All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Myt giftig poinsettia

Om du hör till dem som placerar julstjärna långt utom räckhåll för små barns händer kan du nu andas lugnt. Julstjärnan är långt ifrån så giftig som rykten vill.

Poison är den nationella rådgivande och expertis enhet om akut förgiftning och toxisk fara. De anser julstjärna som en liten giftig växt som är mildt irriterande.

- I värsta fall kan julstjärna orsaka mag-tarmproblem om de konsumeras i lite större mängder. Litet intag ger vanligtvis inga symptom, det läses på webbplatsen för giftinformation.

Ta ett av barnen i huset fick fingrarna tag i en julstjärna och tagit ett prov, bör barnet skölja munnen och få vissa drycker. Om det finns större mängder som kan ha ägt rum kanske du vill ringa en telefon till presentationsinformationen på telefonen. Nr: 22591300 för råd.

Men var inte rädd. Även om vi rekommenderar att du kontaktar giftinformationen är det främst en försiktighetsåtgärd. I USA rapporterades 22 793 fall av kontakt med julstjärna till American Association of Poison Control Centers. Antalet analyserades, och i alla fall hade julstjärnan orsakat allvarlig förgiftning. Ingen död efter att ha varit i kontakt med eller äta julstjärna, och så mycket som 96% inte behöver medicinsk behandling alls, rapporterar BMJ.

ADVERT

Mest populära