All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Taket behöver också rengöring

Ångrengöring är ungefär densamma som vid tvättning av terrassen.

- Det är ofta med taket som det är med väggar och terrass, kan det lätt bli stora mängder alger, och jag tar som gärna samma procedur som jag använder på terrassen, deponering Rino Kristiansen diskmedelstillverkaren Kemetyl.

Det spolas inte bara med vattenslangen, en kombination av kemikalier och kost är mest effektiv.

- Om det finns mycket grönsaker börjar jag med ett slag av svamp och algerrasp som jag sprutar ut över taket. När svampar och alger dödande har dragit väl, är det dags att tillämpa gemensamma för storstädning, min erfarenhet är att det fungerar på ett tillfredsställande sätt, makt tvätt är inte nödvändigt, säger Kristiansen.

På marknaden idag hittar du också en rad produkter som kallar sig tvättning.

Använd kost och spola

Med en pensel eller borste är det lättare att ta bort smuts och mossa.

Det viktiga är att du tillåter kemiska produkter att fungera ett tag innan du går vidare till rengöringsprocessen.

Tvättmedlet kan appliceras med en sprutpistol och sedan arbetas i takplattan med en pensel eller kvast.

Det är säkra att använda vanlig trädgårdsslang för slutlig spolning.

Tvätta smuts och tvättmedel med en vanlig trädgårdsslang. Undvik att få för mycket av sköljvattnet på väggen, på terrassen eller i blomsterbäddarna. Vissa väljer att använda en högtryckstvätt för spolning - se till att du inte har stålet för nära så att vatten behöver komma in på takplattorna eller ha för mycket på dem och lämna märken bakom.

Kom också ihåg att du kommer iväg på taket med kemikalier och sköljning före tvätt väggar och terrass, så att du inte behöver spola smuts från taket ner på en nytvättad terrass. Använd alltid skyddsutrustning som handskar, glasögon eller liknande, enligt tillverkarens rekommendationer.

Och när du är där, se till att tornen kanske behöver rengöras.

När du har gjort kakel rengör reudserer risk för ny påväxt med en beläggning som tätar porerna och gör den nya smuts och skräp lättare glida förbi och mossa från att ta tag. Ytbehandling av takplattor kan göras med både impregnering och färg.

ADVERT

Mest populära