All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Rika är bra

[Objektivt objekt (NAV)]

Har du pengar, kan du köpa dig ur de flesta citat. Enligt Nettavisen köpte Leonardo DiCaprio bara rätt granne hus för att bli av med en nyfiken granne. Tystnaden kostar inte mer än cirka 114 miljoner norska kronor.

Men inte alla gillar Leonardo - flera rikings väljer att köra konfrontationslinjen med sina grannar. Det innebär stora juridiska kostnader och rättsliga förfaranden.

Brynestad var tvungen att fälla träd

Enligt DN. Asker och Bærum tingsrätt Veritas direktör Pål Bergan var delvis överens om efterfrågan på staging på den närliggande platsen som ägs av Atle Brynestad. Lyn ägare och Smart Club entreprenör får 14 dagar att ta bort träden, som domstolen anser strider mot grannskapsrätten.

Biljardären dömdes också för att betala kärandens kostnader med 25 000 kronor.

Under försöket mellan Brynestad och Bergan förhandlade parterna förlikning - och endast ett träd kom överens om. Bergan uppnådde inte mycket mer än han kunde uppnå genom avveckling under huvudförhandlingen, framgår det av domen.

Veritas direktören var inte överens om att en häck och busk i Brynestads fastighet skulle avlägsnas. Planteringen hindrade Bergans havsutsikt, men domstolen fann inte att villkoren för buskarna var närvarande. Ursprungligen ville Bergan ta bort mer än sex träd.

ADVERT

Mest populära