All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Lag lång charm

Tyvärr, om det nu går Freaks AUTOFIL läsare med förflutet som en kämpe eller bankir. Det är bara att koppla av - Polisen i Bergen har inte skapat någon Cold Case-grupp, där länge pensionerade officerare ska lösa gamla brott, med hjälp av moderna metoder och dito flotta. Det verkar bara som det här, med alla geriatriska polisvagnar som virvlar runt västra Norge.

Här har du en bukett, vissa spelar bara polis, andra har riktigt polisarbete på bläddringstidningen.

Olsenbandens fruktar -

VW 1200 år 1963

Qualification Som tidigare sjukvårdare är Kristian Gelin lämplig att förvränga i Bergen sakta flesta polisen. Foto: Paal Kvamme mer

Den infernaliska racket av en arg siren dränker stamma av de över femtio år gammal Volkswagen motor.

- Barnen heter Pelle Police bil, säger förare Kristian Gelin.

Den svartvita 1963 modell sjuder ut på vägen, med blå lampor blinkar så försiktigt att en gång tittar på natten.

45-årig bakom ratten är ordförande i Volkswagen Auto Club Bergen, som på 1990-talet skulle försöka skapa publicitet för klubben. En lotteri startades, och så fick klubben tillräckligt med pengar för att köpa en gammal VW 1200 Limousine. Då sökte de polisen.

- De var intresserade av ett samarbete, säger Gelin.

Klubben startade en saknad del av bilåterställning: titta på gamla Olsenbanden-filmer. Människor vagn skulle nämligen skapas en kopia av tjänsten bilen till bandit eviga fiende - kriminialinspektør Hermansen. Snart hade den grå vagnen svart kropp och vita skärmar. Bilen heter Uncle Rolf efter att han döpte den: Bergs då polischef, Rolf B. Wegner.

- Endast klubben får köra den. Faktum är att vi rapporterar körning om vi ska använda den, säger Gelin.

På dessa hårda dagar användes VW-bubblor faktiskt som polisbilar i Norge. Med sex volt växt, 1200 kubik och 34 hästkrafter bilen kan tvingas upp från 100 km / t på bara 23 sekunder.

Under senare tid har polisen använt farbror Rolf för dagisbesök. Dessutom har det lånats ut när byråns män och kvinnor har giftt sig.

Bara ett bröllop har lett till att äldre människor vagnen fick sin livserfarenhet för ett par år sedan:

- Polismannen som var en drivrutin för bruden och brudgummen ska sluta Narvesen. Det är bra att han var i tjänst, åtminstone insåg han att det fanns ett inbrott hos en närliggande guldsmed. Han drog ut, med farbror Rolf och full galauniform, och hjälpte tugga tjuvarna, jublade Gelin.

M för mystery -

ord 20M TS anno 1968

fång: Tom Gullaksen har säkrat tid polis radio, blåljus och siren, liksom stafettpinnen och handboja. Visa mer

Tom Gullaksen tycker så att det knyter. Till slut instämmer han med sig själv.

- Jag har 12-13 av dem, säger han och nickar en gammal Ford M-bil i ett garage fullt av andra gamla M-bilar.

Masonen från Bergen har varit älskling på M-serien sen innan han fick köra dem.

- Det var min första bil, säger han.

- Som 17-årig hade jag en 12M-stationsvagn, där motorn misslyckades. Jag fixade det och fick det när fröet såddes. Sedan dess har det mest varit 12M, 15M, 17M och så vidare, säger Gullaksen.

Inte heller några av dem heller.

- Under åren har jag haft cirka 70 M bilar. Det är lite galet, säger han.

En av bilarna, en 20M TS från 1968, sticker ut. Den har en svartvitt kropp dekorerad med hårda brev som ropar "POLITI". Enligt Gullaksen handlar projektet inte om en hemlig dröm om att bli poliser eller för mycket av Olsen-bandet i uppfostran.

- Jag har återställt mycket många av dessa bilar till sitt ursprungliga skick, och skulle göra något annat. För många år sedan ansökte jag om tillstånd och fick det. Det enda kravet var att sirener och blues inte skulle fungera när jag använder bilen. Annars sa de lycka till med projektet, säger han.

