All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Färgtillverkaren som tänker utanför boxen

När vi vill vända färgen över plasthink att rulla badkar, finns det ofta en hel del gris och spill. Färgen strömmar längs skopans kant, vilket gör det klibbigt och det blir svårt att få på locket igen. Det är också snabbt att fylla i tanken så att den överflödar. Dessa problem kan nu vara över.

Beckers produktutvecklare tror att dagens färgförpackningar är gammaldags och har velat finna en mer modern lösning.

- Ingen har tänkt utanför den runda cylindern. Vi frågade oss hur man bäst för att fylla färgen i en rullekar, och tillsammans med en leverantör i Schweiz har vi nu utvecklat en plastfärg, säger Andres Gustafsson, produktutvecklare på Dickursby där Beckers ingår.

Mindre användning av plast

Påsen håller också formen som halvfull och är lätt att hantera. Till förpackningen används 60-70 procent mindre plastmaterial än för en vanlig pensel.

Det nya färgpaketet är en mjuk och miljövänlig plastbehållare med skruvmejsel. Väskan har handtag i båda ändar, vilket gör det lätt att bära och tömma. Behållaren är utformad för att hålla formen även när den är halvfull och är därför stabil även efter att delar av innehållet används. Skruvmejseln gör det enkelt att öppna och stänga behållaren. När väskan töms rullas den lätt så att du får den sista återstoden av färg och spelet blir litet.

- Väskan är också bra ur miljösynpunkt. Vid tillverkningstillfället använder den 60-70 procent mindre plast än för en vanlig lackhink. Det är också lätt att återvinna och lätt att tömma för innehåll, säger Gustafsson.

Väskan är gjord av en kombination av polyeten och nylon som ger en tät och flexibel förpackning. Efter användning sorteras påsen från plastavfall vid vanlig återvinning av hushåll. Plattan kan återvinnas som ett plastråvara eller som värmeenergi vid bränning.

Ger rent vatten i Uganda

Plastbehållaren för fasadbrickor är inspirerad av biltvättpåse.

- För varje sålt paket går pengar för ett projekt som förbättrar vatten i Uganda. Vi använder vatten i färgen och vill gärna returnera något. Klimat kvoter administreras genom myclimate och förpackningen är ett nummer som du kan ange på deras hemsida och följa utvecklingen av projektet, säger Anders Gustafsson.

För närvarande säljs endast den målade Beckers Elegant väggfärgen på denna typ av 3-liters plastförpackning.

- Dessutom har vi utvecklat ett par liknande plastbehållare för fasad tvätt och svamp och alger. Denna förpackning är inspirerad av påsarna med flytande fyllmedel för bilar.

De första signalerna från kunderna är positivt, och om projektet kommer väl ut kommer vi att se betydligt fler produkter av denna typ av förpackning framåt.

"Det är roligt att tänka nytt och göra något nytt, och det är nog bara början," avslutar Anders Gustafsson.

ADVERT

Mest populära