All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Den nya användningen badrummet

Interiör Advisor: Therese Guttormsen / Ifi. nej

Huset är 270 kvadratmeter. Det är en av klassikerna i sin genre, avsedd för städer och småstäder som hade stora tomter att erbjuda. Huset är från en tid då lånevillkoren gjorde det möjligt att bygga lite större. Nedervåningen är ett vackert badrum med bastu och bubbelpool. Men badrummet är verkligen används. Flera ton vatten har rengjorts genom detta rum. Men när de gamla väggplattor höggs ner, så paret till sin tillfredsställelse över att det var inte en droppe av fukt bakom några av dem.

Snidade plattor och skåp

Golvplattorna och duschkabinen behålls. Skåpet var nytt för några år sedan. Under golvplattorna finns de ursprungliga värmekablarna. De arbetar fortfarande utmärkt. Elektrikeren kontrollerade bara att allt verkade som det borde och ändrade kontrollpanelen. Även taklistorna är desamma som tidigare!

Ändå är förändringarna märkbara. De gamla golvplattorna var lätta och enkla. Därför bryter de inte med de nya gråplattorna som nu klädde väggarna från golv till tak.

Frosted med folie

En annan synlig förändring är att glaset framför det stora badrummet fönstret nu frostat - med folie. Tidigare hade alltid hänga en gardin framför glaset, eftersom det inte finns tillgång direkt från vägen i ett bostadsområde. Den gamla dubbelsängen med en full bänk var bra då många var tvungna att gå på toaletten samtidigt. Nu gör en enkel, högkvalitativ tjänare användningen. Den stora spegeln ger ännu mer ljus i rummet. Vagnarna, med trådlådor för handdukar och andra saker, ger en lyxig känsla. Båda på grund av utseendet och eftersom de sparar utrymme. Mottot för hela ombyggnaden har varit att rummet ska vara rent och klassiskt.

Vill ha mer ljus

Bostäderna Ellinor och Jon lägger stor vikt vid ljuset i det nyinredda badrummet.

- Det värsta med att vara en fjäderknopp är att du hela tiden vill att saker ska bli ljusare! skrattar Ellinor (52).

- Här på badrummet tycker vi att vi har det väldigt ljust och trevligt.

Gifteparet valde professionella hantverkare för renoveringen, vilket blev rimligt. Eftersom plattorna och kablar golv är som förut, låt paret den höga kostnaden och röran det är då ett golv måste pigged upp. Huvudkostnaden föll på väggplattorna och lagde dem. Elektrikeren och rörmokaren behövde bara göra enkla och snabba jobb.

Vatten och lyx

- Vi kunde ha valt en lösning där duschvägg ersattes med en duschvägg. Plattorna bjuda in det till det. Men efter att ha arbetat i försäkringsbranschen i 30 år har jag varit mycket oroad över vad skada vatten kan göra i ett hus utan att du märker det. Därför kunde jag inte tänka mig att ha en duschstråle som går direkt på väggen. Jag vill veta var vattnet kommer.Jag vill se det flyta ur luften, säger Ellinor och tillägger:

- Det är också en lyx i det!

ADVERT

Mest populära