OLD SCHOOL: På 1960-talet använde Oslopolisen Fords M-bilar i strävan efter att döda ringar. Denna 1968-modell anlände till Tom Gullaksens polisstation väldigt sent i livet. "Polisen vinkar när jag kör," säger Tom Gullaksen. Foto: Paal Kvamme

OLD SCHOOL: På 1960-talet använde Oslopolisen Fords M-bilar i strävan efter att döda ringar. Denna 1968-modell anlände till Tom Gullaksens polisstation väldigt sent i livet. "Polisen vinkar när jag kör," säger Tom Gullaksen. Foto: Paal Kvamme

OLD SCHOOL: På 1960-talet använde Oslopolisen Fords M-bilar i strävan efter att döda ringar. Denna 1968-modell anlände till Tom Gullaksens polisstation väldigt sent i livet. "Polisen vinkar när jag kör," säger Tom Gullaksen. Foto: Paal Kvamme

OLD SCHOOL: Under 1960-talet använde Oslo polisen Ford sin M-bilar i jakten på skurkar. Denna 1968-modell anlände till Tom Gullaksens polisstation väldigt sent i livet. "Polisen vinkar när jag kör," säger Tom Gullaksen. Foto: Paal Kvamme

Ljuget låg i lådan i många år innan Gullaksen kom över en värdig kandidat. Nackdelen var att fyrerdörren i åratal stod ut på en regnig västö, bara täckt av en gul presenning.

- Det var pillerrotat. Det var nästan hopplöst, säger han.

Efter vad han nämner som "otroligt mycket arbete" är bilen färdig. Gullaksen kommer in i bilen och vrider tändningsnyckeln. En 2, 3-liters V6-motor börjar bo under huven.

- Men vad är så snällt om bara dessa?

Det verkar som att masonen undrar om vi har rymt från den stängda avdelningen. Utan tvekan tar han fortfarande besväret med att förklara:

- De har tuffa linjer, rätt. Och mycket krom. M-serien var den sista bilen Ford i Europa tillverkad som en dörr med två dörrar.

- Hur kör man runt bilen?

- Det har inga speciella köregenskaper och tystnaden är frånvarande. Men det är ett mycket bra svar, tummen upp hela vägen. Folk tycker att det är tufft. Även polisen vågar.

- Hur många banditer har det varit i bilen?

- Jag vet bara en, Tom Gullaksen blickar och ser i backspegeln.

Gamla Namn -

Volvo 144 Anno 1968

POLITISK SCENIC: Richard Kristensen. Foto: Paal Kvamme Visa mer

Porten glider åt sidan. Upp från källaren under polisstationen i Bergen centrum finns en tidsmaskin stigande. Det är nästan chockerande att Egon Olsen inte är på baksätet, med cigarr och handbojor, kläcker sin nästa lutning. Någon på vägen förbi slutar, fnittrar, tar mobila bilder.

Bakom det tunga svenska rattet är Richard Kristensen pensionär polis med intresse för att ta hand om agenturets historia.

- År 1968 köpte Hordaland poliskommissionär den här bilen som en polisbil. Eftersom den var svart användes bilen också som en representationsbil av polisens chef, säger bilpolisen.

Hur många små och stora killar som har satt i Volvos baksät är inte bra att säga. Omkring 1980 blev svenskar tagen ur drift och såld på den öppna marknaden. Här kunde spåren ha försvunnit, det hände inte att en bilmekaniker med stort intresse för nödfordon kom över bilen på 1990-talet. Volvo var monterad och målad - nu med svartvit uniform. För en symbolisk summa såldes bilen tillbaka till polisen, där byråns egen mekanik gav den moderna blues och sirener.

- Det är okej att inte kasta allt eftersom det är gammalt, Kristensen ler.

Nu sägs att 144 är ett utmärkt exempel på att allt inte var bättre tidigare. Dagens polisbilar är rullande hemmakontor fyllda med skyddsutrustning, hjälmar, vapen, senaste skrik i datorlösningar, brandsläckare och utrustning för att säkra fingeravtryck och DNA-prover. Den gamla 144 kom nära de blå lamporna, sirenen och VHF-radion - plus ett rött och vitt tecken med "polis" och en vit boll för att rikta trafik.

