All egendom: trädgård, kök, inredning >> Tjänsten

De vanligaste rengörings misstag

Om du inte har tvättat ut för tvätt, är helvetet något vi alla måste göra.

För en del är hela flaskan en riktig utplastning, tar tid för både dammtorkare och silverplush, för andra, lite snabbare affärer, smuts så och glömmer allting.

Gör många misstag

Enligt en artikel i svenska Aftonbladet är det mycket att glömma när hela väskan ska tas. Här påpekas att de flesta av oss gör en hel del rengöringssensorer när vi tvättar.

Här är några av de vanligaste rengörings misstag vi syndar - och deras lösningar:

Fel hjälpmedel

Enligt artikeln är felaktig stöd eller diskmedel är det vanligaste misstaget du gör när du tvättar.

- Mikrofiberklättrar och mops har blivit vanliga i de flesta hem, och det är bra, säger den svenska rengöringsexperten Anneli Hursti, som Aftonbladet har pratat med.

- På grund av dessa kan du ofta minska mängden tvättmedel du behöver använda, vilket sparar både pengar och miljö. Men det är viktigt att komma ihåg att rengöra dessa efter tvättning.

Rengöringsexperten har ett annat favoritverktyg; tørrmoppen.

- Kemtvätt är ett utmärkt hjälpmedel vid rengöring. Det drar dammet och undviker ofta fuktgivande, vilket ofta bara drar runt smutsen runt.

Håll torrmoppen på ett ställe där du enkelt kan få det, säger experten, så du behöver inte dra dammsugaren i stugan och vädret.

Dry bort torr

Malin Skaar hos leverantören Lilleborg rekommenderar också användningen av en torr mopp:

- De flesta av rengöring hemma är att ta bort damm, förklarar Skaar att klicka. nr.

- Och enligt en undersökning som utförs av SIFO, verkar det som att kemtvätten tar bort torrt damm bäst.

Skaar betonar också vikten av att använda rätt produkter och verktyg för det jobb du har framför dig.

Det största misstaget är om du använder en kvast eller svamp som är för grov för ytan du städar och kan därmed sätta remsor på den.

spanking ren diskbänk

Till exempel gröna grova svampar du kan köpa fina används för att rengöra svarta brända kastrull bottnar, men kommer, om de används på plast, laminat eller keramik, kunde sätta repor ytan.

Håll rent, så att du inte behöver göra ren

Norwegian Else Liv Hagesæther har skrivit boken "Ren, helt enkelt", en bok för alla som vill ha det rent och trevligt runt dem utan att arbeta på det tar för mycket tid.

Hon lånar både 30 års personlig erfarenhet och forskning från Sintef och Institute of Technology.

Experten anser att det största misstaget folk gör ofta iforhold rengöring, ta ut ansträngning:

- Jag säger alltid att det är lättare att hålla ren än att rengöra, berättar Hagesæther att klicka.nr.

ALLMÄN FEL: Det finns många av oss som rysar med städningen. Foto: PHOTO: Colourbox

- Med det menar jag att du gör det mycket enklare för dig själv om du rengör lite varje dag.

82 procent har kissat i duschen

Hagesæther använda duschen som ett exempel:

- Om du varje gång du duschar, eller åtminstone varannan gång, gå över väggarna i duschvägg med en grov mikrofiberduk, så att du inte tar de stora striderna varje gång duschen och duschen ska tvättas.

Den amerikanska tidningen Kvinnodagen har också identifierat ett eldgard när det gäller rengöring:

Du har fel

1. Du skyndar dig själv

Om du sprayar på en antibakteriell spray och torkar av med en gång, riskerar du att alla baseballkapsar kvarstår. Men om du ger sprayen lite tid att arbeta, är chansen att du får allt smutsigt när du torkar av.

Denna information skrivs ut på etiketten på produkten. Vissa produkter behöver sitta på bara några minuter medan andra är lite längre.

2. Du blandar tvättmedel

Enligt webbplatsen kan det vara skrämmande att blanda några rengöringsmedel. Blandning till exempel blekmedel och ammoniak kan vara skadligt för dina lungor.

Regeln bör göras: Använd rengöringsmedel som det kommer från tillverkaren, och gör ingen ansträngning för att göra din egen blandning.

3. Du glömmer gummihandskarna

Står din soffa här, den kan brytas

Även de färskaste händerna kan absorbera kemikalier från rengöringsprodukter.

Inte bara kan händerna bli torra och spotta från tvätten, men du riskerar också att giftiga ämnen kommer in i blodbanan.

