorera, förutom att jag inte tyckte om att hitta ett bord och en soffa med standarddimensioner som passet. Jag köpte en gång en enorm soffa som vi var tvungna att återvända, och innan rom123 kom på besök, hade vi bara en liten tvåsitsig, säger Helen magazine Rom123.

Hon ville därför ha en bäddsoffa där de kunde sitta bra båda.

- Jag är också för återvinning och gamla saker som jag kan renovera själv, men jag får det på något sätt inte hur jag ser det på bloggar och i inredningstidningar. Jag är nog inte praktiskt nog då, så jag skulle verkligen ge upp hela rummet. När jag kom in efter renoveringen tänkte jag bara: "Wow, how nice!". Jag är mest nöjd med soffan och den lilla köksön. Jag skulle aldrig tänka på dessa lösningar själv, medger Tonje.

Artikeln fortsätter under bildgalleriet.

  • Bild 1 av 6

Bilderna på väggen är familjens egna. Butiken har en flickvän Helen målade ängel köpt i en sparsamhet butik, och elefanten i den vita ramen har Pernille målas. "Det var väldigt roligt att designern valde att använda några av våra bilder. Kanske var det därifrån hon fick färginspirationen? säger Tonje. Puffen är från Kremmerhuset, det finns också några kuddar, medan resten är från Home & Cottage. Mattan är från Ikea.

- Jag har lärt mig att jag inte behöver leta efter en soffa som passar, jag kan hjälpa dig att bygga en plats eller beställa en på ett mål. Det gör sakerna mycket enklare, säger Tonje Tegn (52), som är odödlig med den nya lösningen i lägenheten. Dottern Pernille Sign (19) är ännu mer nöjd om möjligt.

Kök före.

En liten köksö bestående av överkapacitet gav extra bänkskiva och garderob för det lilla köket. Det är en fin och naturlig del av matsalen. Lamporna ovanför ön är från Clas Ohlson.

Matbordet är från Ikea, och lampan är från Kremmerhuset. Stolarna var i lägenheten från tidigare. Alla fick en ny stol. Dessutom var två av dem målade; en i färgen på Lime och en i Bomull, båda från Jotun. Dessutom hängdes nya gardiner från glänsande taket. - Golv till tak gardiner ger en illusion av högre tak. Lösningen skapar också rena linjer och rensar det övergripande intrycket, säger designer Kaja. Bilden på väggen är den Pernille som har målat, och den drabbades av artifix. nr.

Tekanna köpte Tonje på loppis för många år sedan. Den hämtades av designern Kaja och placerades på den nya köksön. Koppen är från Kremmerhuset.

Det betyder Pernille:

- Inget vi hade matchat, det var så lite tankeväckande. Allt gick bara in och det var helt kaos. Vi hade inte plats att sitta i soffan och överallt var sakerna ovanpå varandra - bordet bröt ner! Mamma och jag hade ganska stora diskussioner om hur vi borde ha det.

- Jag ville ha något just i stilen vi har nu, det ligger mitt i glansen. Efteråt ångrade jag att jag inte hade sagt att jag ville ha gråa väggar, för det var så trevligt. Jag håller inte med mamma att det finns för lite färger. Det var coolt att de använde några av våra bilder, även om det är lite semikolört att jag har målat ett par av dem. Jag hjälpte också till att måla och dra över de gamla matsalstolarna, det var coolt!

Gör det också: Använd den befintliga funktionen som en mall för det nya tyget du vill ha och klippa. För att undvika rynkor, var noga med att dra tyget över stolen. Stick med en häftpistol hela vägen.

Lösningen

Enligt designern Kaja var den största utmaningen att skapa mer bra zoner i mycket begränsat utrymme. Syftet var att mamma och dotter borde kunna stanna i rummet samtidigt utan att gå på toppen av varandra.

Rummet var ursprungligen vitt och sterilt och saknade djup. En nedtonad, neutral färgpalett i grå var en bra utgångspunkt för att kombinera de östinspirerade och gamla sakerna. Tonje är så förtjust i den strängare stilen som Pernille ville ha. Färgerna användes också för att markera de olika zonerna, med en mörkare färg i tv-kroken.

I begränsade utrymmen är det fördelaktigt med skräddarsydda lösningar för att utnyttja varje millimeter, så snickaren Øivind skapade en rymdbyggd soffa.

- För att skilja mellan köket och grytan, sätter vi upp en köksö som består av 40 centimeter djup överbeläggning. Dessutom drog vi skåpen 60 centimeter ur väggen så att vi kunde sätta en barstol vid fönstret, säger designer Kaja.

Lösningen gav både extra förvaringsutrymme, en korg för köket och en extra plats. Här kan mamma och dotter sitta med morgonkaffe och njuta av den vackra utsikten.

TIPS: Limefärgen torkar fort, så det är viktigt att jobba kontinuerligt. Använd brett broom och mögel i korta slumpmässiga slag för ett långt livsuttryck. Om du vill ha en mer dämpad effekt, målar du på större områden.

- I matsalen gav vi de gamla matborden ett nytt liv genom att dra över dem och ge ett par nya målningar. En bild Pernille hade måla fick en fin ram och hängdes på väggen och över soffan samlade vi de befintliga målningarna i en ny komposition så att alla var bättre på det. Det var trevligt att kunna ge de två en ny inbjudande soffa och inte minst för att skapa ett helt nytt köksområde.

ADVERT

Mest populära