All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Växter som drar fjärilar till trädgården

Om du planterar rätt växter och blommor, kan du räkna med många fler färgstarka gäster i trädgården. Det finns flera växter som lockar fjärilar.

Växter du omväxlande och med tanke på blommande tid du kan få en trädgård som är som en täckt nektar bord från början till slutet av sommaren.

försörjning

Det är inte så många fjärilar och andra insekter som det var tidigare. Skälen är att moderna jordbruk och trädgårdsodling med gödselmedel och bekämpningsmedel, ger fattigare villkor för insekterna.

Det gamla kulturlandskapet med boskap på betesmarker, blomsterbäddar och öppna ytor blir mindre och mindre. Växterna är förskjutna, och fjärilarna förlorar sin livsgrund.

Varje hans favorit

Fjärilarna har stammar de använder för att suga upp nektar. Dessa ormar formas annorlunda, och de olika arterna har därför sina favoritblommor.

Trädgården bör inte heller vara för städad. Larverna behöver värdväxter i trädgården där de kan pumna i fred. Larverna bör också ha satige blad för livsmedel och ägg måste hänga i fred någonstans utan bli stänks ned med trädgårdsslangen.

Läs också:

perenner som aldrig misslyckas

- Här är tre utsökta perenner som jag aldrig tröttnar på. De är så problemfria. Så fräsch, enkel och så vacker! Skriver hagebokforfatter ...

Nettle, rött och lila

Spara exempel har ett litet område med nässlor till Nettle fjäril. Bok till Jane Schul "Vilken växt där" har sitt eget kapitel om detta.

Hon har satt upp nästan 300 olika växter på listan, och korgblommor är hennes allmänna råd.

Chubby, Thistle, Sun Hat och Cornflower är typiska "Butterfly Flowers". Rykten säger också att fjärilar är upphetsade om nektariella blommor i lila, röda, gula och orange.

Scruffy mångfald

För att locka ett rikt insekt liv, trädgården bör innehålla många olika och blommiga växter. Mångfald är nyckelordet. Dessutom är det en fördel att det inte är så illa.

Många av fjärilar ser ut lite sent in på sommaren, så det är en fördel att också ha växter som blommar i slutet av sommaren.

Läs också:

att skapa vackra jul kransar

Den finaste Julkran Stock själv! Vi visar dig hur du gör det.

Dessa växter locka fjärilar:

Summer Flowers: Blåklint, forgetmenot, prästkragar, marina klocka, kryddnejlika, ärter blommor, Krasse, solrosor, sammet blomma, prydnads korg, blåkorg, vakkerøye, kuletistel.

Perenna Hollyhock, aster, blåklocka, tusensköna, tistel, fingerborgsblomma, geranium, lavendel, mynta, flox, salvia, Echinacea, primula, timjan, goldenrod, oregano, nattljus, fläcklungört, kattost, rölleka.

Buskar: fjärilen Bush, duftskjærsmin, vacker buske, ljung, mahonia, søtmispel, vinbär, vårkornell.

Träd: Guldregn, äpple, plommon, körsbär, lönn, lind.

Källa: BBC

  • Vi vill ge dig mer smarta tips - Registrera dig för vårt nyhetsbrev

ADVERT

Mest populära