All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Hyresmarknaden går så mycket

Foto: Colourbox.

->

Foto: Sesselja Bigseth. Många vill hyra påskhytter i snöfria områden.

- Marknaden för uthyrning är bra. Vi har sett en ökning av hyra både förra hösten och i år ", säger Nina Nymoen, chef för Norway Bookings.

Novasol finner också att det finns bra tider för semesteruthyrning.

- Vi har aldrig hyras ut så många norska fritidshus som nu. 2007 var det bästa året hittills och 2008 ser också lovande ut, säger Grete Sexe, VD för Novasol.

- Om du har ett bra hus, bra läge nära en av Norges stora företagare, och kanske du har en båt du kan hyra med huset, har du stora chanser att hyra ut stugan, säger Sexe.

Medan utländska turister föredrar att välja stugor för naturupplevelser, väljer norrmän ofta destinationer för sevärdheter på plats. De flesta stugor kan hyras ut, men Nymoen betonar att vissa destinationer förmodligen ger en bättre chans att hyra än andra.

- Vi hyra stugor i hela Norge, och olika hyresgäster reser till olika platser. Det finns en marknad för hyra överallt. Vår erfarenhet är dock att nordmän väljer att resa till stora, välkända destinationer, både i bergen och vid havet. Det betyder att det förmodligen finns större inkomstpotential för hytter på en sådan plats, säger Nymoen.

Sex i Novasol anser att det inte är något problem för kabinägare att själva ta ut hyran om stugan endast hyrs några veckor under påsken. Då kan du helt enkelt lägga in en annons på webbplatser som hittar. nej eller sektion. nr.

- Men om du planerar att hyra ut i större skala, kommer du att kunna nå fler användare genom att använda ett företag, säger Sexe.

Enligt Nymoen i Norge Bokningar borde kabinägare som vill tjäna mer pengar på hyra rikta utländska turister utöver norrmän.

- Konsten är att nå den utländska marknaden som kan komplettera den norska marknaden. För en stugaägare som vill tjäna pengar vill han också hyra ut under perioder då norrmän inte reser.

Både Novasol och Norway Bookings tar en provision som täcker alla kostnader, inklusive marknadsföring i hemlandet och utomlands. Nytt år är att moms nu har införts på semesteruthyrning.

ADVERT

Mest populära