All egendom: trädgård, kök, inredning >> Uppdatering

Timmerstuga från 1940-talet, modern fristående

År 1948 byggdes en timmerstuga på platsen i Bærum. Kabinen var en utväg i många år innan den omvandlades till hus på 60-talet. Under expansionen doldes flera av träväggarna av paneler, även på utsidan.

-Vi blev charmade av virket och bestämde oss för att hålla vad som var och ta den andra till ljuset igen. Vi hittade den ursprungliga ytterväggen bakom 60-talets panel. Med ett fönster med utsikt över hallen blir som ett hus i huset, säger ägarna, inredningsarkitekt Marzena ägd mark och entreprenör Dominik Kostilek.

Konverteringen var en omfattande process. Med två barn i huset var de tvungna att komma igång steg för steg.

Den viktigaste ersattes först så att den blev en funktionell bostad. Professionalsna Marzena och Dominik visste att de hade ett sätt att gå, men det var inte skrämmande, enligt Marzena. Hon säger att båda är impulsiva av naturen.

En dag börjar eller en kväll, de hamnar på köksbordet och drar ihop. Som skisserna tar form skapar det flera idéer. Ofta blir det bästa.

nivåskillnader. Studerna är på olika nivåer, vilket bidrar till en spännande lösning. Massiv ek lämnar igen hela huset. I mittrummet är träet obehandlat, medan det är måttfärget i matsalen. Foto: Foto: Ragnar Hartvig

samla intryck från att resa

Täckt hel vägg med 200 fjärilar

- Lounge Vårt bord är bland det var för dem vägen. Jag hade utformat en stor soffa som är 90 cm djup, och det krävde en stabil bordssekvens. Under bordet jag drog ut lådor med läderhandtag, brickor är bra att fjärrkontroller och andra saker som ergreie dölja när den inte används.

Marzena är född i Polen, men har bott i Sverige och Norge. Dominik kom till Norge flera år sedan. Men även om båda är polska och har stannat här länge möttes de i Frankrike.

"Vi är båda glada att resa, men det var en rolig match", sa Marzena. På resor runt om i världen samlar de intryck, och paret är glatt att ta hem något till inredningen.

Många utmaningar

I matsalen kan du njuta av en måltid i bekväma stolar från Delford House runt den massiva träbord. De ljusa färgerna och den stora spegeln på väggen bidrar till att öka känslan av utrymme. Foto: PHOTO: Ragnar Hartvig

WHITE DREAM MEST. I matsalen har träväggarna målats i naturvit, så att de passar in i inredningen. Det röda bruna matbordet med matchande trästolar avlägsnar färgen från bänkskivan och dämpar den annars ljusa inredningen. Väggarna är målade med S1505-Y20R. Stolarna är från Delford House. Foto: FOTO: Ragnar Hartvig

KØKKENFINT. Marzena ville ha ett ljust kök som är lätt att hålla städat. Stort fönster över köksdisken ger fint ljus.Foto: PHOTO: Ragnar Hartvig

Marzena tar hand om inredningen, medan Dominik tar hand om byggnaden. Mycket har gjorts från början och hela ingången utanför den tidigare ytterväggen är nybyggd.

Hur borde inrikes experter borsta upp i stugan

-Vi har mött många utmaningar, men det var inte oväntat. Vi visste vad vi gjorde. Medan vi ville hålla timmerväggarna skulle jag ha ett rent och delikat kök. I matsalen var timmermålningen klar, jag tvivlade en stund om huruvida man skulle måla all timmer, men jag är glad att vi behöll originalet i vardagsrummet, det ger en varm atmosfär. Kamrarna är också på två nivåer, vilket skapar spänning, jag gillar den effekt det ger.

Den föregående eldstaden nere blev sovrummet med badrum inuti. Sängsäcken är gjord av en möbel, grovt tyg är fastsatt på den stoppade gaveln med naglar. Väggarna i sovrummet är klädda med tyg för att dämpa akustiken medan rummet är lounging.

Det är inte bara sovrummen som har ett otraditionellt materialval. Golvet i korridoren utanför är gjord av ek och italiensk sten.

- Vi konstruerade mönstret direkt på betonggolvet. Steinflisene har valts noggrant, jag gillar att det finns spel i berget.

HØYGAVLET. Bäddsäcken når högt på väggen och ger sängen en majestätisk touch. En last kuddar och den franska gamla sängspridningen lägger till lite romantik. Foto: FOTO: Ragnar Hartvig

Marzena rapporterar att de har spraymålade trappor och trappor med högglansfärg. Ramarna mellan vardagsrummen är så ljusa att inredningen speglar.

12 matbord som kan förlängas

- När du använder högglans är det lätt att rengöra. Dessutom kommer det att bli en fin kontrast till de matta träväggarna, säger Marzena.

Läs också

Bli inspirerad av våra inre bilder

Lätt och öppet kök / vardagsrumslösning

LJUDBAD. Badrummet kännetecknas av mörka färger, både på plattor och på badrumsmöbler. Tak, fönsterstolar och golvplattor finns på vitt. Det ovala badet är omgivet av beige mosaik, och i fönsterbrädan finns en glasburk med koraller från Maldiverna. Foto: FOTO: Ragnar Hartvig

Se matbordet i XXL

Hur får du din baby att äta något

ADVERT

Mest populära