Sirenen monterades ofta i mitten av taket, var lite av huvudvärk för Kristensen och hans följeslagare. Väl gjorde siren ett utmärkt jobb för att få bæbulydene ut till folket, men öronbedövande oväsen var inte så trevligt för poliser som satt några centimeter och en plåt bort.

- Har vi också ringa på radion, det var nästan omöjligt att få med dem en del av vad som sades, säger Kristensen och skakar på huvudet.

En annan utmaning var om Kristensen & Co stoppade motorn och lämnade lamporna för att varna andra trafikanter.

- Var du i trafikolycka i 45 minuter och kom tillbaka till bilen, så det var så långt som det blå ljuset gick runt. Då var det hopp att eldstjänsten ännu inte hade körts så att vi kunde få tillräckligt med kraft för att komma igång.

Sheriffen i Osterøy -

Ford Crown Victoria Police Interceptor Anno 1999

För tjugofem år sedan jagade fartbollarna och folkmassan på New Jerseys motorvägar. Nu lever Ketil Leas Crown Victoria en lugn pension på Osterøy utanför Bergen. Men det har fortfarande uniformen på kroppen, festljus på taket, arg siren under huven, polisradion mellan framsätet och banditbaksidan.

HIGHWAY PATROLMAN: Ketil Lea kör Ford Crown Victoria. Foto: Paal Kvamme Visa mer

- Damen var skeptisk, Lea kremerade försiktigt.

- Hon undrade vad i världen jag skulle ha med en sådan bil.

Efter att ha rullat sin första patrull i New Jersey var bilen i Kalifornien innan den hamnade i Norge.

All den första resan på land resulterade i att polisbilen från USA stoppades av en polisbil från Norge. Resultatet? En saftig fartygsbåt.

"Det har förmodligen bidragit lite till varandra", säger Lea, en amatörreparatör.

- Jag hittade ett par handbojor under framsidan.

Lea säger att dessa polisbilar utformades för att vara billigast möjliga.

- Polisen har förmodligen inte betalat mer än 10 000-12. $ 000 som ny, säger han.

- Det har inga filtar, ingen kassettspelare och enklare sittplatser med lite sidostöd. Det var uppenbart att poliserna skulle komma in och ut med bälten och all utrustning som de bär på. Och då har den P71-alternativet.

- Det är vad ...?

- P71 är en separat alternativkod, vilket betyder styvare fjädrar, bättre dämpare och fantastiska bromsar. Det finns inget ovanligt om motorn, det är en standard 4, 6-liters V8 på 210 hästkrafter, säger han.

För närvarande har den inte fått norska tecken. Lea sitter på staketet tills hk-avgifterna har försvunnit.

- Med risken att låta som din fru: Vad ska du göra med bilen?

- Hehe, säger han.

- Alla pojkar ska ha sin egen polisbil!

AMERIKANER: Ketil Leas Ford Crown Victoria ser ut som om den kommer direkt från en Springsteen-låt. Foto: Paal Kvamme

AMERIKANER: Ketil Leas Ford Crown Victoria ser ut som om den kommer direkt från en Springsteen-sång. Foto: Paal Kvamme

AMERIKANER: Ketil Leas Ford Crown Victoria ser ut som om den kommer direkt från en Springsteen-sång. Foto: Paal Kvamme

AMERIKANER: Ketil Leas Ford Crown Victoria ser ut som om den kommer direkt från en Springsteen-sång. Foto: Paal Kvamme

AMERIKANER: Ketil Leas Ford Crown Victoria ser ut som om den kommer direkt från en Springsteen-sång. Foto: Paal Kvamme

AMERIKANER: Ketil Leas Ford Crown Victoria ser ut som om den kommer direkt från en Springsteen-sång. Foto: Paal Kvamme

AMERIKANER: Ketil Leas Ford Crown Victoria ser ut som om den kommer direkt från en Springsteen-sång. Foto: Paal Kvamme

LÄS OCKSÅ:

ADVERT

Mest populära