All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Målaren vet

Det vet en målare. Därför kan det vara smart - både för dig och din plånbok att besöka en innan du börjar. Inte för honom att göra jobbet för dig, men för honom att ge dig råd om vad du ska göra och vad du absolut inte borde göra.

Malmestern vet

Sådana statsrapporter är tyvärr inte särskilt vanliga. Ofta kan du enkelt kolla butiken där du köper färg.

"Det är okej för enkla uppgifter, men de vet inte hur utgångspunkten är på din plats", säger Magne Bratfoss, ordförande för Oslo Maler- och Byggapetesermesterforbundet.

Sparar tid och pengar

Om du anställer en målare kommer han att gå igenom dina planer. Han kontrollerar materialets tillstånd, vilket utan problem kan vara bra med lite ytbehandling och de som behöver mer noggrant arbete. Inte minst kan det vara bra att veta om något är så dåligt att det ska bytas ut. Det är ju bättre att veta att panelen är rutt och meningslös tills du har spenderat timmar att skrapa, glittra, borsta och måla, än efter.

Eller kanske du tycker att material som du tänkt att bli av med kan vara lika nytt med lite ansträngning. För ett lugnt öga är det svårt att se möjligheterna, och inte minst veta vilka produkter som ska hjälpa till.

Grundligt Första, Finligt Slutfört

Grundlig förberedelse är av stor vikt för hur bra resultatet blir. Matting, tvätt och priming är väsentliga, liksom att välja rätt produkter för rätt foundation.

- Här är många misstag, säger Bratfoss.

I synnerhet används mycket gnidning vid användning av oljemaling och när vattenbaserade färgtyper kan användas. Ett annat problem som många människor kämpar med är borttagning av gammal tapeter och hur eventuella rester bör behandlas före målning. Sådana irriterande fel, som ofta gör hela jobbet igen, kan undvikas om rätt val tas från början.

Också snabb och billig

I en statsrapport kommer målaren noggrant att spåra vad som ska göras med alla ytor i alla rum, samt vilka produkter som ska användas. Han kommer också att kunna hitta alternativa lösningar utifrån hur bra kvalitet du vill ha i slutresultatet. Även om resultaten är nära relaterade till hur noggrann jobbet är gjort, kan det troas att på vissa ställen du vill prioritera snabbare och billigare lösningar. Då kan målaren berätta vad som absolut inte får lösas, vad du får släppa och vad det betyder för resultatet.

Färghjälp

Målarna har också god erfarenhet av att bedöma färgen när de kommer på en vägg.Hur mycket ljus finns i rummet, hur stora ytor att måla, material i golv och tak, allt fungerar på hur färgen uppfattas. Om du är osäker på färgschemat kan lite råd med målaren vara avgörande för att sluta rätt färg.

Och om du inte vill göra jobbet själv kan statsrapporten användas för att få jämförbara erbjudanden från flera målare. Behöver du alla att göra ett erbjudande baserat på de beskrivna uppgifterna riskerar du inte att riskera att någon lägger på en minsta lösning för att vinna till ett pris.

ADVERT

Mest populära