All egendom: trädgård, kök, inredning >> Rengöring

Ordning i tvättstugan

Tvättrummet är den plats där mycket mer än bara tvätten samlar, och kanske saker som kommer in kommer aldrig att hittas igen. Ordningen i tvättstugan kan därför vara en dygd av nödvändighet, men också ett bidrag till sinnets glädje.

Och som bloggare beskriver Christine det på vitt. com om hur hennes egen tvätt var innan hon tog tag i det: "Vi har haft systemet i tvättstugan sedan vi flyttade in, men någon gång på vägen försvann systemet bakom miljontals mini strumpbyxor, haklappar, baby ett mer"

Her lösning var ett system av sorteringsboxar märkta med plagg, textil och tvättprogram.

- Det finns många bra sorteringssystem som finns att köpa i butikerna, säger inredningsarkitekt MNIL Trond Ramsøskar att klicka. nr. Men han är lika angelägen att skapa system för de kläder som har städats än de som kommer att tvättas.

- Min erfarenhet är att folk är angelägna om att organisera framåt, men mindre av vad som kommer hända efteråt. Till exempel saknar jag system för att lägga på kläderna när de torkas, till exempel träningsdräkter, som endast samlas in för användning och sedan kastas in i tvättstugan igen.

Rengör!

På webbplatsen, mer exakt. com (clutter means root) de har listat tio tips för hur en tvättstuga kommer att vara jämn och de börjar med ett tydligt samtal:

Clean up!

"Börja med att ta bort allt från tvättstugan som inte är ansluten till väggarna. När allt är borta, sopa och torka golven, tvätta väggar och göra rummet ser ut som ny. Tvätta under tvättmaskin och torktumlare. Mal väggar om nödvändigt ", skriver de på sina webbsidor.

identifiera dina behov

Arbetshöjd: Här både tvättmaskin och torktumlare antogs i arbetshöjd, så det borde vara lättare att ta in och ut ur dem. Foto: Foto: JKE Design

Och det är då du har rensat och rengöras tvättrum jobbet verkligen börjar och du har din stora möjlighet att skapa ett utrymme som är anpassat till

dina behov För det är just vad Det handlar om ett tvättstuga som är skräddarsydd för dina behov, ditt vardag och din familj.

En av de viktigaste frågorna i detta skede av processen är att ta bort saker som inte är nödvändiga i tvättstugan.

"Bli av med saker du inte har använt i över ett år och behåll bara vad du faktiskt använder", rådet är allt snabbare. com.

Get Inspired

Med tvättstugan rengöras och allt onödigt "skräp" bort du är redo att ge utrymme för både ett nytt utseende och en ny inredning, om du kunde föreställa mig gå så drastiska åtgärder. unclutter. com rekommenderas att inspireras av vad som finns på nätet av tvättstugan. En bildsökning på till exempel "inspirerande tvättstugor" ger många träffar.

System och Reda

Om valet är att gå mer drastiska åtgärder för att få en tvättstuga som är snyggt, rent och välordnat, så det innebär med största sannolikhet att du måste ha ditt skåp, behållare och liknande som skapar ordning.

10 geniala tips för mer utrymme

bloggare Christine valde att nämnda placera sorteringslådor i tvättstugan. Ett annat grepp hon gjorde var att installera en torkare längs en vägg.

Det var lätt att torka många skjortor samtidigt, skriver hon.

Hon skruvade också fasta väggfästen för mopp och strykbräda.

Och istället för att ha tvättmedel i sin originalförpackning, fyllde hon dem i dekorativa lådor, och skrev på insidan av locken som agent var i varje behållare.

En andra åtgärder hon tog för att skapa en snygg verktyg, var att gå till inköp av identiska handdukar. "Dessutom, jag tvätta dem aldrig tillsammans med andra än vitt. Detta innebär att de finns kvar länge", skriver hon.

Tid för att möta önskningar

Enligt rodnad. com är nu dags att uppfylla de önskemål du har haft i många år.

