All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Den nya norska färdiga hus

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Huset jakt

På jakt efter kall nytt hus, eller bara lite nyfiken?

DinSide Bolig har frågat ett stort antal stora norska tillverkare av färdiga hus om vad som är "helt nytt" i deras huskataloger.

SE DET NYA OCH KOLHUSEN HÄR.

För ett år sedan gjorde vi samma övning, och här ser du vad var nytt förra året.

Ny igen

Om man vill säga något generellt om husen måste det vara så att det är lättare och mindre romantisk stil som råder bland nyheterna. Det ska finnas ljus, luft, stora rum och högt i tak.

Kvadratisk och praktisk? Här kan du se modellen Kvadrat från Nordbohus. Visa mer

Men man kan inte tro att det bara är coola och kubistiska hus som finns i det norska folket. Nej, nationell romantik blomstrar på bästa möjliga sätt - nyheten om husproducenter innehåller också mycket många traditionella hus.

I fotogalleriet visar vi många hus från den nya trenden, men också de vanliga husen du ser.

- Stora fönster är mycket ina, och en mer minimalistisk stil ses också i vårt nya hus. Vi hus främst i trä, men också så småningom en del nya typer som kombinerar tegel och trä, säger marknadschef Hellvikhus, Paulfrid Hegrestad.

På Handwerkmurm får du lite i krokarna.

- Det som är speciellt med oss ​​är att vi tillverkar smutsstenar i tegel och tegelstenar, och det finns inte många kedjor som gör det. Största delen av husen i tre, säger generalchef Tore Ilseng.

Kubist

Tillverkarens Housing Partner är som de flesta tillverkaren av trämaterialet.

- Ska jag markera det som är nyast, det måste vara vår nya serie, Quadra. Designen är mycket kubisk, med platt tak och funky stil. Inuti är det stora öppna rummet, bland annat har vi en takhöjd mellan 2, 70 och 3, 50 meter. Fönstren är stora och ger mycket ljus in i huset, förklarar marknadschef på Boligpartner, Gunn Furulund Haugen.

Mer om hus
  1. Vad är bäst: Vägg eller trä?
  2. dansk design prefab kommit till Norge
  3. De danska dröm hus
  4. Flera nya drömhem
  5. Den nya svenska hus

tillverkare Norgeshus kan ha gått lite i andra diket, åtminstone när det gäller fönster och storlek på huset.

- Vi har precis lanserat en ny låg-energikoncept, där målet är att använda mindre energi i hus. Husen har mindre fönster, och är något mer kompakta än vanligt. Vi försöker också att göra hus med endast fyra hörn, eftersom det är den mest energieffektiva, säger marknadschef Norgeshus, Benn Asgeir Båtvik.

- Vi har dock försökt få en variation i husen genom att ge dem ett något annorlunda uttryck. Några av dem är moderna med platta tak, och vissa är i traditionell klass.Vad de har mer isolering i väggar och tak och fönster är huvudsakligen belägna på husets södra och västra sidan, förklarar arkitekt på Norgeshus, Anne Marit Storler.

Tillverkare av tillverkare i artikeln:

www. hellvikhus. com

www. handverksmur. com

www. bostäder partner. com

www. Norgeshus. com

www. Block Watne. com

www. systemet hus. com

www. konstruktion man. com

www. Mesterhus. com

www. Nordbohus. com

www. norskehus. nej

För orderens skull: Vi bad totalt tio tillverkare av målningar om bilder och information om deras nya produkter. Det betyder också att det här inte är en fullständig översikt över vad som är tillgängligt på den norska marknaden under det senaste året - men trots allt en stor del av det. Tre av tio frågade, vi fick inga nyheter från.

Block Watne nämligen inte lanserat några nya småhus sedan februari 2005 och säger att de inte kommer med nyheten före början av 2007.

Mesterhus lanserar fem nya hus den 12 juni, men dessa är ännu inte "hemliga" .

- Vi går inte ut med detta i media inför våra kedja kontor har sett husen, säger Arve Solheim, VD för Mesterhus kedjan.

SE BILDERNA FÖR NYA UTHYRNINGAR HÄR.

ADVERT

Mest populära