4. Du glömmer att tvätta kuddar och filtar

De flesta av oss komma ihåg att slå på sängen med jämna mellanrum, och är medvetna om att loppor och fästingar och andra små djur äta upp av hår och döda hudceller.

Det är lätt att glömma att städa de andra ställena som dessa små djur brukar gömma sig för. Såsom kuddar, filtar och filtar.

Lösningen är att lufta kuddar och täcken ofta, ofta utanför vintern när det är väldigt kallt. Kontrollera om duken och kuddarna kan tvättas eller om det behöver skickas för att rengöras.

5. Du överdriver sprutanvändning

Enligt experter är det inte lämpligt att överdriva sprutanvändning. Enligt Martha Stewart-tidningen orsakar för mycket sprutanvändning ofta irritation av slemhinnorna i ögon, näsa och hals.

Artikeln föreslår att man sprayar två-tre duschar med spray på den duk du ska använda. Torka av med en ren, torr duk för att avlägsna överskottsvätska på ytan efter att du har torkat med den våta duken.

Enligt webbplatsen minuten Kvinnor kan också betala för att se upp för följande saker många gör misstag när de gör rent:

Neat hus i 20 minuter

6. Du skrubba fläckar av mattan

Enligt Martha Stewart, hela USA hemmafru, är det frestande att skrubba bort omedelbart om någon spillt vin eller saft på mattan, men mattan sin del kan det inte vara det smartaste du gör.

- Skurning kan snurra fibrerna i mattan, vilket kan skapa dåliga märken i mattan. Om detta händer är skadan permanent, säger den i en artikel i Martha Stewart-tidningen.

Enligt tidningen är det bäst att göra följande: Försök att få så mycket utsläpp som möjligt med en sked. Torka sedan av området med ett litet torkat papper (undvik papper eller mönstrat papper, eftersom de kan "blöda" i mattan). Fortsätt torka noga tills området är torrt och inte mer vätska absorberas i papperet. Nu kan du börja behandla området med en fläckborttagare.

7. Du tvättar fönstren när solen skiner

Solenergi kommer att orsaka rengöringsmedel torkar för snabbt på fönstret, som kan lämna ränder på glaset. Det bästa är att välja en dag när det inte finns någon strålande sol eller där temperaturen inte kryper så mycket över 20 grader.

8. Du använder vinäger och citron till alla rengöring

ekologiska och naturliga är i vinden när det gäller det mesta, och med rengöringsprodukter på samma sätt. '

Hur få bort Matoses

Men båda vinäger och citronsaft är höga i syra och kan skada naturliga ytor såsom marmor, kalksten och onyx och andra ytor i sten. En ättika och vattenblandning kan användas för att rengöra och ta bort tvålrester från ytor som bad, keramiska plattor och duschkablar.

Men för natursten rekommenderas det att använda ett diskmedel som är speciellt utformat för detta ändamål. Prata med en stenhandlare om du är osäker.

9. Du överdriver med rengöringsprodukter

Det är frestande att tvätta dina tvättprodukter. Men det är värt att tänka på de företag som säljer dessa produkter vill du köpa så mycket som möjligt, som om de hade trott att du behövde stora mängder, skulle de troligen inte tvekat att berätta det.

Överdriven användning av tvättmedel kastar pengar ut ur fönstret. Dessutom kan det finnas en film av rengöringsmedel på ytan du tvättar. Tumregeln är att alltid läsa flaskan. Etiketten kommer att förklara dig hur mycket du behöver använda, så håll dig till denna rekommendation.

Detta är den bästa rengöringsspetsen i badrummet

God planering

Else Liv Hagesæther tror att en del av de ljusaste man behöver är att planera rengöring:

- Det kan vara ett smart regel att schemalägga rengöring. Bestäm dig för två eller tre dagar i månaden, eller en veckodag, och gör det till en städad dag. Lägg kursen systematiskt, varifrån och vad du ska börja med, till det som slutligen slutar, tänk rengöringsexperten.

Bakgrund

Den svenska rengjøringsekperten Anneli Hursti förklarar för Aftonbladet:

Ja, du kan tvätta järn pan di tvål

- Jag har några trick som alltid gör det lättare att klara av rengöring. Bakgrundsmusik är en av dem, säger Hursti.

- Planera också en liten belöning för dig själv när jobbet är klart. Så här håller du din motivation på toppen.

Läs också:

Har du ett normalt förhållande med rengöring? Ta vårt test och ta reda på det.

Dekorera med unika fynd från BonyttBazar

Här är slottets bästa rengöring tips

uppmanar slå dina barn med stick

hemmafru trick du ska kunna

ADVERT

Mest populära