Legemaegan på flimmer. com. Vissa rättigheter reserverade. 'Alt =' SHELVES GÖR ORDER: med hyllor och lådor placeras över tvättmaskinen, en kan lätt anpassas till rena kläder och andra saker som naturligt hör hemma på ett verktyg (Foto:... Lovemaegan på Flicker Com Some Rights Reserved "src = "// bilden klickar com / 2264215. jpg ImageID = 2.264.215 & x = 0 & y = 0 & cropw = 100 & croph = 100 & width = 980 & height = 773 & komprimering = 60.?" itemprop = "image">

hyllor GÖR ORDER: Med hyllor och lådor placeras över tvättmaskin, kan man lätt anpassas rena kläder och andra saker som naturligt hör hemma på ett verktyg (Foto:...? lovemaegan på Flicker com Vissa rättigheter reserverade

"Behöver ett skåp av tvättmaskiner nu är det dags att göra det de skriver.

Gör detta, du aldrig mer tydlig

Sexy lyxig känsla i sovrummet

"har du önskat att du en strykbräda och ett fäste för järn som passar på baksidan av dörren, så det är nu att montera den "fortsätter unclutter. com, och avslutar med att säga att" de gör ändringar som gör r din tvättstuga fungerar i allmänhet bättre ".

Ramsøskar sett att några råd att placera tvättmaskinen, och eventuellt torktumlare i arbetshöjd. Det är ett råd han är osäker på.

- Jag skulle ha placerat maskinerna, till exempel under en bänkskiva, eftersom de desperat behöver all disk utrymme du kan få.

sätta saker lättillgängliga

När du placerar saker tillbaka i tvättstugan är det råd från unclutter. com för att sätta dem där de används. Kompositionerna bör innehålla är mindre än en armslängd från tvättmaskinen.

"torka galgar ska vara rätt nära torktumlare och strykjärn bör vara rätt på strykbrädan", tillägger.

Sätt etiketter på hyllor och behållare, är ett annat råd. Inte så mycket för att du kommer att hitta, men eftersom det finns också andra som använder tvättrum och som kanske inte har samma intuitiv förståelse för var saker är.

egen UFF ruta i tvättstugan

annan råd från unclutter. com är att ha en behållare i tvättstugan där du placerar de kläder du inte längre har användning för, men som du kan ge bort till välgörenhet.

"Gör det så enkelt som möjligt för att få de kläder du inte använder ut ur omklädningsrummet och till någon som behöver dem", skriver de, och avslutar med att säga att allt är nu möjligt för dig att komma ut på "top av tvätttanken ".

hålen i botten av skåpet

Trond Ramsøskar ger råd om att ändra några skåp att ha i tvättstugan.

- Du kan till exempel borra hål i botten för att tillåta varm luft i botten. Om du använder den nedre delen av skåpet för att torka kläder, kan den övre delen användas för att lagra förtvättad tvätt.

Legemaegan på flimmer. com. Vissa rättigheter reserverade. // www. flickr. com / photos / lovemaegan / 4666128509 / in / photostream / 'alt =' Sortera: Ett bra tips kan vara att sortera tvätt bitar beroende på hur det ska tvättas / behandlas. Här sorteras efter färg, mörka och vita kläder (foto:.. Lovemaegan på Flicker Com Vissa rättigheter reserverade ... // www Flickr Com / foton / lovemaegan / 4666128509 / in / photostream / 'src = "// . bild klickar se / 2264219. jpg ImageID = 2.264.219 & x = 0 & y = 0 & cropw = 100 & croph = 100 & width = 980 & höjd = 1188 & komprimering = 60 "itemprop =" image ">

sorterings:.? Ett bra tips kan vara att sortera tvättbitar beroende hur det . tvättas / behandlad Här sorteras efter färg, mörka och vita kläder (foto:. lovemaegan på Flicker com Vissa rättigheter reserverade .... // www flickr com / foton / lovemaegan / 4666128509 / in / photostream / < 999> tvätt och inte kombinasjonsrom

Interiørarkitekt MNIL Trond Ramsøskar Foto: FOTO:. Trond Ramsøskar

annan råd Ramsøskar presenter, är att besluta att tvättrum ska vara en tvättstuga

- skapar du en kombinasjonsrom , det är generellt inte så trevligt. Och det är tillåtet att använda färger så att tvättstugan blir ännu trevligare .

Och om du inte har en separat tvättstuga, råder Ramsøskar att du försöker få tag på fronter till tvättmaskin / torktumlare.

Läs också:

Tips för snyggt tid

kolla vad du kan gömma sig under trappan

Håll i ordning med smart förvaring

På jakt efter nya inredningsidéer? Du kan hitta dem i Inspiration Guide

Att hålla reda på badrummet

ADVERT

Mest populära