All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Den moderna furu

- Furugulv är inte vad det var. Nu är det så mycket, mycket mer. Både i kvalitet, ytbehandling och färg. Detta är golv produceras för en ny era, nya miljöer och nya generationer, säger Katharina Vestbø med golvtillverkaren Södra.

För det nämligen inte tall för utfärdande många av oss minns med fasa och kallar tall fan är tillbaka.

trendiga färg

Med nya ytbehandlingar har tall fått ett nytt utseende som är helt i linje med trenden experternas visioner. Nu måste ytorna vara rustika och slitna, och helst i andra färger än ren "trevita". Färgområdet sträcker sig från ljusgrå till exotisk mörkbrun och svart.

För att uppnå dessa exotiska färger på ett politiskt korrekt sätt har tillverkarna blivit bra på pigmentering. Parketttillverkarna har gjort färdiga golv ett tag, men nu får du även nordiska tallar i färgade sorter. Detta är ett levande golv som bevarar naturens äkthet och naturliga variationer på ett bra sätt. Och de färgade tallarna finns också med en eftertraktad struktur.

Rustic textur

Om du har tur och har en gammal golvet i vardagsrummet, kan det vara svårt att få till ett golv med rustik strukturen. Därför har tillverkarna gjort jobbet för dig.

- Kombinerar traditionellt hantverk med moderna produktionsmetoder. Dessa är massiva furugolv som oljade med en färg, och ges en lite grövre yta genom att den har borstas med en stålborste, berättar Vestbø.

Men trots att träet har en grov behandling, är det inte mindre hållbart eller resistent. Bra olja säkerställer att KroneGolves har en yta som är både bra och lätt att rengöra.

ADVERT

Mest populära