All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Den gamla garaget var designhölje

Även om garaget i grunden är hem till bilen, en del väljer att bygga på den för andra ändamål. Vissa gör inspirerande hem medan andra gör ett praktiskt hemmakontor.

Fabre / DeMarien Architectes arkitekter har just gjort det med ett slitna garage i Bordeaux, Frankrike. Det gamla garaget har blivit ett modernt familjehus på 210 kvm. Endast delar av den gamla fasaden mot gatan förblir.

är Residenset byggt en bit bakom den gamla fasaden, så att området mellan bostaden och fasaden har blivit en funktionell innergård med utrymme för att parkera två bilar.

- För att utnyttja och anpassa boendet bäst att rita vi valde att använda stålkonstruktioner, förklarar Jennifer Doon från Fabre / Demaria Architectes till Bonytt. com

gammalt och nytt: Den gamla fasaden som vetter mot vägen bevaras och insidan är fasaden det nya huset. Området mellan arbeten på gården och parkering. Foto: Foto: Fabre / de Marien och Stephane Chalmeau

planritning Foto: Foto: Eric DORDAN / Stephane Chalmeau

AVSNITT Foto: Foto: Eric DORDAN / Stephane Chalmeau

Motiv: Gården framför huset är också tänkt som ett funktionellt utomhusutrymme. Foto: Foto: Stephane Chalmeau

TYST: På bottenvåningen finns sovrummen rätt in från den lugna innergården. Foto: Foto: Stephane Chalmeau

Invisible från vägen

Nedslitt garaget var fet lägenhet

Den första våningen består av en ingång, badrum och sovrum. Höga stenmurar gömmer utsikten över gården.

- På första våningen finns en labyrint av rum och passagerare, säger Dooner. En mysig och intim uteplats är dold bakom väggarna.

Den stora trappan upp till andra våningen är upplyst av ett takfönster, vilket gör att bostaden blir större. På andra våningen finns en öppen planlösning på 100 kvm, med tillgång till en balkong på söderläge.

Det gamla garageets fasad döljer huset så det är inte synligt från vägen.

Material i svartvitt

öppna ut: Från vardagsrummet på andra våningen finns glasdörrar ut till balkongen Foto: Foto: Stephane Chalmeau

OASIS: På balkongen arkitekter har skapat en liten oas med växter. Planteringen är medveten om att skapa ett definierat utomhusutrymme. Med väggarna runt torget är skärmad. Foto: Stephane Chalmeau Photographe Stephane Chalmeau

kontraster: Svart golv mot vita väggar ger en cool effekt och som lämpar sig väl för de snäva linjer och elegant möbler. Foto: Stephane Chalmeau Photographe Stephane Chalmeau

- Vi har använt samma material inifrån och ut, förklarar arkitekten. Materialen består till stor del av stål, svart betong, aluminium och svart emaljerad kullersten.

De bor i en gammal järnvägsstation

Stålkonstruktioner och ram är synlig, vilket ger bostaden en grov och industriell känsla.Betonggolv, dörrar och fönster är svartfärgade, medan alla inre väggar är vita och neutrala. Armaturer, möbler och konst har också ett svar och ett vitt tema.

- Svart är en klassisk färg som ger ett tufft uttryck utan att vara överväldigande, betonar arkitekten. Ett svart plagg blir som den lilla svarta klänningen, elegant och minimalistisk.

Läs också:

Det här är tillåtet att göra dig själv när du borstar upp.

INDUSTRIELLT: Synliga stålkonstruktioner och ramverk ger hemmet en industriell känsla. Foto: PHOTO: Stephane Chalmeau

I detta hus planteras träden inom

Enkla åtgärder stoppar kriminella banden

De vanligaste barnens plågor

ADVERT

Mest populära