All egendom: trädgård, kök, inredning >> Socialitet

Vård och färger

Solvang vårdhem, som ägs av Oslo kommun i distriktet Helsfyr-Sinsen, har en ny bilaga om fyra våningar där det har också varit en ny cafeteria, nya kök och rehabilitering av befintlig ledning och entré. Bruttoområdet är 6 100 kvadratmeter.

Inredningsarkitekt Gerd Ramstad har arbetat med byggare (Omsorgsbygg Oslo KF) och huvudentreprenören (Peab AS) för att få en helhet i byggnaden, där det är att få acceptans för idén om användning av färg och mönster har varit viktigt.

-Byggherre var runt för att se på det arbete vi tidigare gjort. De gillade vår typ av färganvändning och godkände projektet. Från början till slut gick det två år, säger interiörarkitekt.

I Gerd Ramstads arbetsrutin börjar hon med golvbeläggningen. -Man måste börja med golvbeläggningen - det är grunden för färganvändning. För det andra är det viktigt för kvalitet och beläggningsyta.

I detta fall är det huvudsakligen vald vinylgolv Tarkett AS, förutom att i ingången och kantin / catering använt både keramiska plattor och trägolv där det har varit mest hensiktiksmessig.

Solvang Sykehjems husøkonom Åse Lindal har också spelat en viktig roll i processen. Här var det nästan nödvändigt att golvbeläggningen skulle ha en PUR-yta (polyuretan, en plastplåt), främst på grund av rengöring och underhåll. Finansieringsramen för underhåll är viktigt eftersom det snabbt överstiger budgeten för inköp och läggning.

Inredningsarkitekten har uppenbarligen arbetat för ett helt koncept av mönster och färgkombinationer i mönstren. Här har de fyra våningarna med totalt 60 vardagsrum, korridorer och vardagsrum sina huvudsakliga färger.

De målade ytorna är vad nästa inredningsarkitekt lägger till - jämfört med golvbeläggningarna. "Om du har botten med golv och vägg, är det också lättare med den andra att passa in - möbler, möbler och gardiner.

Gardinerna ska vara dekorativa och ge en akustisk effekt. Här har Gerd Ramstad plockat upp färgerna från golvbeläggningarna. Gardiner (och sängkläder) är speciellt utformade för hela byggnaden och tillverkas på Landheim. Möblerna är från Helland möbler där färg använda möbeltyger från Innvik anpassade också den totala färganvändning, förutom hushållerskan kravet att de måste tåla tvätt upp till 60 grader.

Efter användning

För golvtillverkare, börjar alla projekt - nya eller rehabiliterade - med ett arbete av arkitekt eller byggare eller båda.

När beläggningen väljs är det viktigt att vi informerar de inblandade användarna om rengöringsarbetet. Vi informerar om produkterna och de metoder som ska användas för att ge bästa möjliga underhållsbudget ", säger Leif Gustavsen, servicechef på Tarkett AS.

I rengöringsindustrin finns många processer och många åsikter. -Det är viktigt att användaren har ett städprogram som de följer. Detta gäller rengöring och underhåll. Daglig rengöring sker huvudsakligen med mopedutrustning av olika slag, medan du under underhåll använder höghastighetsmaskiner, torrpolerad, spraypolerad eller polerad som ger dyrare underhåll.

-Våra vinylprodukter med PUR-yta tillåter byggaren att välja ett rimligt prissatt underhåll, såsom torrpolerad, men underhåll måste anpassas för att bära och bära på golvet. Här kan det finnas stora skillnader från entré och 1: a våningen och upp till 4: e våningen där du nästan har ett glatt slitage.

ADVERT

Mest populära